Portia de cultura la Bucharest Biennale 6 si ArtSafari

În perioada 23 mai -24 iulie 2014 în Bucurşti au loc importante evenimente culturale: Bucharest Biennale (BB) 6 iar în perioada 22 – 25 mai 2014 ArtSafari.

art safari bucuresti
Art Safari

BIENALA BUCUREŞTI promovează cunoaşterea şi propagarea culturii – în special în domeniul artelor – prin intermediul cooperării şi al schimburilor culturale în interiorul Europei şi dincolo de graniţele sale, elaborând concomitent strategii ce stimulează înţelegerea reciprocă şi oferă posibilităţi comprehensive din perspective diverse.

BB6 urmăreşte să rezolve problemele complementare legate de tradiţie şi modernitate, de trecut şi prezent, de localismul şi satul global, şi se straduieşte să atingă un nivel de echilibru între calitatea sa estetică/artistică şi nivelul de audienţă prin depăşirea sentimentului de reţinere pe care îl are publicul larg faţă de artele contemporane.

Bienala creează un parteneriat trainic intre Bucureşti – care este mai mult decât un oraş, căci reprezintă un simbol al modului în care politicul se reflectă în toate aspectele vieţii – şi Europa Occidentală, făcând totodată conexiunea cu o problemă universală, care nu ia în consideraţie contextul istoric sau geografic – problema rezistenţei în viaţa de zi cu zi, a traiului şi mărunţişurilor cotidiene ca mod de viaţă în general.
BB este o structură ce are capacitatea de a transforma oraşul însuşi într-un atelier permanent şi într-un câmp de acţiune.

Participanţi:
Carlos Aires (ES)
Matei Arnăutu (RO)
Dan Beudean (RO)
Adrian Dan (RO)
Dromedar (NO)
Arantxa Etcheverria (FR/RO)
Filip Gilissen (BE)
Bjorn Erik Haugen (NO)
Jan Kaila (FI)
Cezar Lăzărescu & 1+1 (RO)
Raqs Media Collective (IN)
Marilena Preda-Sânc (RO)
Gabriel Stoian (RO)
Stephanie Syjuco (USA/PH)
János Sugár (HU)
Alejandro Vidal (ES)
Erwin Wurm (A)
Mihai Zgondoiu (RO)
Zoltán Béla (RO)

Pentru detalii despre artişti şi locaţia lucrărilor descărcaţi publicaţia BB6 de aici.

Un bilet va costa 5 euro (22 Lei), valid pe întreaga durată a bienalei, o vizită în fiecare spaţiu efectuată în orice zi.
Pentru studenţii cu carnet valid 2 Euro (11 Lei). Pentru grupuri de peste 10 persoane se va aplica o reducere de 10%.

Biletele se pot achiziţiona de la Info Point (Pavilion, Str. C.A. Rosetti nr. 36 intrarea din Str. J.L. Calderon) www.pavilioncenter.ro

bb6 arta cultura
Bucharest Biennale 6

În perioada 22 – 25 mai 2014 are loc prima ediţie a Pavilionului de Artă ART SAFARI în piaţa George Enescu din Bucureşti.

Art Safari este primul pavilion profesional şi public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar şi muzee şi institute culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură şi sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial.

Art Safari va prezenta publicului expoziţii fără precendent în spaţiul cultural românesc care valorează câteva zeci de milioane de euro şi inestimabile valori culturale româneşti. Conform organizatorilor doar spaţiul expoziţional dedicat muzeelor (Micul Pavilion) cuprinde opere de artă care se ridică către suma de 10 milioane de euro.

Marele Pavilion (pavilionul galeriilor) va adăposti şi o selectă expoziţie a unora dintre operele de artă românească cel mai bine tranzacţionate în ultimii 3 ani, a cărei valoare totală este de aproape 1,5 milioane de euro.
Astfel, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza şi Victor Brauner conduc detaşat topul celor mai bine tranzacţionate opere de artă românească în România. Cu 5 opere prezente într-această expoziţie, totalul operelor lui Grigorescu se ridică la aproape un milion de euro, dintre care cea mai valoroasă este opera “Ţărăncuţă odihnindu-se” (adjudecată cu 270.000 euro), urmată îndeaproape de tabloul “Nimfă dormind”, adjudecată cu 220.000 euro, ambele tranzacţionate în 2011. Nicolae Tonitza, prezent cu două opere în valoare totală de 325.000 euro, este de asemenea printre preferaţii colecţionarilor şi iubitorilor de artă. Expoziţia poate fi vizitată la standul Casei Artmark din cadrul Marelui Pavilion la ART SAFARI.

Biletul pentru o zi costa:
15 lei
8 lei redus (elevi peste 12 ani şi studenţi, pensionari)
gratuit (copii sub 12 ani însoţiţi)
Catalogul Art Safari costa 30 lei.

Biletele pot fi cumparate prin www.myticket.ro şi din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenţia Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucureştene şi oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai 2014 şi de la recepţia Pavilionului Art Safari (Piaţa George Enescu).

Alte informatii gasiti pe site-ul oficial Art Safari şi nu uitaţi nici de Noaptea Muzeelor!

One thought on “Portia de cultura la Bucharest Biennale 6 si ArtSafari”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.