Repetitii pentru parada militara de Ziua Nationala, organizate in Bucuresti – galerie foto-video

Aproximativ 3.500 de militari și specialiști din MApN, MAI și SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice s-au antrenat sâmbătă, 25 noiembrie 2017, la Arcul de Triumf, locul unde va avea loc parada militară de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

poze fotografii Repetitii pentru parada militara de 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei Arcul de Triumf Bucuresti 2017
Repetitii pentru parada militara de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei – Arcul de Triumf, Bucuresti 2017

Pe o vreme rece, la repetițiile pentru parada militară de 1 decembrie au fost prezenți și peste 300 de militarii străini din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

poze foto Repetitii parada militara 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei Arcul de Triumf Bucuresti 2017
antrenament general pentru parada de Ziua Nationala

După intonarea Imnului Naţional, pe sub Arcul de Triumf au trecut soldaţii şi tehnica militară.

poza fotografie Repetitii parada militara 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei Arcul de Triumf Bucuresti 2017
repetitii parada de 1 decembrie – Arcul de Triumf, Bucuresti

Soldații americani păreau cei mai subțire îmbrăcați, dar nu păreau afectați de frig, iar din public am auzit două fete vorbind ”da frumoși sunt americanii aștia” ! Dacă la băieți nu pot să-mi dau cu părerea, în schimb pot spune că fetele din MApN, MAI, SRI sunt foarte drăguțe; nu prea am reușit să le pozez pentru că erau prin diverse mașini, iar uniformele a îngreunat identificarea lor în timp util!

poza fata militar soldat comandat tab armata romana
fata militar – MApN
poza fata brigada antitero sri romania girl uniform
brigada antitero SRI

De la simulare au lipsit avioanele, dar piloţii speră că vor decola de Ziua naţională, dacă va fi soare.

techstar.ro

Una dintre noutățile paradei este o autospecială cu șenile, Dacia Duster, cu care jandarmii montani vor putea interveni în condiții greu accesibile și în condiții de iarnă extremă.

poza dacia duster senile jandarmeria montana romania car
Dacia Duster senile – Jandarmeria montana

Dacia Duster a fost prezentă în varianta pentru intervenție CBRN dar și EOD – MRAP

poza fotografie dacia duster armata eod cbrn
Dacia Duster – EOD si CBRN

Blocul de paradă cu tehnică militară al Forţelor Terestre Române cuprinde: transportoare amfibii blindate – Piranha III, B-33 „Zimbru”, TABC-79, maşina de luptă a infanteriei MLI-84 M „Jderul”, tancuri TR-85 M1 „Bizonul”, sisteme de artilerie – GEPARD, OERLIKON şi LAROM, vehicule blindate – HMMWV şi VAMTAC, tehnică specifică poliţiei militare – HATEHOF, motociclete Enduro şi VAMTAC

poza fata fotografiere telefon mobil smartphone
fotografiere cu telefonul mobil

Dacă am înțeles eu bine, militarii au simulat şi situaţia în care un vehicul militar ar avea probleme şi s-ar strica în plină paradă.

poza antrenament interventie militara vehicul armata romana tab
simulare interventie

De altfel anul acesta va defila și tehnica de recuperare-evacuare şi de transport echipamente grele şi agabaritice.

poza vehicul agabaritic armata romana mapn tab
vehicul agabaritic – MApN

Au mai fost prezente cinci transportoare ‘Patria’ poloneze.

poza tab patria armata poloniei bucuresti
transportor auto blindat Patria -armata Poloniei

Pentru filmări am folosit un Canon G7 X Mark II. Fiind prima dată când filmez cu el, l-am folosit în Video Mode, să alează singur setările potrivite și am reușit să realizez cele trei videoclipuri de mai jos:

Nu am fost foarte atent, dar am impresia că aparatul Canon G7 X Mark II filmează în segemente de maxim 30 minute, dar oricum pe canalul meu de youtube (fotostefanro) nu pot încarcă filmări mai lungi de 30 minute.

Că tot am menționat canalul meu de youtube vă (re)amintesc că puteți să vă abonați (Subscribe), astfel veți fi anunțați când public filmări noi.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

La parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din București va participa în premieră și un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene, cu avioane F18, alături de F-16, Mig 21 Lancer, elicoptere ale Forțelor Aeriene Române și MAI. Totuși prezența aviației este influențată de condițiile meteo. La repetițiile generale, fiind ceață, a trecut doar un elicopter, probabil cel care va purta tricolorul.

Vă recomand să vedeți: F-16 Fighting Falcon si Air Bandits – spectacol aerian nocturn la Bucharest International Airshow B.I.A.S 2017

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României va începe vineri, 1 decembrie 2017, la ora 11.00 şi se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, ceea ce va duce și la restricționarea traficului rutier pe Şos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti, pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti, pe Bd. Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle.

poza fotografie tanc tr-85 m1 bizonul armata romana
tancuri TR-85 M1 Bizonul

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Mai multe poze de la antrenamentul general pentru parada militară de Ziua Națională a României pot fi văzute aici iar cele realizate cu compactul Canon G7 X Mark II, pot fi văzute pe aici

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.