Sony Alpha 7 II – mirrorless-ul Full Frame cu stabilizare pe senzor

Noi suntem prinşi cu Black Friday, dar Sony a anunţat că îşi va completa portofoliul de aparate foto mirrorless cu încă un model cu senzor Full Frame: Alpha 7 II.

Sony Alpha (a)7 II (ILCE-7M2)
Sony Alpha 7 II

Acest Sony Alpha (a)7 II (ILCE-7M2) se remarcă prin sistemul de stabilizare pe senzor, un sistem de focalizare mai rapid si înregistrarea video în format XAVC S.

Sony Alpha (a)7 II (ILCE-7M2) este primul aparat foto digital în format 24 x 26 mm care dispune de stabilizare optică a senzorului pe cinci axe.

stabilizare oprica mirrorless sony a7 ii
stabilizare sony a7 II

Producătorul japonez susţine că noul model de stabilizare asigură un câştig de 4,5 trepte de expunere la fotografia fără trepied cu obiectivele nestabilizate optic.

Sony a folosit acest tip de stabilizare pe aparatele sale SLT (ca de exemplu A77 II, pe care l-am testat şi eu), însă implementarea pe un aparat foto este o premieră pentru gama mirrorless Alpha şi o premieră pentru aparatele foto de acest tip cu senzor Full Frame.

Astfel la Sony A7 II pot fi folosite obiectivele A Mount create pentru gama SLT cu ajutorul adaptorului LA-EA4, ceea ce era posibil de altfel şi în cazul celorlalte aparate foto Alpha cu senzor Full Frame.

sony a7 ii
sony a7 II

De asemenea, procesorul implicat în stabilizare poate coopera cu obiectivele stabilizate optic (E Mount) şi asigură un câştig de încă 2 trepte de expunere la fotografia din mână, fără trepied.

Noul mirrorless Sony Alpha (a)7 II (ILCE-7M2) oferă un sistem de focalizare hibrid cu 117 de puncte pentru detecţia de fază şi 25 de puncte pentru detecţia de contrast care se laudă cu o viteză îmbunătăţită cu 30 de procente şi o performanţe mai bune pentru urmărirea subiectului cu 50 de procente. Nu lipseşte nici implementarea codec-ului XAVC S (acest codec este prezent şi la “mezinul familiei” mirrorless, adică la A5100, doar că trebuie un card de memorie de tip SDXC) pentru captura 1080p/60 la 50 Mbps şi utilizarea indexării de culoare S-Log2 pentru îmbunătăţirea dinamicii.

Sony Alpha (a)7 II (ILCE-7M2)
sony alpha 7 II

Alte caracteristici tehnice:
– senzor de 24 Megapixeli
– construcţie din aliaj de magneziu
– ecran de 3 inchi cu rezoluţie de 1,23 milioane pixeli şi un vizor electronic cu rezoluţie de 2,39 milioane pixeli
– ISO intre 100 si 25.600
– timpi de expunere între 30 şi 1/8.000 sec, cu timp minim de sincronizare cu bliţul de 1/250 sec
– fotografie în rafală de până la 5 cadre / sec
– microfon stereo, ieşire video Micro HDMI, Wi-Fi şi NFC
– acumulator cu autonomie de până 350 declanşări
– dimesniuni 127 x 96 x 60 mm
– greutate de 556 g

Vă recomand să vedeți: Alte detalii despre mirrorless-ul full frame Sony A7 II cu stabilizare a imaginii pe 5 axe

Sony Alpha 7 II va fi lansat pe 7 decembrie în Japonia, preţul şi disponibilitatea globală fiind necunoscute în acest moment; UPDATE: in Romania are un pret de 7.999lei (body) sau 9.399lei in kit cu obiectivul SEL28-70 f/3.5-5.6 OSS

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.