Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Samsung Galaxy Tab S7 este cea mai nouă tabletă produsă de bine cunoscută firmă coreeană. Dacă vreți să știți ce se poate face cu o tabletă de 11 inch cu S-Pen citiți acest review Samsung Galaxy Tab S7.

Samsung Galaxy Tab S7 review tableta 11 inch stylus
Samsung Galaxy Tab S7 review

Anunțată pe la începutul lui August 2020, tableta Samsung Galaxy Tab S7 a început să fie disponibilă în România pe la finalul lunii August, în varianta Wi-Fi sau 5G, culori mystic black sau silver. În acest review vă prezint varianta Wi-Fi, negru (mystic black).

Samsung Galaxy Tab S7 review tableta android 10 stylus
Galaxy Tab S7 review

Noul Galaxy Tab S7 va înlocui treptat modelul Tab S6, dar să trecem în revistă principalele caracteristice tehnice ale Tab S7 T870:

•Sistem de operare – Android 10
•Model procesor – Snapdragon 865 Plus, 8 nuclee
•Frecvență – 3,09 GHz, 2,42 GHz, 1,8 GHz
•Capacitate memorie – 6 GB
•Capacitate stocare – 128 GB
•Capacitate maximă card de memorie microSD – 1 TB
•Diagonală display – 11 inch
•Rezoluție – 1600 x 2560
•Tip ecran – LTPS TFT, WQXGA, 120Hz
•Camera principală – wide 13MP și ultra-wide 5MP , bliț
•Video – 4K, 30 FPS
•Camera secundară frontală – 8 MP
•Microfon – da
•Difuzoare – 4 certificat AKG
•Senzori – Compas, Senzor de lumina, Accelerometru, Giroscop, Amprenta
•GPS – GPS + GLONASS, Beidou, Galileo
•Conexiuni wireless – Bluetooth, Wi-Fi, 802.11 a/b/g/n/ac
•Port USB – Tip C
•Capacitate acumulator 8000 mAh
•Înălțime – 165,3 mm
•Lățime – 253,8 mm
•Grosime – 6,3 mm
•Greutate – 480 g
•Culori – negru (mystic black) și argintiu (silver)

Samsung Galaxy Tab S7 – design

În cutia produsului veţi găsi, în plus de tableta propriu-zisă, încărcătorul cu cablul USB tip C, S-Pen, o cheiță pentru deschiderea compartimentului dedicat cardului de memorie şi un scurt ghid de utilizare (este tradus şi în limba română, dar oferă doar informaţiile de bază despre tabletă şi utilizarea ei).

poza continut cutie tableta Samsung Galaxy Tab S7 review pareri
continut Galaxy Tab S7 review

Designul tableti S7 este destul de clasic, zic eu. Cum era de așteptat materiale folosite pentru carcasă sunt de calitate (aluminiu, plastic, sticlă), bine finisate și plăcute la atingere.

Cred că tabletele unibody metalice au devenit standardul în ultimul deceniu şi la fel se prezintă și Samsung Galaxy Tab S7.

tableta samsung 11 inch pareri test review
tableta metalica, sticla

Sunt decupaje pentru antene în spate, sus şi jos şi un corp solid din metal, bine construit. Spatele nu are o textură pronunțată, dar aderența este acceptabilă.

poza tableta samsung 11 inch design contructie
Galaxy Tab S7 design

Carcasa tabletei are linii drepte, colţuri rotunjite, suprafeţe plate nu foarte ample, dar suficient ca să ții tableta fără să acoperi ecranul atunci când o folosești. Mie mi se pare ușor de ținut tableta atât în poziția verticală (portret) cât și orizontal (landscape).

test tableta samsung Galaxy Tab S7 review pareri
Galaxy Tab S7 constructie
tableta 11 inch samsung Galaxy Tab S7 pareri test
tableta 11 inch – Galaxy Tab S7

Finisajul este negru, dar nu unul foarte intens, probabil de asta este numit mystic black!
Tableta Galaxy Tab S7 nu se remarcă cu vreun element constructiv sau estetic deosebit, Samsung reuşind totuşi să ofere o carcasă cu o grosime de 5,7 milimetri, o greutate de 480g şi un ecran cu o ramă cu dimensiuni echilibrate.

