Scurt interviu cu autorul fotografiei din Windows XP

De mai mult timp aveam salvata o ciorna a unui articol despre una din cele mai vazute fotografii, respectiv wallpaper-ul folosit nativ de sistemul de operare Windows XP si pentru ca zilele acestea Microsoft a anuntat incetarea suportului pentru XP, m-am gindit ca ar fi bine sa actualizez informatiile din ciorna respectiva si sa o public aici pe blog.

wallpapwer windows
bliss – windows xp

Bliss, este numele fotografiei unui peisaj din tinutul Napa, California fiind realizata de fotograful Charles O’Rear, care a lucrat cu Corbis, un site de stock photography, detinut chiar de Microsoft. Si un fel de spoiler alert 🙂 finalul interviului este interesant!

Charles O’Rear a acordat si un scurt interviu ce poate fi vazut pe youtube:

Asa cum spune si el in acest interviu multi dintre cei care au vazut imaginea, au crezut initial ca ea este o imagine artificiala, creata pe calculator, si ca peisajul nu exista in realitate. Dar locul respectiv exista si in realitate, in Statele Unite, in California, districtul Sonoma. Fotografia a fost realizata in anul 1996, cu ani buni inainte de aparitia pe piata Windows-ului XP.

In 1996, zona respectiva fotografiata de Charles O’Rear arata cum arata wallpaper-ul XP, dar la putin timp peisajul s-a modificat, zona devenind o podgorie. In prezent acel deal arata cam asa:

bliss Napa, California
bliss

Sau puteti “vizita” zona pe Google Maps (si apropo de Google Maps, poate va intereseaza cum arata New Orleans ziua si noaptea).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.