Premiul național la concursul foto Sony World Photography Awards, a fost câștigat de Cristina Venedict

Fotografa Cristina Venedict (34 de ani), din Botoșani, a câștigat premiul ”Romania National Award”, în cadrul celei mai importante competiții de fotografie din lume, ”Sony World Photography Awards”.

Cristina Venedict Romania National Award Sony World Photography Awards
The model in the photo is a young actress, her name is Ada Lupu. The picture was taken in my studio on 14 april 2015 in Botosani, Romania.

Lucrarea câștigătoare cu numele ”În profunzime”, a fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român, din cele zece categorii Open ale competiției și va fi expusă în perioada 22 aprilie – 8 mai a.c. la Somerset House, Londra, în cadrul expoziției ”Sony World Photography Awards 2016”. Pe lângă expunerea fotografiei în cadrul expoziției, câștigătoarea a fost recompensată cu un echipament Sony ILCE-7M2K. Expoziția va mai cuprinde fotografiile câștigătoare și finaliste din cadrul competițiilor Professional, Open și Youth precum și prima expoziție europeană a duo-ului format din artiștii RongRong & inri (China/Japonia).

Fotografia câștigătoare, ”În profunzime”, este portretul unei tinere actrițe, realizat în studioul Cristinei Venedict.

“Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf”, a declarat Cristina Venedict.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award” s-au clasat:

Locul 2 – Laurian Ghinițoiu cu fotografia ”UK Leaks”
Locul 3 – Lulian Mărgelatu cu fotografia ”Siluetă”

Programul ”National Awards” recunoaște și premiază cea mai bună fotografie realizată de un fotograf local și se desfășoară în 60 de țări din întreaga lume, adresându-se tuturor categoriilor de fotografi.

Toate fotografiile câștigătoare sunt disponibile la www.worldphoto.org

fotostefan

One thought on “Premiul național la concursul foto Sony World Photography Awards, a fost câștigat de Cristina Venedict”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.