Galaxy Tab S7 review tableta 11 inch
Galaxy Tab S7 – tableta 11 inch

Butoanele răspund prompt la apăsare, iar stylus-ul oferit în pachet, poate fi atașat magnetic în zona dedicată, pe spatele tabletei, aproape de camerele foto principale.

poza stylus magnetic samsung Galaxy Tab S7
S Pen Galaxy Tab S7

Poate fi atașat magnetic și pe cele două laturi mari ale tabletei, dar numai în zona dedicată se poate reîncărca. Stylus-ul trebuie încărcat dacă doriți să-l folosiți ca telecomandă, pentru notițe sau desenare poate fi folosit și descărcat.

Display Samsung Galaxy Tab S7 review

Înainte să apară Tab S7, am avut ocazia să văd într-un magazin modelele S6 (ecran Super AMOLED) și S6 Lite (ecran TFT), unul lângă celălalt, ceea ce mi-a permis să fac o scurtă verificare a celor două tipuri de ecran.
Drept să spun, diferențele între cele două ecrane nu sunt chiar ușor de observat; chiar trebuie să le cauți. Astfel eu am ajuns la concluzia că nu se justifică diferența de preț pentru modelul Samsung Galaxy Tab S7+ , care are ecran Super AMOLED de 12,4 inch. În plus, în cazul meu, nu am nevoie de un ecran de 12,4”.

Revenind la ecranul Samsung Galaxy Tab S7, acesta este un LTPS IPS LCD cu o rezoluție de 2560 x 1600, 274 pixeli per inch, luminozitate 500nit, cu certificare Low Blue Light și aspect 16:10.

test ecran tableta samsung Galaxy Tab S7 review
LCD Galaxy Tab S7

Experiența de vizualizare este una foarte bună, la interior. Culorile sunt afișate corect, unghiurile de vizualizare sunt acceptabile.
Afară sau acolo unde sunt surse de lumină puternice în jur, pot să apară ceva probleme de vizualizare. Ecranul glossy este destul de reflectiv la soare, contrasul nefiind chiar atât de bun în această situație.

ecran lcd Galaxy Tab S7 test pareri
ecran Galaxy Tab S7

Setările pentru ecran includ luminozitate, Dark Mode, Adaptive Brightness, stilul şi mărimea fontului, dar şi zoom-ul. Pentru setări de culoare este disponibil modul Vivid și Natural. Eu am ales Natural, deoarece la Vivid culorile mi se par prea saturare.

Citește și: Testul culorilor ce te ajuta sa-ti verifici ochii si monitorul

Desigur aceasta este doar părerea mea despre ecranul Tab S7, tu, dacă ai posibilitatea, mergi la un magazin care are aceast model, eventual și Galaxy Tab S7+, S6, S6 Lite, să verifici tu ecranele. Tot ca sugestie îți recomand să folosești aceste mire de calibrare

Hardware Samsung Galaxy Tab S7 review

Tableta Galaxy Tab S7 se laudă cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 865 Plus, care, în diverse teste, obține rezultate mult mai bune decât tableta Galaxy Tab S6.
Eu nu am efectuat astfel de teste, îi cred pe cuvânt pe cei care și-au ocupat timpul cu așa ceva. Dar ce pot eu să vă spun din experiența de până acum cu Tab S7, este că aplicațiile rulează fluent, fără probleme.

Fiind interesat de fotografie, desen, editare video și alte activități conexe m-am axat pe aplicațiile dedicate acestor activități.

