Sony A6400 – noul mirrorless cu Real-time Eye AF si Real-time Tracking

Sony a lansat un nou model din game mirrorless, A6400 (model ILCE-6400) cu obiectiv cu montură E.

Sony A6400 poze mirrorless obiectiv sony sle1650
Sony A6400 SEL1650

Sony A6400 aduce multe dintre cele mai avansate tehnologii din gama de camere full-frame într-o cameră compactă, ușoară, cu senzor APS-C. Aceasta este cea mai rapidă cameră din lume, cu o viteză AF de 0.02ii secunde, include cea mai nouă tehnologie ‘Real-time Eye AF’ și capabilități ‘Real-time Tracking’. Fotografierea rapidă cu urmărire AF/AE se poate realiza cu până la 11iv cadre pe secundă. Camera încorporează procesorul de imagine BIONZ X de nouă generație care asigură imagini la calitate înaltă și înregistrare video 4Kvi, un ecran LCD cu touch, rotire la 180 de grade și multe altele. Toate aceste caracteristici recomandă această cameră pentru creatorii de conținut, fie ei profesioniști sau vloggeri.

Performanță rapidă pentru a captura momentele importante

Sistemul autofocus al camerei α6400 include multiple tehnologii din gama full frame Sony, tehnologii disponibile și pe camerele α9, α7R III și α7 III (vezi testul meu).
Sony α6400 are 425 de puncte de focalizare automată cu detecție de fază și contrast, care sunt plasate pe întreaga suprafață a imaginii și acoperind aproximativ 84% din aceasta. Sistemului AF de mare viteză și cu o performanță mare de urmărire a subiectului îi este adăugat procesorul de imagine de nouă generație BIONZ X, care permite focalizarea în aproximativ 0.02 secundeii, menținerea focalizării, urmărirea și capturarea cu ușurință a subiectelor în mișcare rapidă.

poza aparat foto mirrorless Sony A6400 sel18135
Sony A6400 SEL18135

Una din noutățile aduse de Sony A6400 este tehnologia avansată Real-time Eye AF, cea mai nouă versiune a tehnologiei Sony Eye AF. Aceasta folosește inteligența artificială pentru recunoașterea obiectelor, pentru a detecta și pentru a procesa detaliile ochilor în timp real, asigurând o îmbunătățire a acurateței, vitezei și urmăririi Eye AF. În toate modurile de auto focus, camera detectează automat ochii subiectului și activează Eye AF, doar prin apăsarea pe jumătate a butonului declanșator și când este activat unul dintre modurile AF-C sau AF-A. Unul dintre ochii subiectului (drept sau stâng) poate fi selectat ca punct de focus. Alegerile pot fi Auto / Right Eye / Left Eye, iar funcțiile Switch Right / Left Eye pot fi atribuite unor butoane dedicate. Această nouă tehnologie oferă posibilitatea fotografilor să se concentreze exclusiv pe compoziție, în timp ce au siguranța unui subiect cu ochii focalizați corect. Eye AF cu suport pentru animale[vii] dedicat fotografilor de natură va fi adăugat în vara anului 2019 prin actualizarea sistemului software.

poza sony α6400 aparat foto mirrorless
Sony α6400

O nouă tehnologie care debutează pe α6400 este ‘Real-time Tracking’. Acest mod utilizează cei mai noi algoritmi de la Sony, care includ recunoașterea obiectelor, procesarea culorilor, distanța față de subiect (profunzimea), tiparul (luminozitatea), toate pe baza inteligenței artificiale. Toate acestea reprezintă informații spațiale care asigură precizia fiecărui obiect. În plus, atunci când sunt fotografiate sau înregistrate persoane sau animale, informațiile cu privire la poziția feței și a ochilor sunt recunoscute de AI, iar ochii subiectuluivii sunt monitorizați în timp real cu precizie mare de urmărire. Acest mod poate fi activat apăsând pe jumătate butonul declanșator[viii] sau poate fi atribuit unei funcții personalizare.

ishoot.ro

În ceea ce privește viteza generală de fotografiere, noua cameră poate înregistra până la 11iv cadre pe secundă cu urmărirea completă AF/AE prin folosirea declanșatorului mecanic și până la 8v cadre pe secundă, cu urmărirea completă a AF/AE în mod de fotografiere silențioasă. La aceste viteze se pot realiza până la 116 fotografii JEPG Standard/46 fotografii RAW comprimate, sporind astfel mult șansele de a captura momentul perfect.

