Sfintul Patrick sarbatorit la Bucuresti

Sărbătoare naţională a Irlandei, dedicată patronului ei spiritual Sfântul Patrick, a fost celebrată pe 17 martie 2013 şi la Bucureşti.

ziua irlandei sf patrick bucuresti
Sf.Patrick

La prima paradă de Saint Patrick’s Day din Bucureşti, ce a pornit din faţa Ateneului Român, pe Calea Victoriei şi s-a oprit în Centrul vechi, au participat Ansamblul Folcloric Săpânţa, două grupuri de cimpoieri, din Vrancea şi Vaslui -, trupa Ad Hoc, precum şi formaţia Coras din Irlanda şi dansatorii din trupa Irish Way.

cimitirul vesel sapanta
cimitirul vesel

Parada s-a pus în mişcare în jurul orei 16.00, pe parcurs strângându-se mai mulţi oameni, care au mers pe lângă carele alegorice. Pe parcursul paradei au avut loc două opriri, spectatorii asistând la reprezentaţii de dansuri irlandeze şi de muzică românească la cimpoi.

parada de sf.patrick bucuresti
parada sf.patrick

La parada am văzut/auzit şi ciţiva irlandezi:

irlandezi bucuresti
participanti
ziua nationala a irlandei
parada

Parada de Saint Patrick’s Day este o tradiţie atât în Irlanda, cât şi în străinătate. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de emigranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea.

Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.
Alte imagini de la parada de Sfântul Patrick pot fi văzute la Galeria foto.

fotostefan

2 thoughts on “Sfintul Patrick sarbatorit la Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.