Realizarea selfie-urilor poate fi periculoasa

Zilele trecute am aflat de la Știri că o doi tineri au fost muşcaţi de urs la Grădina Zoologică Bârlad, după ce unul dintre ei a vrut să-şi facă selfie cu animalul sălbatic (!), astfel m-am gândit să aflu ce se mai întâmplă în lumea asta mare cu cei care fac selfie-uri. Pe scurt: selfie-urile au reprezentat cauza a peste 250 de decese între octombrie 2011 şi noiembrie 2017

Gerhard Haderer my most spectacular vacation selfie
© Gerhard Haderer “my most spectacular vacation selfie” – selfie-uri periculoase

Revenind la vizitatorii Grădinii Zoologice Bârlad, o tânără de 17 ani a recurs la un gest inconştient: fata a vrut să-şi facă un selfie cu un urs de la Grădina Zoologică din oraş şi a sărit gardul de protecţie pentru a se apropia de animal!!

Ursul a atacat-o în momentul în care a văzut că fata s-a apropiat de cușca lui. Băiatul care o însoţea pe tânără a încercat să o salveze, dar a fost şi el atacat. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Municipal de Urgenţă din Bârlad şi sunt în afara oricărui pericol.

Din fericire cei doi au scăpat cu viață, dar mare grijă unde și cum vreți să faceți un selfie. Gândiți-vă de 2 – 3 ori dacă se merită să faceți un selfie și nu ignorați indicatoarele/avertismentele din zonă.

Gradina Zoologica Timisoara poze urs vara fotografii
Gradina Zoologica Timisoara – vara – Ursul brun

Din 2011 până în noiembrie 2017 în lume au murit 259 de persoane care își făceau selfie, conform studiului realizat de All India Institute of Medical Sciences.

cauza decese selfie-uri studiu cercetatori indieni
cauza decese selfie-uri

Studiul respectiv , ne dezvăluie zonele cele mai periculoase pentru selfie: în jurul apei sau al vehiculelor în mişcare ori în zone de mari altitudini.

Cercetătorii ne îndeamnă să ne gândim serios cât de mult riscăm pentru acel „unic selfie“, şi să nu uităm că apa este cel mai periculos loc pentru a face un selfie.

selfie hidrobicicleta lac titan bucuresti
selfie – hidrobicicleta IOR

Nu întâmplător studiul a fost realizat de cercetătorii din India, acestă țară e confruntă cu cel mai mare număr de decese provocate de selfie-uri. Aproape 50% din decese au fost înregistrate în India, locul doi revine Rusiei cu 16 decese.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Ministerul de Interne din Rusia chiar a inițiat o campanie de atenționare cu privire la riscurile la care se expun cei care își fac un selfie fără să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor.

powerlaptop.ro

Ei au publicat o broșură în care avertizează că pozele de tip selfie „te pot costa viața”, îndemnându-i pe pasionații de autoportrete să fie atenți la margini, arme, animale periculoase, trenuri sau linii de înaltă tensiune.

Vă recomand să citiți: Primul selfie din istorie a fost realizat in urma cu 176 ani

Pentru a reduce numărul de de decese cauzate de dorinţa de a fotografia ceva nemaimpomenit, cercetătorii indieni sugerează înfiinţarea unor locuri denumite „zone fără selfie“ (”No selfie zones”), această idee fiind implementată deja în Mumbai, unde autorităţile au marcat 16 locuri în India considerate cele mai periculoase pentru imortalizarea autoportretelor.
Rămâne de văzut ce rezultate va oferii această măsură cu zonele fără selfie-uri.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.