Actualizări pentru sporirea calității imaginii

Noul model Sony A6400 este echipat cu un senzor de imagine APS-C de 24,2 MPiii, care este asociat cu un procesor de imagine BIONZ X actualizat ceea ce oferă îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea imaginii și reproducerea culorilor în toate tipurile de condiții de fotografiere. Standardul ISO este de până la ISO 32000 atât pentru fotografii cât și pentru înregistrări și se poate mări până la ISO 102400 pentru fotografiere, cu o reducere a zgomotului excelentă pentru niveluri medii și ridicate de sensibilitate.

poza aparat foto mirrorless Sony A6400 senzor 24mp
Sony A6400 – senzor 24 MP

Camera inclide mulți dintre algoritmii de procesare a imaginilor de la cele mai noi aparate foto full-frame Sony, cu o bună reducere a zgomotului, dar păstrând în același timp rezoluția și îmbunătățind claritatea texturilor.

Filmare de înaltă rezoluție, 4Kvi cu focalizare automată rapidă Fast Hybrid

Modelul versatil Sony A6400 este și o cameră video excepțională, filmând cu înregistrare internă la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) cu citire totală a pixelilor și fără să combine mai mulți pixeli, pentru a colecta de 2,4 ori mai multe date pentru filmele 4K. Datele sunt apoi supraeșantionate pentru a produce materiale 4K cu profunzime și detalii excepționale. Focalizarea în timpul filmărilor este rapidă și stabilă, datorită tehnologiei Fast Hybrid AF îmbunătățită, care păstrează subiectul focalizat în mod continuu, indiferent de cadru și chiar în momentele când un alt obiect trecere prin fața acestuia. Această opțiune avansată AF și funcția de focalizare prin atingere sunt ideale pentru vloggeri și creatorii de conținut care creează și încarcă în mod constant imagini și video-uri.

Pentru filmarea de tip time-lapse[ix], noul model are un interval încorporat care poate fi setat oriunde între 1 și 60 de secunde, cu un număr de cadre de la 1 la 9999. Sensibilitatea urmăririi AE poate fi ajustată fie “High”, “Mid” sau “Low” pentru filmarea la interval, astfel încât materialul rezultat să aibă variații mici de expunere de-a lungul întregului interval filmat.

Vă recomand să vedeți: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

În plus, în premieră pe o cameră Sony mirrorless cu senzor APS-C este adăugat un profil de imagine HLG (Hybrid Log-Gamma), care suportă un flux de lucru de tip Instant HDR și le permite televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) să ruleze imagini și video-uri 4K.Mai sunt disponibile S-Log2 și S-Log3 pentru o flexibilitate mai mare în colorizare și, de asemenea, funcția Zebra, asistență Gamma Display și filmare proxy. Camera poate înregistra și în Full HD la 120 fps[x] și până la 100 Mbps; în același timp, permite ca înregistrarea să fie vizualizată și apoi editată în video de tip slow-motion 4x sau 5x la rezoluție Full HD cu urmărire AF.

Construcție îmbunătățită pentru un plus de versatilitate

Noua cameră este proiectată să ofere un nivel ridicat de funcționalitate și personalizare pentru a maximiza libertatea de creație Modelul Sony A6400 include un nou ecran LCD tip 3.0 cu rotire la 180 de grade, care se poate plia complet, cu rezoluție de 921k de puncte, care permite o încadrare simplă și eficientă a imaginii în stil selfie atât pentru fotografiere, cât și pentru filmare.

