Software gratuit de editare a imaginilor si filmelor realizate cu Nikon

Software gratuit pentru editare imagini si filme
ViewNX 2

A fost lansat versiunea noua a software gratuit Nikon de editare a imaginilor si filmelor, ViewNX 2.

Construit pe baza software ViewNX, ViewNX 2 ofera, pe langa importul si vizualizarea imaginilor, si posibilitatea realizarii celor mai uzuale editari de imagine, precum ajustarea dimensiunii, a nivelelor de luminozitate si contrast, crop, precum si functii de procesare a fisierelor RAW. Intre functiile mai complexe de editare a imaginilor trebuie amintite functiile de reducere a ochilor rosii, corectarea aberatiilor cromatice laterale, optiuni de ajustare a balansului de alb sau a compensarii expunerii. In plus fata de predecesorul sau, ViewNX 2 ofera o gama de functii dedicate editarii filmelor realizate cu aparatele foto DSLR si compacte Nikon.

Cu ajutorul software-ului ViewNX 2 utilizatorii pot realiza propriile colaje de filme, taind sau alipind fisiere D-movie si aplicand o larga varietate de efecte de tranzitie . De asemenea, alaturi de fisiere film, in colaje se pot introduce si imagini statice sau fisiere audio.

Interfata programului a fost redesenata pentru o eficienta maxima. Noua grafica si design-ul intuitiv inlesnesc accesul la functii. A fost adaugata o functie GeoTag care sa permita utilizatorilor sa vada unde au fost realizate imaginile pe o harta. Pentru a face vizualizarea si editarea mai usor de utilizat, culoarea de fundal poate fi modificata in functie de luminozitatea imaginilor.

ViewNX 2 poate fi descarcat gratuit de la adresa: http://nikonimglib.com/nvnx

3 thoughts on “Software gratuit de editare a imaginilor si filmelor realizate cu Nikon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.