Rezultatele concursului Wellcome Photography Prize 2021

Cei doi câștigători ai concursului Wellcome Photography Prize 2021 sunt Jameisha Prescod, cu imaginea autoportret „Untangling”, o prezintă cum tricotează pentru a-și reduce depresia în timpul carantinei și seria lui Yoppy Pieter „Trans Woman: Between Color and Voice”, care relatează modul în care pandemia Covid-19 a făcut viața mai grea pentru femeile trans din Indonezia.

tricotata activitate reducere depresie carantina covid-19 coronavirus
© Jameisha Prescod „Untangling”

Jameisha Prescod este un producător de filme din Londra și advocat al bolilor cronice. A câștigat premiul Wellcome Photography Prize 2021 cu o imagine care documentează experiența ei din timpul carantinei Covid-19. Acest autoportret arată experiența Jameishei de a fi închisă în locuință cu depresia ei. Stă în camera ei, înconjurată de dezordine, dar cufundată în tricotat, activitate folosită pentru a-și lăsa limpezi mintea și a scăpa de griji, cel puțin pentru o vreme.

f64.ro

Yoppy Pieter, un povestitor vizual și educator din Jakarta, a câștigat premiul seriei cu ‘Trans Woman: Between Color and Voice’.

poze fete trans masca izolare indonezia
© Yoppy Pieter „Trans Woman: Between Color and Voice”

Cele cinci imagini ale sale ne arată o parte din realitatea vieții pentru femeile trans din Indonezia – sărăcie, discriminare, nedreptate – și modul în care Covid-19 a făcut aceste provocări și mai dificile.

Imaginile premiate ne arată sănătatea mintală, bolile infecțioase și schimbările climatice, subiecte complexe. Dar este evident că există speranță. Aceste imagini întăresc nevoia de a sprijini știința, astfel încât să putem găsi noi modalități de a proteja sănătatea.

Citește și: Creative Types – Test online distractiv care dezvaluie carui tip creativ apartineti

Cele două fotografii câștigătoare au fost alese de un juriu divers din mai mult de 10.000 de imagini trimise din întreaga lume. Imaginile au cuprins cele șase categorii: Managing Mental Health (serie și o singură imagine), Fighting Infections (serie și o singură imagine), Health in a Heating World (serie și o singură imagine).

Celelalte fotografii care au reținut atența juriului pot fi văzute pe site-ul https://wellcome.org/what-we-do/our-work/wellcome-photography-prize/2021

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Rezultatele concursului Wellcome Photography Prize 2021”

  1. Nu vreau să fiu rea, dar cred că Jameisha ar fi fost mai puțin deprimată dacă în cameră ar fi fost ordine. Cealaltă fotografie imi place, însă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.