Prima fotografie din istorie

Se pare că acesta este prima fotografie din istorie:

Nicéphore Niépce
prima fotografie

Se numește Vedere de la fereastra din Le Gras și fost realizată, cel mai probabil, în iunie sau iulie 1827 (deși există și opinii potrivit cărora ar fi fost realizată în 1826). Autorul ei este inventatorul francez Nicéphore Niépce. Astfel el este și primul fotograf din lume. Fotografia reprezintă peisajul pe care care Niépce l-a văzut pe fereastra casei: o clădire în stânga, un copac în imediata apropiere, un hambar în prim-plan. Cum expunerea a durat opt ore, soarele s-a mutat de la est la vest și pare a străluci pe ambele clădiri.

criando.ro

Fotografia a apărut din necesitatea de a înlocui desenul. Niépce era pasionat de litografie, dar cum nu știa să deseneze, apela la fiul său pentru desene. În anul 1814 fiul lui Niépce a trebuit să plece în armată, așa că inventatorul s-a văzut nevoit să caute o soluție pentru a obține imaginile. În același an, și-a început cercetările. Și, nu în ultimul rând: în 1829, Niépce a încheiat un parteneriat cu Louis Daguerre, cel care, zece ani mai târziu, avea să rămână în istoria fotografiei pentru primii oameni fotografiați vreodată.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

7 thoughts on “Prima fotografie din istorie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.