Rory Doyle premiat la ZEISS Photography Award 2019

Rory Doyle a fost premiat la concursul ZEISS Photography Award din 2019 pentru seria foto ”Delta Hill Riders”. Proiectul lui Rory Doyle prezintă cultura afro-americană a cowboys și cowgirls din Delta Mississippi.

Rory Doyle  Delta Hill Riders ZEISS Photography Award 2019
Rory Doyle – Delta Hill Riders – premiat la ZEISS Photography Award 2019

Delta Hill Riders ne aduce la cunoștință faptul că după Războiul Civil American, unul din patru cowboys era Afro-American, iar acest aspect este foarte puțin popularizat.

Seria lui Doyle ne invită să provocăm stereotipurile în legătură cu ceea ce înseamnă să fii cowboy, împărtășind povestirile unei comunități trecute cu vederea. O serie foto care aduce o lumină nouă la subiect familiar, munca lui Doyle a fost premiată cu locul I la ZEISS Photography Award Seeing Beyond: The Unexpected.

poza cowboy mcdonald's mississippi sua
Delta Hill Riders – cowboys – Delta Mississippi

“Lucrarea este în concordanță cu mediul politic actual și un accent reînnoit asupra Americii rurale. Proiectul este un contra-narativ la portretul adesea negativ al afro-americanilor. Am capturat călăreți care arată iubire pentru caii și respect pentru colegii lor cowboy, în timp ce, de asemenea, transmit tradiții între generații. În cele din urmă, proiectul își propune să facă presiuni împotriva propriilor mele vechi arhetipuri – cine ar putea și nu ar putea fi un cowboy și ce înseamnă a fi negru în Mississippi – în timp ce înălța vocile subiecților mei” afirmă Rory Doyle.

poza premiata ZEISS Photography Award Seeing Beyond Unexpected
Delta Hill Riders – winner ZEISS Photography Award – Seeing Beyond: The Unexpected

Rory Doyle va primi obiective Zeiss în valoare de €12.000 Euro, suma de €3.000 care acopera unele cheltuieli legate de proiectul foto, posibilitatea de a lucra personal cu ZEISS și cu World Photography Organisation și de a călători în Londra și Germania pentru a vizita ZEISS.

Vă recomand să vedeți: Fotografa Felicia Simion se numara printre finalistii Sony World Photography Awards 2019

De asemenea Doyle este beneficiarul unui grant Mississippi Visual Artist Fellowship din partea Mississippi Humanities Council and National Endowment for the Arts, iar fotografiile lui au fost expuse la Half King Photo Series din New York și theprintspace gallery din Londra.

ishoot.ro

Una din imaginile lui, Newest Cowboy in Town, a fost premiată și la concurusl foto organizat de Smithsonian Magazine.

Seria foto ”Delta Hill Riders” a fost selectată din mai mult de 58.000 de imagini trimise de fotografi din 150 de țări din întreaga lume.

Celelalte imagini care au atras atenția juriului pot fi văzute pe acest site

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.