Până în prezent am folosit, fără probleme, pentru:
– editare foto: Pixlr, Snapseed,
– editare video: VLLO
– desen digital: Adobe Draw, Autodesk SketchBook, ibisPaint X, How to Draw

Pentru desen, mai am mult de exersat, asta pentru că, pe o parte sunt un desenator începător, iar pe de altă parte trebuie să mă acomodez cu acest fel de desenare: digital.

pareri s pen stylus tableta Galaxy Tab S7 test
S-Pen stylus Galaxy Tab S7

Din câte am observat acel S-Pen are un vârf din plastic, care alunecă pe ecranul tabletei foarte ușor, mult prea ușor zic eu. Inițial am căutat o folie, un ecran protector mat, care să ofere o senzație de desenare mai apropiată de hârtie, dar nu știu care va fi efectul asupra acelui vârf de platic, nib, cum este el numit.

Adică m-am gândit că o folie mai aspră ar putea toci acel nib și încă nu am văzut să se găsescă nib-uri de schimb pentru S Pen-ul de la Tab S7. De fapt nu știu nici dacă nib-ul de la S Pen Tab S7 poate schimbat. Dacă voi aveți informații despre această problemă, puteți lăsa un comentariu. Până mă lămuresc eu cu aceste detalii am cumpărat și am montat singur o folie protectoare (screen protector) HOFI Glass Pro Tempered Glass 0.3mm

Montarea unei folii protectoare pe ecranul de 11 inch al tabletei Samsung Galaxy Tab S7 și verificare dacă afectează funcționare stylusului:

Stylus-ul S-Pen este subțire, ușor și are un singur buton. Mie mi s-a părut că este mai subțire decât cel de la Galaxy Tab S6.
Ecranul de 120Hz și latența scăzută a S-pen face ca desenarea sau scrierea notițelor să fie o experiență cursivă.

În anumite aplicații de desenare S Pen poate avea o sensibilitate de până la 4028 niveluri de presiune.

S-Pen-ul poate fi folosit și ca un fel de telecomadă pentru diverse aplicații, de exemplu prezentări slideshow, videoplayere etc. Dar pentru funcția de telecomandă, S Pen trebuie încărcat, el folosind tehnologia Bluetooth.
Așa cum spuneam, S Pen are un loc dedicat, pe spatele tabletei aproape de cele 2 camere foto-video, unde se prinde magnetic. Asezați S Pen-ul cu vârful spre camere, iar pe ecranul tabletei este afișată o scurtă animație care indică încărcarea lui.

stylus s-pen tableta samsung Galaxy Tab S7 test pareri
S-Pen Galaxy Tab S7

Pe Tab S7 sunt preinstalate diverse aplicații, inclusiv Air Command, care pot fi folosite cu S Pen. Eu, până în prezent, am folosit aplicația pentru notițe și mai rar cea pentru desenare, PENUP.
Apropo de aplicațiile preinstalate, dacă sunteți interesați de desen digital, pe Tab S7 găsiți Clip Studio Paint.

Aplicația Clip Studio Paint vă ajută să realizați ilustrații, desene complexe sau benzi desenate cu ajutorul storyboard-ului, culorilor și a altor instrumente. Clip Studio Paint preinstalat pe Galaxy Tab S7, este gratuită pentru 6 luni.
Altă aplicați de grafică interesantă este Canva, dar este gratuită doar 30 zile.

aplicatii desen digital grafica tableta android
aplicatii grafica digitala

Microsoft Office este preinstalat, dar ca să-l folosiți trebuie să plătiți un abonament. De asemenea cu Tab S7 poți importa fișiere PDF și poți semna documente sau poți face comentarii chiar pe PDF.
Dacă îți faci cont Samsung poți sincroniza diverse documente Samsung Notes prin intermediul lui.

Utilizare stylus-ului S Pen este interesantă, dar trebuie să te acomodezi cu el, cu alunecarea lui pe ecran. Poate fi folosit pentru a lua notiţe, face selecţii, decupa de pe ecran, scrie mesaje animate colorat, dar şi desena în timp real pentru o captură video a feţei tale cu AR Doodle. Bixby Vision este prin paleta de opţiuni a acestui stylus.

