Sony a obtinut 5 premii la editia din 2022 a premiilor TIPA

Performanța și inovația Sony au fost recunoscute încă o dată de către Technical Image Press Association, cu un total de cinci premii acordate companiei în cadrul premiilor TIPA.

poza aparat foto mirrorless sony Alpha 7 IV
Sony Alpha 7 IV

Atât în domeniul imagisticii digitale, cât și în cel al segmentului mobile, Sony a câștigat titluri precum „Cea mai bună cameră foto Full Frame dedicată experților”, pentru Alpha 7 IV, și „Cel mai bun smartphone profesional dedicat fotografiei”, pentru Xperia PRO – I.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ FOTO FULL FRAME DEDICATĂ EXPERȚILOR: Alpha 7 IV

poza Sony Alpha 7 IV ILCE-7M4 aparat foto mirrorless full frame
Sony Alpha 7 IV (model ILCE-7M4)

Editorii din cadrul TIPA au fost convinși că fotografii pregătiți să se dezvolte și să-și extindă opțiunile creative, atât în ceea ce privește imaginile statice, cât și conținutul video, vor găsi multe funcții care să le placă la A7 IV. Designul cu iluminare din spatecu retroiluminare al senzorului full-frame Exmor R de 33 MP surprinde imagini în culori vii, cu zgomot redus, cu o performanță în condiții de iluminare redusă îmbunătățită, datorită unei sensibilități ISO native de până la 51.200, alături de un interval dinamic extins, de 15 trepte la ISO minim.

Citește și: Sony A7 III vs A7 IV

ProcesorulBIONZ XR este unul performant, care oferă fotografiere în rafală de până la 10 fps (cadre pe secundă), pentru până la 800 de imagini consecutive raw + JPEG, iar partea video este la fel de impresionantă, cu un timp îndelungat de înregistrare continuă de până la o oră la 4K 60p și cu flexibilitatea în editare oferită de opțiunea de a înregistra la 10 biți 4:2:2. Numeroasele opțiuni de conectivitate includ un port HDMI încorporat, conectivitate îmbunătățită cu smartphone-ul prin intermediul aplicației Imaging Edge prin Wi-Fi și Bluetooth și numeroase opțiuni de streaming live.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ PENTRU VLOGGING: ZV-E10

Sony ZV-E10 aparat foto mirrorless vlogger vlogging
Sony ZV-E10 – mirrorless dedicat creatorilor de continut video

Ideală pentru influenceri și pentru toți cei care sunt în căutarea soluției perfecte pentru crearea de vloguri sau prezentări live online, Sony E10 a întrunit toate criteriile membrilor TIPA în ceea ce privește designul, caracteristicile și modurile de înregistrare, fiind ideală pentru producțiile realizate de o singură persoană. Particularități precum un ecran LCD tactil de 3 inci cu deschidere în unghi variabil, un microfon direcțional cu trei capsule și cu paravânt dedicat pentru o înregistrare audio clară și curată, dar și moduri de înregistrare precum Background Defocus fac din E-10 o alegere extrem de practică și atractivă.
Intervalul ISO de 100-3200 le permite creatorilor de conținut să lucreze într-o gamă largă de condiții de iluminare, în timp ce numeroasele porturi, inclusiv o interfață audio digitală, elimină multitudinea de cabluri incomode și nevoia de alimentare externă atunci când se lucrează cu microfoane compatibile care pot fi montate pe patina de pe body. Streamingul live direct din cameră pe un dispozitiv mobil este facilitat de conexiunea USB. Compatibilitatea monturii E cu peste 60 de obiective diferite face din ZV-E10 o cameră foarte versatilă, pregătită să spună orice fel de poveste.

