Recomandari cum sa arati bine intr-un apel video

Chiar și acum multe activități se desfășoară online, iar unele necesită un apel video sau videoconferință, dacă îmi permiteți acest termen. Astfel m-am gândit că ar fi utile următoarele 4 sfaturi cum să arăți bine într-un apel video, fie de pe smartphone, laptop sau cameră web/aparat foto conectat la un computer.

Cum sa arati bine intr-un apel video
Photo by Chris Montgomery on Unsplash

Nu cred că mai poate fi negat faptul că în acest moment, o mulțime de afaceri se fac pe internet folosind apeluri video sau videoconferințe. Interviuri prin Zoom, Skype, întâlniri prin Zoom sau Whatsapp … Conferințe video de tot felul.
În următoarele rânduri, veți afla câteva sfaturi despre cum să arătați mai bine la următorul dvs. apel video.

Dacă aplicați aceste sfaturi, la următoarea întâlnire sau interviu video online, veți arăta mai profesionist pentru cei care vă privesc din cealaltă parte a camerei.

4 sfaturi pentru a arăta mai bine într-un apel video

1. Poziționarea camerei foto
Fie că este vorba despre un telefon mobil, sau un laptop sau o cameră web este important cum o așezi în cazul unui apel video. Este bine să poziționezi camera la nivelul ochilor și să nu o miști, să stea fixă. Un trepied ți-ar fi de folos, dar te poți descurca și cu alte obiecte de prin casă (de exemplu un teanc de cărți, niște cutii, un scaun etc).

Ideal ar fi să ai timp să verifici încadrarea. Nu lăsa prea mult spațiu deasupra capului, dar nu sta nici prea aproape de camera. Dacă este posibil o încadrare de tip plan mediu sau chiar prim plan ar fi utilă.

2. Lumina
Cred că deja ați anticipat acest sfat, care cu siguranță vă va ajuta să arătați mai bine într-un apel video. În principiu aveți la îndemână trei soluții: lumina naturală, lumină artificială, sau o combinație a celor două.

Lumina naturală poate provenii de la o fereastră, dar trebuie să verificați să nu fie prea puternică, să creeze contrast neplăcut. Eventual o perdea sau jaluzele ar putea să vă ajute să reglați cumva cum și câtă lumină veți folosii.
De asemenea evitați să stați cu spatele la fereastră sau lumina din spate, în general. Poate doar dacă o compensați cu o altă sursă de lumină cel puțin la fel de puternică.

cel.ro

Pentru lumină artificială sunt disponibile numeroase oferte la ishoot sau la Photosetup sau la F64 sau la eMag .

Din câte am observat eu pentru apeluri video mai indicate sunt luminile circulare, ca de exemplu aceasta sau acest model
De asemenea, recomandat este ca sursa de lumină artificială folosită pentru videoconferință să fie fie flicker-free.

Citește și: Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala

3. Fundalul
Nu neglija fundalul. Cam degeaba te-ai aranjat tu, ți-ai poziționat și camera, ai rezolvat și iluminatul dacă fundalul este dezordonat aglomerat ! Un fundal nepotrivit va distrage atenția celui/celei cu care ai apelul video.
Desigur că poți face ordine sau să cauți un loc în locuință care îți asigură fundalul potrivit. În cazul în care cele două recomandări nu pot fi puse în practică, am și o a treia recomandare: un fundal foto.

fundal verde albastru chroma key efecte speciale
fundaluri pliabile portabile

La Photosetup sau la f64 găsiți niște fundaluri interesante.

Sau dacă doriți să aveți un fundal spectaculos încercați un fundal Chroma Key. Un astfel de fundal, folosit cu anumite aplicații de live streaming, poate fi ușor înlocuit cu alte fundaluri. Cei de la BBC chiar pun la dispoziți câteva fundaluri din seriale celebre.

4. Microfonul
Este important să te faci și auzit, nu doar văzut. Nu uita să verifici cum funcționează microfonul folosit. Cei care doresc o calitate mai bună a sunetului, pot cumpăra un microfon extern. Unele microfoane externe pot fi conectate atât la camera foto cât și la smartphone, ca de exemplu Boya BY-MM1 sau microfonul lavaliera BOYA BY-M1.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Eu sper că aceste sfaturi te vor ajuta și vei arăta bine în apelurile video !

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!
live streaming

fotostefan

One thought on “Recomandari cum sa arati bine intr-un apel video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.