Sunt disponibile Translate, Glance, Coloring, dar şi o funcţie de scriere pe Calendar. Există şi recunoaştere a scrisului de mână (încă mai exersăm, eu și tableta !), iar stylus-ul se ataşează magnetic pe latura mare a tabletei, dar trebuie să aveți grijă să nu-l pierdeți.
Cred că este un stylus destul de comod, precis şi bun pentru desenatorii amatori şi pentru studenţii ce iau notiţe.

test recunoastere scris de mana tableta samsung galaxy tab s7 review
test recunoastere text scris de mana – tableta Samsung Galaxy Tab S7

Mai sunt instalate aplicaţii că Smart Things, cu care controlezi gadgeturile deştepte din casă şi avem şi Spotify şi Netflix la pachet.
Am văzut Galaxy Store, magazinul de aplicaţii Samsung, plus Samsung Members, dar şi OneDrive şi Outlook.
Aplicația Galerie Imagini aduce multe de opţiuni de editare foto/video.

Există şi Screen Recording, captura video de ecran şi Quick Share, o modalitate de a partaja mai rapid conţinuturi şi date între terminalele Samsung. Am văzut şi Samsung Kids, un mod special pentru cei mici, dar şi Dark Mode, care se aplică şi la aplicaţii de sistem şi unele third party, dar şi mai profund la nivel de wallpaper.
Nu lipsește Focus Mode pentru a alunga elementele ce ne distrag, astfel să ne concentrăm pe muncă.

Samsung Galaxy Tab S7 – conectare cititor carduri si montare card de memorie microSD:

Citește și: ADATA HD710 Pro 4TB – review hdd extern USB 3.1

Samsung Galaxy Tab S7 tablet și 4TB external hard drive:

Eu nu am instalat jocuri pe tableta Galaxy Tab S7, dar având în vedere că are un procesor puternic, memorie suficientă, ecranul clar și culori vii, majoritatea jocurilor ar trebui să ruleze fluent.

Multimedia Samsung Galaxy Tab S7 – Tuning AKG, Dolby Atmos şi bas adânc

test tableta samsung 11 inch performanta ecran bun
Galaxy Tab S7 cu book cover

Ecranul permite o vizionare plăcută, dar experiența multimedia este completată de cele 4 mici boxe. Am crezut că aceea certificare AKG, Dolby Atmos este o găselniță de marketing, dar m-am înșelat. Acele mici boxe, amplasate aproape de colțurile rotunjite alte tabletei, chiar se aud bine de tot!
Volumul este ridicat, claritatea este ce îmi doream şi nu există distorsionare. Experienţa acustică este satisfăcătoare pentru urechile mele.

Citește și: Review Garmin VivoSmart HR bratara fitness cu functii smartwatch

Samsung Galaxy Tab S7 nu are jack pentru căști, dar cred că puteți folosi căști wireless sau poate căști care pot fi conectate prin USB Tip C

Camere foto-video Samsung Galaxy Tab S7 review

Samsung Galaxy Tab S7 review camere foto poze
Samsung Galaxy Tab S7 review camera foto

Galaxy Tab S7 are în dotare o cameră frontală de 8 megapixeli, iar în partea din spate găsim două camere și un bliț.
O cameră are 13 megapixeli (4128 x 3096), F2.0 și cu unghi larg, iar alături se află camera cu unghi ultra larg (Ultra Wide) de 5MP și F2.2. Fotografiile pot avea aspect 4:3 sau 16:9 sau 1:1 sau Full.

test poze camera foto ultrawide tableta samsung casa poporului
Galaxy Tab S7 – camera foto ultrawide – 5MP
poza casa poporului bucuresti tableta samsung Galaxy Tab S7 impresii
Galaxy Tab S7 – camera foto wide – 13MP

