Rezultatele concursului de fotojurnalism World Press Photo of the Year 2017

Imaginea surprinsă de Burhan Ozbilici, care ne prezintă asasinarea într-o galerie de artă din Ankara a ambasadorului rus (Andrey Karlov) în Turcia, a fost declarată cea mai reușită fotografie a anului.

Burhan Ozbilici premiat world press photo concurs
© Burhan Ozbilici – World Press Photo

Despre fotografia realizată de Burhan Ozbilici, colaborator Associated Press (AP), juriul World Press Photo Contest a declarat pentru Time :

„Această imagine a fost împușcătura care s-a auzit în jurul lumii. Foarte puțini sunt cei care nu au văzut-o.” şi „este reprezentativ pentru ura, disperarea și frustrarea care este atât de evidentă în societatea de astăzi”.

Dintre multele fotografii premiate mai amintesc o altă bine cunoscută imagine, anume cea care ne arată una dintre protestatarele (Ieshia Evants) de la Baton Rouge, în timp ce este arestată de autorități, autorul fiind de fotograful Jonathan Beachman.

Jonathan Beachman premiat world press photo 2017
© Jonathan Beachman – World Press Photo 2017

Printre fotojurnaliştii apreciați se numără și fotoreporterul român Vadim Ghirda, colaborator Associated Press, premiat pentru fotografia în care vedem o femeie care este sprijinită de doi bărbați în timp ce traversează un râu pentru a ajunge în Macedonia, pe o rută care ar ocoli frontiera.

Vadim Ghirda fotoreporter roman world press photo
© Vadim Ghirda – World Press Photo 2017

La a 60-a ediţie a World Press Photo Contest au fost înscrise 80.408 imagini, trimise de 5.034 fotoreporteri din 125 de ţări. Toate fotografiile premiate pot fi văzute pe site-ul World Press Photo

3 thoughts on “Rezultatele concursului de fotojurnalism World Press Photo of the Year 2017”

  1. Apăi se puteam noi să nu fim băgaţi în seamă cu domnii ţigani ?
    Aşa cum, şi numai, bine suntem cunoscuţi !

  2. @ Adrian – avand in vedere faptul ca fotografia lui Vadim Ghirda ne prezinta o actiune ce se petrece in Idomeni, Grecia, as zice ca personajele din poza respectiva sunt sirieni din taberele de refugiati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.