Primul selfie din istorie a fost realizat in urma cu 176 ani

Fotografiile de tip autoportret, cunoscute mai bine cu denumire de selfie, nu sunt o invenţie recentă. Fotograful american Robert Cornelius este cunoscut pentru faptul că a realizat prima poză de tip autoportret din istorie, în anul 1839, adică la aproximativ 12 ani distanţă de prima fotografie din istorie.

selfie fotograf american Robert Cornelius
Primul Selfie – Robert Cornelius

Cornelius, un pasionat de fotografie si chimist amator, a capturat această imagine în magazinul familiei sale din Philadelphia.

Ca să realizeze acest autoportret, Cornelius a îndepărtat capacul de pe obiectivul aparatului de fotografiat, s-a aşezat în faţa aparatului, unde a trebuit să stea nemişcat aproximativ 1 minut (deh, asta era tehnica foto la 1839, nu ca în zilele de astăzi când şi cel mai “anemic” aparat foto relizează câteva zeci de poze într-un minut). Pe spatele fotografiei, Cornelius a notat: “The first light Picture ever taken. 1839” .

ishoot.ro

Cuvântul selfie a intrat oficial în dicţionarul Oxford în anul 2013, iar definiţia lui este: “reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră foto digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare”.
Cuvântul selfie apare chiar şi în DEX-ul online

selfie petrecere pe biciclete
selfie

Vezi si: Prima fotografie digitala

Ca multe obiceiuri şi selfi-urile au atât adepţi cât şi oponenţi, iar între noi fie vorba nu este chiar uşor să obţii un selfie reuşit, chiar dacă este sau nu folosit un selfiestick.

selfie hidrobicicleta lac titan bucuresti
selfie – hidrobicicleta IOR

Indiferent de care parte sunteţi, vă (re)amintesc că uneori, în anumite condiţii, pozele de tip selfie vă pun viaţa în pericol. De la începul anului până în prezent din cauza selfi-ului au murit 13 persoane, chiar mai multe decât au reuşit rechinii !

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

One thought on “Primul selfie din istorie a fost realizat in urma cu 176 ani”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.