Rezultatele DreamHack București 2013: Coreenii au cucerit tot la StarCraft II

Cum vă anunţasem deja în articolul anterior la DreamHack 2013 categoria StarCraft 2 a fost dominată de jucătorii coreni, aşa că nu este o surpriză faptul că ei au reuşit să cucerească tot la respectivul joc electronic.

INnoVation vs elfi StarCraft 2
INnoVation vs elfi

DreamHack București 2013, eveniment organizat de ComputerGames.ro şi susţinut de Romtelecom, s-a desfășurat în week-end-ul 14-15 septembrie 2013, la Sala Polivalentă, alături de cele mai puternice nume din sportul electronic mondial. Cei 290 de jucători prezenți la evenimentul care s-a încheiat duminică s-au luptat pentru premiile de peste 50.000 de dolari, însă cei care s-au clasat pe primul loc la competițiile de StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, au fost coreeanul Taeja, suedezii de la Ninjas in Pyjamas (NiP) și polonezii de la H2K.

Cei mai cunoscuți jucători de StarCraft II, precum și cele mai tari echipe de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, au venit să câștige cei peste 50.000 de dolari puși la bătaie în Capitala României cu ocazia DreamHack, dar și calificarea la marea finală DreamHack Winter, ce va avea loc în noiembrie, în Suedia.

Peste 15.000 de spectatori veniți din toată lumea au trecut pragul Sălii Polivalente în cele 2 zile de eveniment, pentru a-și încuraja idolii.

“DreamHack București 2013 a fost cea mai incendiară ediție a acestei competiții europene. Coreenii au făcut spectacol la StarCraft II și au câștigat tot ce se putea, în frunte cu Taeja, care a câștigat peste 9.000 de dolari. La Counter-Strike: Global Offensive, suedezii de la NiP au cucerit aurul și cei 7.500 de dolari, fiind urmați de cei de la Lemondogs (4.500 de dolari), Astana Dragons și Natus Vincere (câte 1.500 de dolari)”, a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro.

La League of Legends, polonezii de la H2K i-au învins pe cei de la Copenhagen Wolves (Danemarca) și au încasat un cec de 5.500 de dolari.

Circa 290 de jucători au participat la competițiile organizate la DreamHack, iar aceștia au venit de pe tot globul, din țări precum România, Coreea de Sud, Finlanda, Franța, Germania, Kazahstan, Suedia.

La competiția de la Sala Polivalentă au existat pe tot parcursul week-end-ului și concursuri de 1 vs. 1 pentru cei prezenți, la League of Legends și Dota 2, iar înscrierea s-a făcut la fața locului, pe baza biletului de jucător – spectator. Totodată, toți vizitatorii s-au putut înscrie, în limita locurilor disponibile, la turneele de PS3, astfel: sâmbătă – Tekken Tag Tournament 2, Street Fighter 4 Arcade Edition, Mortal Kombat 9, și duminică – FIFA 13. Valoarea premiilor în produse pentru spectatori a depășit suma de 15.000 de euro.

La sfârșitul lunii octombrie, Bucureștiul va fi gazda unui alt mare eveniment de gaming, respectiv Campionatul Mondial de Sport Electronic, la care sunt așteptate echipele naționale din peste 50 de țări.

fotostefan

One thought on “Rezultatele DreamHack București 2013: Coreenii au cucerit tot la StarCraft II”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.