Cel mai bun obiectiv zoom standard full frame: – FE 24 – 70mm F2.8 GM II

poza obiectiv sony  FE 24 – 70mm F2.8 GM II foto
Sony FE 24 – 70mm F2.8 GM II

Juriul TIPA consideră că acest obiectiv a fost conceput pentru a răspunde nevoilor aflate în continuă schimbare ale creatorilor de imagini statice, de conținut video și hibrid din ziua de azi. Acest obiectiv aflat la a doua generație vine la șase ani după obiectivul original zoom 24-70mm din seria G Master. Este mai mic și mai ușor, are o viteză de urmărire AF (autofocalizare) îmbunătățită, de două ori mai mare, datorită celor patru motoare liniare XD de la Sony, plus o nouă construcție optică, care include trei elemente asferice, dintre care două sunt elemente unice XA (cu asfericitate extremă) pentru rezoluție ridicată, două elemente cu dispersie foarte scăzută și două elemente de sticlă Super ED, alături de acoperirea unică originală Sony Nano AR Coating II.

f64.ro

Îmbunătățirile la nivelul înregistrării video includ AF (Autofocalizare) extrem de fluidă și silențioasă, reducerea efectului de focus breathing și diminuarea schimbării axiale sau a punctului de focalizare ce pot apărea în procesul de realizare a zoom-ului, Linear Response MF (răspuns liniar la focalizarea manuală), pentru un nou nivel de control manual al focalizării, plus suport pentru funcția breathing compensation pe camerele compatibile din seria Alpha. Alte caracteristici noi includ un design regândit al parasolarului pentru controlul diferitelor filtre, o nouă diafragmă cu 11 lame și o rezistență îmbunătățită la praf și umiditate.

CEL MAI BUN OBIECTIV ZOOM TELEFOTO FULL FRAME: FE 70 – 200mm F2.8 GM OSS II

poza obiectiv zoom  FE 24 – 70mm F2.8 GM II
Sony FE 24 – 70mm F2.8 GM II

Distanța focală de 70-200 este, probabil, cel mai popular interval pentru teleobiective, acestea fiind considerate piese esențiale ale kit-ului pentru experți și profesioniști deopotrivă. Juriul TIPA a fost de acord că obiectivul Sony 70-200mm duce această distanță focală clasică la următorul nivel, prin încorporarea unui sistem AF (autofocalizare) nou, cu o viteză de patru ori mai mare, reducând, în același timp, greutatea cu aproape 30% comparativ cu modelele anterioare și încorporând, în același timp, îmbunătățiri care limitează semnificativ efectele de focus breathing precum și schimbările axiale sau ale punctului de focalizare ce pot apărea în procesul de realizare a zoom-ului, de mare importanță pentru producția video de calitate.

Citește și: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Optica îmbunătățită, inclusiv un element unic Sony XA (cu asfericitate extremă), oferă claritate de la un colț la altul al imaginii, chiar și în condiții de deschidere largă a diafragmei, iar o diafragmă nouă cu 11 lame ajută la crearea unui efect bokeh fluid și plăcut. Sistemul AF (autofocalizare) dispune de patru motoare liniare XD pentru o urmărire îmbunătățită a subiectului în timpul focalizării, fotografiere în rafală la 30 fps (cadre pe secundă) și AF (autofocalizare) aproape complet silențioasă. Stabilizarea optică a imaginii Optical SteadyShot încorporată asigură stabilitate chiar și la cele mai lungi distanțe focale.

CEL MAI BUN SMARTPHONE PROFESIONAL DEDICAT FOTOGRAFIEI: Xperia PRO – I

poza telefon mobil smartphone sony Xperia PRO – I
Sony Xperia PRO – I

Xperia PRO-I a adus tehnologia imagisticii de top în industria smartphone-urilor avansate de la Sony. Pe lângă numeroasele opțiuni de conectivitate și un remarcabil spațiu de stocare internă de 512 GB, membrii juriului TIPA au fost impresionați de faptul că acesta este primul smartphone din lume cu un senzor de tip 1.0 cu autofocalizare AF cu detecția fazei și capabilități de înregistrare video 4K la 120 fps (cadre pe secundă), alături de Eye AF și funcția de urmărire a obiectelor, pentru utilizare atât la captarea de imagini statice, cât și în modul video. PRO-I se mândrește cu trei obiective Zeiss pentru camera din spate, toate un coating antireflectorizant T*, pentru captarea unor imagini de 12MP, la distanțe focale de 24, 50 și 16mm, și o cameră frontală de 8MP.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ecranul OLED de 6,5 inchi cu 3840 x 1644 pixeli, protejat de Gorilla Glass Victus, poate fi folosit și ca monitor extern pentru captură video. Xperia PRO-I beneficiază, de asemenea, de procesorul BIONZ X, care asigură o reducere semnificativă a zgomotului.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.