Review Tamrac 5723 Zuma 3 – geanta foto + iPad

Spuneam intr-un post anterior ca mi-am cumparat o geanta pentru echipament foto + tableta Tamrac 5723 Zuma 3, iar acum vreau sa va spun cateva cuvinte despre aceasta.

geanta foto si ipad
Tamrac 5723 Zuma 3

Tamrac 5723 este o geanta compacta ce poate gazdui un aparat foto dSLR cu un obiectiv atasat de maxim 15 cm plus alte obiective ( maxim 2), sau un aparat foto fara oglinda (mirrorless) si alte accesorii.

Interiorul gentii este modular, din “fabrica” acesta este impartit in 3 compartimente, dar eu am modificat acest arajament ca sa pot transporta un aparat foto Nikon D5100 cu obiectivul atasat si parasolarul montat Sigma 17-50mm f/2.8, un zoom Nikon 70-300mm VR, iar spatiul ramas il folosesc pentru acumulatori de rezerva si un Lenspen LP-1.

interior geanta foto
Tamrac 5723 Zuma 3

In spatiul destinat aparaturii foto ar mai avea loc un blit Sb-800, sau Sb-700 sau Metz 58 AF-2 sau un aparat foto digital compact ( de exemplu Sony RX100 III)

Un lucru important, din punctul meu de vedere, este faptul ca spatiul interior este protejat de un “capac” ce se inchide cu fermoar si o catarama plus velcro, spre deosebire de geanta foto Nikon CF-EU04 care nu are acest fermoar.

Geanta foto Tamrac 5723 Zuma 3 este confectionata din 600D PolyTek cu nailon, un material ce pare destul de rezistent, doar timpul va demonstra calitatile acestui material.

Eu nu am, inca, iPad, asa ca am folosit un caiet alb ca sa vedeti si buzunarul respectiv:

geanta ipad
Tamrac 5723 Zuma 3 + iPad

Din cate am obervat eu spatiul destinat iPad-ului nu este influentat de continutul celorlate spatii destinate aparaturii foto, iar in buzunarul din fata pot fi depozitate accesorii sau obiecte personale (portofel, chei, harti, carti de vizita,etc).

photosetup.ro

Geanta are un buzunar foarte util si in partea din spate:

geanta revista foto
Tamrac 5723 Zuma 3 gri – geanta foto + iPad

De asemenea geanta Tamrac 5723 Zuma 3 are si doua buzunare pe partile laterale:

buzunar lateral geanta tamrac
Tamrac 5723 Zuma 3 – buzunar lateral

Dar aceste doua buzunare sunt suficient de incapatoare doar pentru acumulatori, carduri de memorie sau alte accesorii de mici dimensiuni. O sticla sau un termos nu au loc in aceste buzunare, dar Zuma 3, asa cum vedeti si in imaginea de mai sus, este dotata cu acele curele de care se pot prinde husele Tamrac M.A.S. (Modular Accesorry System), printre care se afla si Tamrac MX 5398 – M.A.S. Water Bottle in Padded Carrier.

Citeste si: Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

Eu folosesc Lowepro Bottle Bag cumparat pentru rucsacul foto LowePro CompuTrekker AW (citeste review):

geanta foto cu sticla de apa
Tamrac 5723 Zuma 3 gri Lowepro Bottle Bag

Pentru disponibilitate si pret puteti verifica la F64 (vezi ofertele).

Update: in aceasta geanta are loc si Nikon D600 cu obiectivul 24-85 VR atasat si cu parasolarul montat.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Review Tamrac 5723 Zuma 3 – geanta foto + iPad”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.