Podul Brooklyn din New York – lacatele iubirii si alte informatii

După ce am terminat de vizitat Muzeul de Artă din Brooklyn, următorul obiectiv turistic a fost podul Brooklyn.

podul Brooklyn poze new york america vacanta
podul Brooklyn din New York

Brooklyn Bridge, cum este numit în engleză, este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite și face legătura între două cartiere importante ale New York-ului, Brooklyn și Manhattan.
Constucția podului peste East River a durat 14 ani, fiind finalizat în anul 1883 și până în anul 1903 a fost cel mai înalt pod suspendat din lume. Brooklyn bridge a fost și primul pod suspendat pe cabluri din sârmă de oțel, iar construcția lui a costat 4,5 milioane dolari americani.

podul Brooklyn fotografii turism new york america obiectiv turistic
Staten Island Ferry – Brooklyn bridge

John Augustus Roebling, imigrant de origine germana, este cel care a avut ideea construcției podului. El mai construise anterior poduri suspendate, dar de mărime mai mică.
Washington Roebling – fiul lui John Augustus – a creat partea specială dedicată celor care vor să meargă pe jos sau bicicliștilor. Podul are un etaj inferior cu câte 3 benzi de circulație pe sens pentru autoturisme, iar etajul superior este destinat pietonilor și cicliștilor, care au banda lor și ar fi bine să nu circulați pe ea, să nu aveți discuții cu bicicliștii grabiți și/sau neatenți.

poze biciclisti podul Brooklyn new york fotografii america
biciclisti pe podul Brooklyn New York

Scurt videoclip traversare podului dinspre Brooklyn spre Manhattan. Am încercat să semnalizez, cu ajutorul unor săgeți roșii, unde este amplasată intrare pe traseul care duce către Brooklyn Bridge.

De la un capăt la celălalt, Brooklyn Bridge măsoară 1.825 de metri. O plimbare pe Podul Brooklyn oferă o priveliște minunată spre Manhattan, cu ai săi zgârie-nori. Ceva mai departe se zărește și Empire State Building, o altă clădire emblematică a orașului (voi dedica un articol clădirii aici este articolul dedicat zgârie-nori). Drumul poate fi parcurs și noaptea, când ai șansa de a admira toate luminile Manhatannului.

Citește și: Cu telecabina prin New York spre insula Roosevelt

De-a lungul celor aproape 2 kilometri vei întâlnii pictori care îți fac portretul pe loc sau cântăreți, care înveselesc atmosfera. Nu lipsesc vânzătorii de suveniruri, care vara au și apă plată rece.
Pe podul Brooklyn, din loc în loc erau parcate niște mașinuțe de poliție, probabil special fabricate să circule în spații înguste, dar polițiști nu prea am văzut.

masinuta politie new york america podul Brooklyn
masinuta politie – Brooklyn bridge

Azi, podul Brooklyn este una dintre atracţiile principale ale New Yorkului şi emblemă a orașului american, fiind vizitat de milioane de turiști în fiecare an. Podul, personaj al multor documentare și filme (Spiderman, The French Connection, Once Upon a Time in America, etc), merită vizitat dacă ajungeți în New York, iar de 4 iulie, Ziua Independenței Americii, este inclus în spectacolul de artificii. În plus, Brooklyn Bridge, a început să fie decorat cu lacătele iubirii!

Lacătele iubirii pe podul Brooklyn

poze lacatele iubirii podul brooklyn new york america fotografii
lacatele iubirii

„Lacătul Iubirii”, sau „Love Lock” cum este el cunoscut în limba engleză, este fie un lacăt oarecare, fie un lacăt personalizat cu numele unui cuplu, care marchează fie o amintire din acel loc, fie o declarație de dragoste sau chiar o cerere în căsătorie.

perfect-tour.ro

Sunt mai multe legende despre tradiția lacătele iubirii și se pare că au fost duse în multe orașe din lumea asta mare. Aceste lacăte de dragoste se pot vedea din ce în ce mai des în toată lumea, ele reprezentând nu numai un fenomen cultural, ci și un obiectiv turistic.

photos padlocks love locks brooklyn bridge 2019
lacate de dragoste – New York

Eu le-am văzut în Timișoara, București (în câteva locuri inclusiv pe gardul teatrului Masca), în Malta, în Spania, în stațiunea turistică Lloret de Mar, la Paris sau prin Germania, la Heilbronn

Podul Brooklyn din New York nu a fost nici el ocolit de obiceiul lacătelor iubirii. Se pare că la acest obiectiv turistic al New York-ului lacătele de dragoste au apărut prin 2009. Între timp autoritățile locale încearcă să împiedice acest obicei, se pare că un cablu a cedat sub greutate lacătelor și ar fi produs ceva pagube.

Din loc în loc pe podul Brooklyn erau montate plăcuțe care ne avertizau că este interzis prinderea lacătelor de dragoste, iar cine este prins că prinde un lacăt va fi amendat cu 100$.

fotografie lacatele iubirii interzise pod new york america
lacatele iubirii – interzise

Lacătele iubirii de pe podul Brooklyn sunt înlăturate anual. În 2015, 11.000 de lacăte de dragoste au fost înlăturate, operație ce a costat 100.000 dolari americani.

poza lacat de dragoste pod new york america
lacat de dragoste

Totuși după cum se poate observa cuplurile nu se lasă intimidate și marchează trecerea pe pod cu un lacăt de dragoste. Astfel podul Brooklyn a devenit și un loc romantic, nu doar o atracție turistică.

Sper să-ți fie de folos aceste informații și-ți urez drum bun, vacanță plăcută!

Alte fotografii cu podul Brooklyn din New York pot fi văzute la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Podul Brooklyn din New York – lacatele iubirii si alte informatii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.