13MP rezoluții:
4:3 – 4128 x 3096
16:9 – 4128 x 2322
1:1 – 3088 x 3088
Full – 4128 x 2580

5MP rezoluții:
4:3 – 2576 x 1932
19:9 – 2560 x 1440
1:1 – 1920 x 1920
Full – 2560 x 1600

Ca moduri de fotografiere sunt disponibile modurile:

• Single Take
• Night Mode
• Night
• Hyperlapse
• Înregistrare față/spate
• Scene
• Optimizer
• Panoramic
• AR Doodle

Înregistrare video se poate face cu camera de 13MP la o rezoluție de până la 4K / 30fps, iar cu cea frontală Full HD (1920 x 1080, 30 fps)

În principiu nu prea este indicat să fotografiezi / filmezi cu o tabletă, pe de o parte nu este comod să ții tableta pe post de aparat foto/video, pe de altă parte nu doar că arați puțin cam ridicol, dar mai ales, în anumite situații, poți obtura vederea celor din spatele tău.

poza lumina soare blog bucuresti vara
lumina reflectata

Dar să zicem că sunt situații când nu ai încotro și trebuie să faci niște poze sau videoclipuri și tot ce ai la îndemână este această tabletă Samsung Galaxy Tab S7.
În condiții de iluminare bună camera de 13MP realizează imagini de bună calitatea. Camera ultra wide, de 5MP nu mi s-a părut la același nivel de calitate cu cea de 13MP, dar este acceptabil.

poza statuie eminescu ateneul roman bucuresti fotografi tableta samsung
Galaxy Tab S7 – camera foto 13MP – 1:1
review camera foto tableta samsung Galaxy Tab S7 test camera foto
Galaxy Tab S7 – camera foto ultrawide – 1:1
fotografii mihai eminescu ateneul roman bucuresti vara
Galaxy Tab S7 – camera foto wide – 4:3
samsung Galaxy Tab S7 test camera foto
Galaxy Tab S7 – camera foto ultawide 4:3

evomag.ro

Galaxy Tab S7 test camera foto 13 megapixeli
Galaxy Tab S7 – camera foto wide – 16:9
review Galaxy Tab S7 test camera foto ultrawide
Galaxy Tab S7 – camera foto ultrawide – 16:9
test samsung Galaxy Tab S7 camera foto 13 megapixeli
Galaxy Tab S7 – camera foto wide – full
poze camera foto unghi larg statuie mihai eminescu ataeneul roman bucuresti
Galaxy Tab S7 – camera foto unghi foarte larg (ultrawide) – full

De asemenea este disponibilă funcția Motion Photo, care înregistrează câteva secvențe înainte și după fotografiere și astfel puteți obține și scurte filmulețe GIF.

gif fete alergand samsung galaxy tab s7 review
alergare – gif style !
fantana unirii bucuresti gif samsung galaxy tab s7 review
Fantana Unirii GIF
fantana parcul circului bucuresti
parcul Circului GIF

Alte poze realizate cu tableta Samsung Galaxy Tab S7 pot fi văzute la Galeria Foto.
Fotografiile sunt micșorate la 50% din rezoluție cu FastStone Photo Resizer.

Dacă fotografiați documente, cărți, ziare, fotografii printate s-ar putea să se activeze funcția Scan Document, care vă ajută să obțineți o imagine mai bună a documentului.

Ce mi s-a părut mie surprinzător de bun, este stabilizare în timpul filmării. Calitatea filmării, la fel ca și la fotografie, dacă este lumină bună și videoclipul va fi de calitate.