Sony A6400 poza lcd selfie aparat foto mirroless
Sony A6400 – LCD selfie

Folosind această funcționalitate, vloggerii vor putea verifica și monitoriza compoziția pe parcursul întregului proces creativ. Ecranul LCD este echipat, de asemenea, cu funcții touch și cu opțiuni noi pentru Touch Pad, Touch Focus, Touch Shutter și Touch Tracking, care activează rapid urmărirea în timp real prin intermediul ecranului tactil.

poza lcd tactil mobil sony α6400 mirrorless
LCD tactil – Sony α6400

Camera are un vizor XGA OLED Tru-Finder™ de înaltă calitate, include posibilitatea de personalizare extinsă cu 89 de funcții care pot fi atribuite pe 8 taste personalizate, My Dial și My Menu, un mod îmbunătățit de utilizare, un ecran de ajutor pentru meniuri, evaluare pentru imagini și multe alte caracteristici care permit o experiență de fotografiere fără întreruperi. Camera este construită dintr-un din aliaj dur de magneziu, e rezistentă[xi] la praf și la umezeală și are un obturator durabil, cu o durată de viață de aproximativ 200.000 de cicluri[xii]. De asemenea, aceasta este capabilă să transfere fără probleme fișiere pe un smartphone sau tabletă atunci când este conectată la noua aplicație[xiii] “Imaging Edge Mobile”.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Preț și disponibilitate

Mirrorless-ul Sony A6400 va fi disponibil începând cu luna februarie a anului 2019 la un preț de aproximativ 5000RON Poate fi achiziționat și sub formă de kit împreună cu obiectivul SELP1650 (prezentat aici) la un preț de aproximativ 5500 RON sau împreună cu obiectivul SEL18135 (prezentat aici) la un preț de 6900 RON.

Acum, așa la prima vedere, noul Sony A6400 seamănă mult cu modelul A6300, pe care îl și înlocuiește. Este de așteptat ca prețul acestuia din urmă să scadă destul de mult. Dacă nu aveți nevoie de LCD pentru selfie și nici de un sistem autofocus îmbunătățit pe ici pe colo, urmăriți reducerile și ofertele la Sony A6300 aici sau aici

O varietate de conținut exclusiv și clipuri video, realizate cu cele mai noi camere și alte produse Sony α, pot fi găsite la adresa https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Hub-ul de fotografie european al Sony este disponibil în 22 de limbi și oferă informații despre noi produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

[i] În rândul camerelor cu obiectiv interschimbabil și cu senzor de imagine APS-C din ianuarie 2019, pe baza unei cercetări Sony.

[ii] Metodă de măsurare internă, compatibilă cu CIPA cu un obiectiv cu montură E 18-135mm F3.5-5.6 OSS, Pre-AF închis și cu utilizarea vizorului.

[iii] Număr aproximativ de megapixeli efectivi.

[iv] În mod de fotografiere continuă “Hi+”. Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de setările camerei.

[v] Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de setările camerei. Este posibil ca subiecții să fie denaturați dacă sunt în mișcare sau în cazul în care camera se mișcă rapid în lateral în timpul fotografierii.

[vi] Cardul SDHC/SDXC de clasă 10 sau mai mare este necesar pentru formatul de înregistrare XAVC S. Cardul de viteză UHS de clasă 3 sau mai mare este necesar pentru înregistrare de 100Mbps.

[vii] Este posibil ca focalizarea să nu fie clară pentru anumiți subiecți în anumite situații.

[viii] “Tracking” trebuie să fie activat din meniu în prealabil.

[ix] Sunt necesare cele mai recente variante ale aplicațiilor de desktop Imaging Edge “Viewer” și PlayMemories Home.

[x] Pixelii care trebuie citiți sunt limitați la zona senzorilor necesară pentru filmele HD.

[xi] Rezistența la praf și umezeală nu este 100% garantată.

[xii] Testele interne Sony cu obturator electronic la prima cortină.

[xiii] Disponibilitatea transferului/redării depinde de performanța tabletei sau telefonului.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.