Raw.Pics.io – convertor online a imaginilor RAW/NEF/CR2

Poate stiti ca multe fisiere de tip RAW, cum ar fi CR2, NEF, NRW, au incoporat si o imagine JPEG, iar Raw.Pics.io este un nou site capabil sa extraga acele jpeg-uri.

site conversie raw jpeg
Raw.Pics.io

Raw.Pics.io nu lucreaza cu informatiile fisierului RAW, cum se intampla de exemplu in cazul programului Canon Digital Photo Professional (DPP) sau Nikon Capture NX-D, ci extrage imaginea JPG continuta. In partea stinga a ecranului sunt afisate informatiile EXIF ale imaginii, care de fapt nu se incarca pe un server, ci se lucreaza la nivel de browser, utilizind HTML5.

jpeg din raw online
jpeg din raw

Probabil din aceasta cauza Raw.Pics.io poate fi folosit doar cu browser-ele Firefox, Chrome si Safari, dar din pacate nu functioneaza cu versiunea pentru dispozitivele mobile (smartphone-uri si tablete) a Chrome.

Momentan Raw.Pics.io nu recunoaste foarte multe tipuri de imagini RAW, fiind limitat la CR2 (Canon), NEF (Nikon) si DNG, iar extragerea imaginii JPEG se face online, intr-un mod foarte simplu doar cu un singur click. Poza obtinuta poate fi salvata pe calculator sau distribuita pe Facebook, iar pentru prelucrare online aveti la dispozitie alte site-uri .

In cazul in care doriti sa convertiti online un fisier RAW puteti incerca Google+ asa cum va spuneam in acest post, iar daca nu va grabiti incercati si programele alternativa la Photoshop sau Lightroom prezentate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.