Sony A9 – noul aparat foto full-frame mirrorless

Sony lansează aparatul foto full-frame mirrorless A9 (modelul ILCE-9) prima cameră foto full-frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24.2 MP.

poza mirrorless Sony α9  full frame
Sony α9 – FE 24-70mm GM

Modelul α9, cea mai avansată tehnologic și inovatoare cameră foto creată de Sony, oferă un nivel de performanță foto fără precedent, în rândul camerelor mirrorless, SLR sau a altor modele.

Noua cameră A9 dispune de o serie de capabilități care nu sunt disponibile pe modelele digitale SLR, cum ar fi viteza sporită, fotografia în rafalăiii până la 20fpsiv, 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă și o viteză de declanșare de până la 1/32,000 secundeviii. Aceste performanțe se datorează în primul rând senzorului full-frame Exmor RS™ CMOS de 35mm – primul din lume de acest tip – care permite procesarea datelor la o viteză de până la 20 de ori mai mare decât modelele anterioare de camere foto Sony full-frame mirrorless . Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care îi maximizează performanța.

poza sony ILCE-9 mirrorless full frame
Sony A9 (ILCE-9)

Viteza fără precedent și sistemul inovator de fotografiere silențioasăvii sunt completate de un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detec’ia fazei. Acoperind aproximativ 93% din cadru, sistemul de focalizare asigură captarea subiecților rapizi, indiferent de poziția acestora în cadru.

De asemenea, noul α9 dispune de un sistem de declanșare electronic, fără vibrații și fără distorsiuni,vii fără oglinzi mecanice sau zgomot de declanșare, ceea ce îl face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesită liniște.

Sistemul inovator de autofocus al camerei permite urmărirea mișcărilor haotice din cadru cu un nivel de precizie fără precedent, având capacitatea de a calcula AF/AE de până la 60 ori pe secundăx, chiar și în momentul declanșării.

Capabilități profesionale într-un corp compact
Camera foto α9 dispune de un nou vizor Quad-VGA OLED Tru-Finder de înaltă rezoluție, cu aproximativ 3.686 mii de puncte pentru reproducerea extrem de exactă și realistă a detaliilor. Noul vizor Tru-Finder oferă cea mai mare rezoluție pentru un vizor conceput pentru camerele foto α de la Sony și are un design optic care include un element asferic dublu, obținând un factor de magnificare de 0.78x și un nivel remarcabil de precizie în orice unghi. Vizorul este dotat cu un strat protector T* de la ZEISS® care reduce considerabil reflexiile, fiind prevăzut cu un strat protector cu fluor pe obiectivul exterior, care protejează împotriva impurităților.

poza mirrorless full frame Sony α9
Sony A9

Tuturor acestor caracteristici li se adaugă un nivel de intensitate luminoasă care este de două ori mai puternică decât cea oferită de vizorul XGA OLED Tru-Finder de pe camera foto α7R II, creând o imagine cu o luminozitate aproape identică cu scena reală încadrată, oferind o experiență naturală de fotografiere.

Modelul α9 este echipat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe, care oferă avantajul unui timp de expunere în 5.0 pașiix, valorificând astfel puterea noului senzor, chiar și în condiții dificile de iluminare.

Camera α9 este prevăzută cu un port Ethernet (terminal LAN cablat), care permite transferul facil al imaginilor către un server FTP specific la viteze mari, ceea ce îl face alegerea ideală pentru fotografia de studio, fotoreportaje și evenimente sportive.

Noi caracteristici pentru o funcționare rapidă
Noul model α9 de la Sony dispune de câteva funcții de focalizare noi și actualizate care acceptă o focalizare mai rapidă și mai ușoară într-o varietate de situații. Camera este prevăzută cu un joystick cu selector multiplu plasat în spatele camerei, permițându-le fotografilor să schimbe cu ușurință focalizarea în interiorul cadrului prin apăsarea selectorului multiplu în orice direcție – sus, jos, stânga sau dreapta – atunci când fotografiază în modurile de focalizare Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot.