Videoclipuri realizate cu tableta Galaxy Tab S7:

Parcul cinema Floreasca:

Videoclipuri editate pe tableta Galaxy Tab S7:

Acumulator Samsung Galaxy Tab S7

Conform producătorului, acumulatorul Li-Polymer de 8000 mAh ar trebui să asigure până la 15 ore de redare video. În activitatea de zi cu zi, am observat că la o utilizare în jur de 10 ore, wi-fi dezactivat, acumulatorul este cam la 15-20%.
Este disponibilă funcția 45W SuperFast charging, dar în pachet este furnizat un încărcătorul de 15W. Încărcătorul SuperFast charging trebuie cumpărat separat. Cu cel de 15W încărcarea durează aproximativ 3 ore.
Tableta poate fi încărcată și de la un acumulator extern.

Preț

La data publicării acestui review tableta Samsung Galaxy Tab S7, Octa-Core, 11″, 6GB RAM, 128GB, Wi-Fi costa 3.600 lei. Pentru preț actualizat și promoții verifiacați la eMag sau la evoMag sau la cel.ro

Concluzii
Tableta Samsung Galaxy Tab S7 reprezintă o bună soluție pentru cei interesați de desen digital sau pentru cei care trebuie să-și noteze des diverse informații, folosind S-Pen, care are o latență de 9ms.

Grafica, editarea foto și video de bază sunt și ele posibile cu acest model Tab S7 T870. Ar fi și mai plăcut de folosit respectivele aplicații dacă ele ar fi adaptate pentru tabletă. Deoarece aplicațiile sunt realizate pentru telefoane mobile, când sunt folosite pe o tabletă, adică un ecran mult mai mare, pot să apară mici ”bâlbe”, dar nu este ceva grav. Una din micile probleme, o reprezinta bara Samsung Home, care apare și în unele aplicații de desenare și uneori o ating și închide aplicația.

bara home samsung tableta 11 inch pareri test
bara Home

Experiența multimedia este la cote înalte, iar acumulatorul este suficient de puternic să asigure navigarea pe net, prin conexiune wi-fi, sau vizionarea unor filme câteva ore, poate petrecute în avion sau tren, autocar, mașină, etc.

O tabletă de 11 inch cu panou IPS LCD, cu rată de refresh de 120Hz, având același procesor Snapdragon 865+ la interior ca și modelul S7 Plus, disponibilă în variante WI-Fi Only, 4G sau 5G este bine venită, având în vedere că în lumea Android nu sunt multe oferte performante.

Samsung Galaxy Tab S7 are suport pentru tastatură și DEX, care face ca tableta să funcționeze ca un laptop. Totuși tastatura repectivă este destul de scumpă și dacă nu trebuie să tastați des, nu se justifică achiziția ei.

În schimb este destul de utilă husa simplă Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU disponibilă aici sau aici sau aici

Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU pareri test poze
Galaxy Tab S7 – Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU
test Galaxy Tab S7 Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU pareri
Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU – Galaxy Tab S7
poza Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU Galaxy Tab S7 tableta 11 inch
Book Cover Samsung EF-BT870PBEGEU Galaxy Tab S7

Pentru curăţarea ecranului am folosit şi acest produs, dar şi şerveţele de şters ochelarii.

Plusuri și minusuri Samsung Galaxy Tab S7:

Părțile pozitive:
+ stylus oferit la pachet şi funcţiile sale
+ configurație hardware puternică, potrivită pentru majoritatea aplicațiilor de grafică sau editare foto-video
+ suport Dex
+ construcţie solidă
+ confortabil de utilizat în orice situaţie
+ baterie bună
+ difuzoare stereo destul de bine calibrate şi cu volum apreciabil
+ Andoid 10 cu One UI 2.1 arată bine şi e plăcut pe tableta
+ cititor de amprentă și recunoaștere facială

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Părțile negative:
– la cât costă trebuiau incluse câteva nib-uri de rezervă pentru S Pen
– încărcătorul SuperFast charge trebuie cumpărat separat
– conversia scrisului de mână în text trebuie îmbunătățit și pentru limba română

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

PS1: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!
PS2:o part din pozele prezentate în acest review au fost prelucrate tot pe tableta Samsung Galaxy Tab S7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.