Red Bull BC One Romania Cypher 2014

Sambata, 24 mai 2014, in Bucuresti a avut loc cea de-a a 3-a editie a campionatului mondial de b-boying Red Bull BC One Romania Cypher 2014.

campionat mondial de b-boying bucuresti
Red Bull BC One Romania Cypher 2014

Daca editia anterioara s-a desfasurat pe scena din aer liber de la amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul National Lia Manoliu, anul acesta, probabil din cauza vremii schimbatoare din Bucuresti, BC One Romania Cypher a avut loc la interior, la Fusion Arena.

b-boying bucuresti fusion arena
b-boying

B-boying face parte din cultura Hip Hop fiind DANSUL reprezentativ pentru dansa. A aparut la inceputul anilor ’70 in Statele Unite unde altundeva decat in New York. S-a extins rapid in mai toate tarile mari ale lumii, cu precadere in Korea de Sud, Marea Britanie, Germania, Franta, Rusia si Japonia. Desi elementele dansului sunt variate si au evoluat in timp, putem identifica patru elemente principale: toprock, downrock, power moves si freezes. B-boying-ul a reprezentat si reprezinta in continuare o scapare pentru multi tineri din “capcana” gastilor de cartier.

b-boy battle bucuresti
campionat de b-boying

La aceasta editie a participant din nou si castigatorul de anul trecut Adrian Ionita aka China – Freakquency Crew Bucuresti:

Adrian Ionita aka China
Adrian Ionita aka China

Eu nu am putut ramane pina la finalul campionatului, avind si alte fotografii de realizat la un alt eveniment, dar am aflat ca Adrian aka China, nu a mai cistigat si aceast campionat de breakdance.

franke juriu Red Bull BC One Romania Cypher 2014
FRANKE – campion Red Bull BC One Romania Cypher 2012

Red Bull BC One Romania Cypher 2014 a fost jurizat de b-boy Yan (RU), B-Boy Airdit (DE) si B-Boy Franke (RO) – campion Red Bull BC One Romania Cypher 2012. Ei au facut si o demonstratie:

Cei 16 B-Boy care au intrat in finala RED BULL BC ONE ROMANIA CYPHER 2014 sunt:
LAUR vs.MARIUS
FANAK vs.DUVAL
PYCIU vs. PICIU
CHINA vs. RADU
CRAZY DAVID vs. SIKO
GUSHU vs. RISK
BEAT vs. HUPLE
TIRIBOI K vs. JON RULLZ

Cel mai bun B-Boy român, Marius, va mearge la calificarile regionale din Croatia si… poate in Marea Finala Red Bull BC One din Paris!

Alte fotografii de la campionatul românesc de b-boying pot fi vazute la Galeria foto, iar peste citeva zile am sa mai postez citeva filmari de la Red Bull BC One Romania Cypher 2014. Filmarile de la Red Bull BC one Cypher Romania pot fi vazute in acest post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.