Prima tableta romaneasca cu sistem de operare Windows 8: Serioux SW 971TAB

Network One Distribution (NOD – cunoscută anterior cu denumirea Asesoft Distribution) lansează prima tabletă românească cu sistem de operare Windows 8, Serioux SW 971TAB.

tableta Serioux SW 971TAB
Serioux SW 971TAB

Echipată cu sistemul de operare Windows 8, noua tabletă Serioux SW 971TAB oferă funcționalitatea completă a sistemului de operare într-o variantă portabilă. Astfel, tableta poate fi utilizată atât de consumatorii individuali, care au nevoie de funcționalități ca browsing, vizionare de filme sau fotografii, cât și de clienții corporate care au nevoie de compatibilitate integrală a sistemului de operare Windows 8 pe un dispozitiv portabil.

„Tabletele Serioux reprezintă una dintre categoriile de focus pentru Network One Distribution. După lansarea acestei categorii de produse, în ultimul trimestru al anului trecut, am înregistrat vânzări de 15.000 unități, iar pentru anul în curs estimăm o cotă de piață de 20% și o gamă completă de modele. Un pas spre diversificarea gamei este lansarea, în colaborare cu Microsoft România, a primei tablete românești cu sistem de operare Windows 8, care asigură portabilitate și compatibilitate integrală cu PC-ul”, declară Răzvan Ziemba, Director General Network One Distribution.

Tableta Serioux SW 971TAB este echipată cu procesor Intel Atom Dual-Core N2600 cu o frecvență de 1,6 GHz, care permite rularea cursivă a sistemului de operare și o experiență intuitivă de utilizare. Ecranul multi-touch, cu tehnologie IPS, are o diagonală de 9,7 inci și o rezoluție de 1024 x 768 pixeli, optimă pentru urmărirea filmelor sau vizionarea fotografiilor direct din cardul micro-SD atașat. Tableta integrează o memorie de tip SSD de 32 GB. Pentru video-conferințe, Serioux SW 971TAB dispune de o cameră foto-video frontală de 1,3 MP.

Serioux este un brand românesc de top pentru produse IT, ce se adresează consumatorilor individuali. Create pentru a inova stilul de viață al utilizatorului, produsele Serioux sunt rezultatul optim dintre calitate, design atractiv şi funcţionalităţi avansate, fie că vorbim de tablete, eBook-uri, sisteme de navigaţie, rame foto digitale, media playere, periferice pentru PC-uri şi pentru gaming, sisteme audio, camere web, console jocuri si reprezintă soluţia eficientă pentru tehnologia de care end-userul are nevoie in viata de zi cu zi.

Experiența Windows 8 pe tabletă

Windows 8 elimină barierele dintre PC-uri și tablete; este un sistem de operare reimaginat, de la chipset și până la experiența de utilizator, perfect adaptat dispozitivelor touch.

Cu Windows 8, scenariile de productivitate și experiențele de entertainment sunt unificate fără compromis pe același device, inclusiv pe tablete. Sistemul este adaptat cerințelor actuale ale utilizatorilor și oferă numeroase posibilități de personalizare, de la Start Screen până la aplicațiile preferate.

Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager, Microsoft România: „La Microsoft, colaborăm strâns cu partenerii noștri pentru a face disponibile utilizatorilor români de tehnologie o varietate de device-uri, de la tablete la modele Ultrabook și All-in-One. Recent am anunțat că 1.800 de sisteme sunt certificate pentru Windows 8 și Windows RT la nivel global, iar acum suntem mândri să avem prima tabletă românească cu Windows 8. Aspectul local este foarte important pentru noi, la Microsoft România. În paralel, lucrăm cu dezvoltatorii software locali pentru a îmbogăți Windows Store cu aplicații românești relevante, prin intermediul cărora utilizatorii români au acces la conținutul și experiențele preferate. Din cele 40.000 de aplicații din Windows Store, peste 100 sunt create de dezvoltatori români și cu siguranță că nu ne vom opri aici.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.