Protestul biciclistilor din Bucuresti – foto si video

Mii de biciclişti au participat la un marş organizat sâmbătă, 23 martie 2013, în Bucureşti în semn de protest faţă de intenţia primăriei de a trasa noi piste de biciclete pe trotuar, o soluţie care s-a dovedit în trecut nepractică sau chiar periculoasă pentru pietoni şi pentru cei pe două roţi.

protestul biciclistilor bucuresteni
protest

Protestul a fost organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București, ca urmare a declarațiilor făcute de primarul general, Sorin Oprescu, care susţine că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, întrucât nu vrea să numere morţii. Bicicliștii își exprimă tranșant poziție: ”Nu vrem piste pe trotuar”

marsul biciclistilor din Bucuresti
protestul biciclistilor

Iniţial, protestul a fost anunţat pentru sâmbătă 23 martie a.c. la ora 13:00, la Fântâna Zodiac, de la Parcul Carol. Ulterior, confom avizului Primăriei Capitalei, marşul de protest s-a desfăşura de la ora 14.30 în Parcul Izvor şi a avut un traseu diferit de cel anunţat anterior.

protestul biciclistilor parcul izvor
parc izvor

voluntar protestul biciclistilor
ajutor

“Am pus o cameră pe un bloc de la Eroilor. Înregistrarea a durat 12 minute. Apoi am luat filmarea și am început să numărăm bicicliștii. Old school, unul câte unul. La protestul din toamnă am fost 2000. Acum am fost peste 4200. Departe de a fi arătat ce putem cu adevărat”, susţine Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti într-o postare pe pagina de Facebook.

marsul biciclistilor
marsul biciclistilor
baner protestul biciclistilor
banner

Pagina oficiala Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti

ro.kvantumsport.com/

Marian Ivan, reprezentant al Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti şi preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), a declarat pentru MEDIAFAX că s-a dorit să se ajungă în faţa Primăriei Capitalei în semn de protest faţă de declaraţiile primarului Sorin Oprescu privind reamenajarea pistele pentru biciclişti pe trotuare, în condiţiile în care acestea “s-au dovedit a fi neviabile”.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti
biciclistii

Aceştia au plecat în jurul orei 15.00 într-un marş pe Splaiul Independenţei către Primăria Capitalei.

protestul biciclistilor
protestul biciclistilor

Marsul biciclistilor – video:

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Protestul biciclistilor din Bucuresti – foto si video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.