Sony a lansat în România aparatele foto Alpha 7, 7R si RX10

Joi 12 decembrie 2013 Sony a lansat oficial în România primele camere foto mirrorless full frame Sony A7, A7R şi camera superzoom RX10.

eveniment sony romania
eveniment sony

Pezentarea generală a fost făcută de către Lucian Rădulescu, Country Head Sony.

Vârful de gamă al segmentului mirrorless, camera Sony α7R îmbină puterea de fotografiere cu portabilitatea, redefinind opțiunile creative în fotografia full-frame.

sony mirrorless full frame
Sony Alpha 7R

De mic dimensiuni, α7R vine echipată cu senzorul full-frame Exmor CMOS de 35mm cu tehnologie de concentrare a luminii și expansiune a fotodiodei, construit după un model care elimină spațiile dintre pixelii adiacenți. Noua versiune AF inteligent asigură autofocalizarea rapidă și precisă, cu posibilitatea de a fi personalizată, prin intermediul a nouă butoane și a 46 de funcții aferente .

Sony α7R exemplu poza
poza realizata cu Sony α7R

Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, rezistent la praf și umezeală, α7R cântărește doar 407 grame (corpul camerei), fiind cea mai mică și ușoară cameră foto cu senzor full-frame și obiective interschimbabile din lume.

imagine realizata cu sony 7r
realizata cu sony 7r

Senzorul full-frame Exmor CMOS cu o rezoluție efectivă de 36,4 megapixeli, oferă imagini la un grad de detalii fără precedent la orice model din această clasă de camere foto. Senzorul de înaltă rezoluție de la α7R nu are filtru optic low-pass, iar procesorul BIONZ X de ultimă generație de la Sony maximizează detaliile imaginii și reduce zgomotul de imagine pe zone specifice, printr-o paletă largă a valorilor ISO, de la 100 la 25.600 (se poate extinde în jos, până la valoarea de ISO 50, și în sus până la ISO 51.200, cu reducere de zgomot Multi-frame).

Pasionații de film se pot baza pe senzorul full-frame și procesorul de imagine BIONZ X pentru înregistrări video în format Full HD cu zgomot scăzut de imagine, claritate și culori reale chiar și în medii cu iluminare scăzută.

Sony Alpha 7R permite conexiunea wireless printr-o singură atingere, prin Wi-Fi și NFC, cu dispozitivele Xperia sau cele Android, compatibile cu NFC. La data scrierii acestui articol aparatul foto Sony Alpha 7R costa 9.600 lei.

Sony α7 are tot senzor full-frame, dar cu o rezoluție de 24,3 megapixeli si are filtru low-pass. În rest, cam aceleași detalii tehnice. Dispune de autofocus cu detecția fazei în 117 puncte, iar detecția contrastului se face în 25 de puncte. Preţul unei camere Sony Alpha 7 este de 6.800 lei.

mirroless full frame sony 7
clasificare sony alpha 7

Mai interesant mi s-a părut aparatul foto bridge Sony Cyber-shot RX10 cu zoom 8x:

bridge Sony Cyber-shot RX10
Sony Cyber-shot RX10

Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35 mm) și diafragmă F2.8 permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine și de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decât la modelele anterioare.

Capacitatea acestuia de a focaliza la distanțe mari, cât și la distanțe de 3 cm, îl face ideal pentru fotografii de detaliu.

Senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate și rezoluție de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decât senzorul de imagine al unei camere compacte obișnuite. Mecanismul Direct Drive SSM asigură autofocalizare mai rapidă, împreună cu senzorul Exmor R CMOS și procesorul BIONZ X. Opțiunea de blocare a autofocusului urmărește cu precizie subiectele aflate în mișcare, chiar dacă acestea dispar și reapar în cadru. Opțiunea Eye AF asigură portrete clare, cu focalizare precisă, chiar dacă subiectul nu privește fix în cadru.

Sunetul înregistrărilor poate fi monitorizat atent, iar camera este dotată și cu o ieșire jack pentru microfon și căști. Kit-ul opțional de adaptare XLR-K1M permite înregistrarea video la nivel profesional și chiar atașarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

La data scrierii acestui articol un bridge Sony RX10 costa 5.400 lei.

Câteva poze realizate cu mirrorless-ul full frame Sony Alpha 7R si bridge-ul Sony RX10 pot fi văzute la aici, iar imaginile de la eveniment realizate cu Nikon P7800 sunt aici.
Machiajul a fost realizat de mak-up artist Alexandru Abagiu.

fotostefan

4 thoughts on “Sony a lansat în România aparatele foto Alpha 7, 7R si RX10”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.