Romanian National Award pentru fotografii romani anuntat la Sony World Photography 2019

World Photography Organisation anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Romanian National Awards. Parte integrantă importantă din Sony World Photography Awards, National Awards oferă o oportunitate unică pentru fotografii înscriși în competiție, din peste 50 de țări, pentru a fi recunoscuți în cadrul unei competiții mondiale.

Romanian National Award poza peisaj china
Xin Cheng – China – Open Landscape 2019

Fotografii români care se înscriu în oricare din cele 10 categorii Open din cadrul Sony World Photography Awards vor fi înscriși automat în competiția Romanian National Award. Juriul va analiza fotografii din toate categoriile, printre care Arhitectură, Călătorie, Cultură, Fotografie Stradală (lista completă a categoriilor se poate găsi mai jos).

Romanian National Award Sony World Photography 2019
Hasan Torabi – Iran – Open Portraiture 2019

Câștigătorul competiției Romanian National Award va câștiga atât un premiu în bani și echipamente foto Sony cât și recunoaștere mondială prin promovarea lucrării sale la nivel global și în cadrul expoziției anuale Sony World Photography, care avea loc în Londra, în luna aprilie 2019.

Competiția Romanian National Award a fost lansată în 2012, iar fotografii români câștigători s-au bucurat de recunoaștere la nivel mondial și de echipamente de calitate Sony. Lucrarea câștigătorul ediției din 2018 a fost prezentată printre altele și în cadrul expoziției Sony World Photography Awards din Londra.

Sony World Photography 2019 poze calatorie fotografie turism
Zarni MyoWin – Myanmar – Open Travel 2019

„Am visat dintotdeauna să promovez Bucovina la nivel internațional, să scot în evidență frumusețile țării noastre, însă nu mi-am imaginat că voi reuși să o fac într-un timp atât de scurt. E un sentiment pe care cuvintele nu-l pot descrie îndeajuns”, spune câștigătorul premiului National Award 2018, Nicu Spînu.

Acum, în cadrul celei de-a 12-a ediții, Sony World Photography Awards celebrează cea mai reușită fotografie contemporană din ultimele 12 luni, din toate tipurile de medii. Înscrierile se fac gratuit la adresa www.worldphoto.org/swpa .

Câștigătorii premiilor se vor bucura atât de recunoaștere la nivel mondial, dar și de un premiu în bani, echipamente Sony de ultimă generație și includere în expoziții internaționale.

Romanian National Award Sony World Photography 2019
Aleksandr Reshnia – Russian Federation -Open Travel 2019

Juriul acestor premii a fost anunțat astăzi și este format din experți internaționali din industria fotografică. Competițiile Open, Youth și National Awards vor fi prezidate de Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production al Saatchi Saatchi & Prodigious (Marea Britanie).

Vă recomand să citiți: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

„Este o onoare să fii solicitat să fii președintele juriului competiției Sony World Photography Awards Professional. Sony World Photography Awards este important deoarece aduce o gamă largă de subiecte și acoperirea globală a poveștilor prin imaginile selectate. Sfatul meu pentru participanți este să-și aleagă cu atenție categoriile și să creadă în povestea lor. Le recomand acestora să ne arate lumea prin ochii lor și să evite clișeele. Tehnicile și stilurile de fotografiere devin din ce în ce mai îndrăznețe și mai dinamice, astfel încât este necesară și un anumit grad de excelență tehnică. Pentru a impresiona acest juriu, fotografii vor trebui să își dezvăluie cele mai bune lucrări și abilitatea de a-și edita lucrările astfel încât acestea să fie coerente, dinamice și estetice”, a declarat președintele juriului competiției Professional, Mike Trow.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS COMPETITIONS & CATEGORIES – vedeți descrieri complete de categorii aici

•Professional – Evaluat pe baza unui portofoliu. Categorii: Arhitectură / Instantaneu / Creative / Discovery / Documentar / Peisaj / Natură și viață sălbatică / Portret / Sport / Natură moartă

•Open – Evaluat pe baza unei singure fotografii. Categorii: Arhitectură / Cultură (sprijinit de Culture Trip) / Creative / Mișcare / Peisaj / Natură și viață sălbatică / Portret / Natură moartă / Fotografie de stradă / Călătorie (sprijinit de Eurostar)

•Tineret – Pentru fotografii între 12-19 ani, evaluare pe baza unei singure imagini răspunzând brief-ului “Diversitate”.

•Student – Pentru toți fotografii care studiază fotografia, un portofoliu răspunzând unui brief pe tema „Evoluție”. Fotografii selectați vor trimite apoi o serie de imagini corespunzătoare unui al doilea brief.

•Premiile naționale – Celebrând talentul fotografic în mai mult de 50 de țări, evaluare pe baza unei singure imagini.

Termenele limită și alte anunțuri

Datele de închidere a înscrierilor pentru Sony World Photography Awards sunt:

● 30 noiembrie 2018 (13.00 GMT) – competiția Student

● 4 ianuarie 2019 (13.00 GMT) – competițiile Open, Youth și National Award

● 11 ianuarie 2019 (13.00 GMT) – competiția Professional

ottobroker.ro

Selecțiile pentru competițiile Open și Youth vor fi anunțate în data de 5 februarie 2019. Câștigătorii premiilor Open și National Awards vor fi anunțați în data de 26 februarie 2019. Selecțiile pentru competițiile Professional și Student vor fi anunțate în data de 2 aprilie 2019. Fotograful anului ales din cadrul câștigătorilor competițiilor Open, Student, Youth, Professional va fi anunțat în data de 17 aprilie 2019.

Sony World Photography Awards 2018 a atins un record de înscrieri. 320.000 de fotografi din peste 200 de țări și teritorii s-au înscris la ediția din 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.