Autonomie dublă a bateriei, memorie dublă
Camera inovatoare α9 dispune de o baterie nouă Sony (modelul NP-FZ100), cu o capacitate de 2,2 ori mai mare decât a modelelor full-frame anterioare de la Sony, oferind o durată mai mare de fotografiere și o performanță superioară.

poza battery grip sony vg-c3em
Sony VG C3EM – battery grip optional

În urma feedback-ului primit de la clienți, noua cameră oferă două slot-uri separate pentru carduri, inclusiv unul pentru cardurile UHS-II.

Vă recomand să citiți și: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS

Sensibilitate superioară și Wide Dynamic Range
Design-ul unic al senzorului de imagine al α9 reprezintă vârful tehnologiei dispozitivelor Sony. Senzorul full-frame CMOS de 24.2 MPii cu iluminare din spate permite captarea nivelului maxim de lumină, producând imagini de o calitate excepțională și extrem de realiste.

poza senzor fullframe mirroless Sony α9
senzor full-frame Sony A9

Procesorul de imagine BIONZ X a fost îmbunătățit și joacă un rol important în oferirea unor imagini de calitate superioară, deoarece ajută la minimizarea zgomotului în intervalul superior de sensibilitate, reducând în același timp necesitatea de a limita sensibilitatea ISO în situațiile în care este necesară o calitate superioară a imaginii.

Captură video 4K
Noul model α9 dispune de performanțe video ridicate, deoarece oferă înregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe întreaga lățime a senzorului de imagine full-frame.
În plus, camera poate înregistra Full HD la o rată de 120 de cadre pe secundă, cu viteze de până la 100 Mbps.

poza mirrorless Sony A9
Sony A9 obiectiv FE 24-70mm G M

Sony α9 – caracteristici tehnice pe scurt:
•Rezoluție efectivă – 24.2 Mpx (6000 x 4000)
•Video max – 3840 x 2160p at 24, 25, 30 fps (100 Mbps XAVC S via H.264)
•Tip focalizare – Fast Hybrid AF(phase-detection AF/contrast-detection AF) cu 693 puncte de autofocus cu 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă
•Stabilizare a imaginii pe 5 axe
•Fotografie în rafală Blackout-Free de până la 20fps pentru până la 241 imagini RAW / 362 JPEG
•Sensibilitate – Auto, ISO 100-51200 (extins 50-204800)
•Viteza obturator electronic – 30 – 1/32000
•Vizor – Electronic, rezoluție 3,686,400
•Ecran – TFT LCD, 3”, 1,440,000 pct tactil și rabatabil
•Patină bliț extern – da (fără bliț intern)
•Port Ethernet pentru transfer, slot Dual SD pentru carduri SD/Memory Stick
•WiFi – da
•Dimensiuni – 127 x 96 x 63 mm
•Greutate – 673 g

Prețuri și disponibilitate
Camera foto cu obiective interschimbabile Sony α9 va fi disponibilă în Europa din luna iunie 2017, la un preț de aproximativ 5.300 de euro.

f64.ro

i Începând cu 19 aprilie, 2017
ii Megapixeli efectivi, cu aproximație
iii Shutter mode electronic. La o deschidere de sub F11 (numere F mai mari de F11), focusul nu va urmări subiectul și punctele de focus vor fi fixate de la primul cadru. Update-ul display-ului va fi mai încet, la viteze mici de declanșare.
iv Rafală “Hi”. Frame rate-ul maxim depinde de moduld e fotografie selectat și de obiectiv. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul Sony.
v Rafală “Hi”, RAW comprimat, card de memorie UHS-II. Teste Sony.
vi Rafală “Hi”, card de memorie UHS-II. Teste Sony.
vii Fotografierea silențioasă e posibilă când Shutter Type este setat pe modul “Electronic” și semnalul audio e setat pe modul “Off.”
viii Shutter speed de 1/32000 e disponibil doar în modurile S și M. Cel mai ridicat shutter speed din celelalte moduri este de 1/16000.
ix Standarde CIPA. Doar stabilizare pitch/yaw. Obiectiv Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Long exposure NR off.
x La shutter speed de peste 1/125 sec, imagini clare și fără blackout sunt vizibile pe vizor
xi Comparat cu senzorul de imagine CMOS cu iluminare din față, prezent pe α7 II.

6 thoughts on “Sony A9 – noul aparat foto full-frame mirrorless”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.