Sony AX100E – camera video compacta ce filmeaza la 4K

La CES 2014 Sony a prezentat şi prima cameră video compactă ce filmează la 4K

camera video compacta 4k sony
sony ax100e

În acest comunicat ”4K” se referă la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli.

Cea mai nouă cameră Handycam 4K, AX100E de la Sony este ideală pentru persoanele care doresc să înregistreze și să se bucure de amintirile lor pe televizoarele BRAVIA 4K, la cea mai mare rezoluție posibilă. Camera este cu 75% mai mică și 66% mai ușoară decât FDR-AX1E, astfel încât este potrivită pentru filmarea cu o singură mână, beneficiind însă de cele mai bune tehnologii Sony.

Este prima cameră Handycam 4K care dispune de un senzor Exmor R CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate. Mult mai mare decât senzorul disponibil pe camerele video obișnuite destinate amatorilor, aceasta surprinde imagini 4K HD Ultra (3840 x 2160 pixeli) fără cusur, cu detalii de patru ori mai bogate decât cele înregistrate de camerele Full HD, oferind în același timp și opțiuni creative de înregistrare, precum bokeh.

Senzorul 4K împreună cu procesorul de imagine ultra-puternic BIONZ X reduc zgomotul de imagine și redau imagini clare și realiste. Funcția de culoare Cinematone Gamma permite înregistrarea progresivă la 25p cu un aspect bogat și culori naturale.

Sony Handycam AX100E dispune de un nou obiectiv Zeiss Vario-Sonnar T cu zoom optic 12x, care a fost reglat special pentru înregistrarea 4K. Claritatea este fixată chiar în colțul cadrului, datorită obiectivul cu 17 elemente în 11 grupuri care încorporează elemente AA (elemente asferice avansate) și ED.

Împreună cu senzorul de tip 1.0, procesorul de imagine BIONZ X și obiectivul ZEISS cu o diafragmă cu 7 lamele asigură filmări și fotografii fără aberații, cu posibilitatea de a crea efecte bokeh impresionante – la fel ca un cameraman profesionist. Stabilizarea optică SteadyShot păstrează imaginile clare și stabile atunci când filmezi cu camera în mână.

În premieră, înregistrarea Dual-Video îți permite să filmezi în același timp clipuri video de înaltă calitate și să le distribui ca fișiere MP4. Înregistrează filme în format XAVC S (până la 4K/60Mbps sau HD/50Mbps) sau AVCHD și bucură-te de imagini la cea mai mare rezoluție. În același timp, o copie compactă, dar la o rezolutie minimă a filmului este înregistrată în format MP4. După înregistrare, activează funcția NFC și atingeți smartphone-ul sau tableta pentru a transfera clipurile video în format MP4 din camera AX100E pentru o distribuire online rapidă.

Opțiunile creative sunt extinse în continuare prin înregistrări la un ritm ridicat de cadre, care surprinde acțiunea în calitate HD (1280×720), cu o viteză de 120 de cadre progresive pe secundă. Bucură-te de imagini editate pe PC în slow motion – la fel ca o reluare TV care arată fiecare moment din lovitura de pedeapsă decisivă.

Redarea video și a fotografiilor pe televizoarele 4K este la fel de simplă precum conectarea cablului HDMI furnizat. Camera scalează automat fișierele la rezoluție 2K cu detalii impresionante.

În plus, atingând ecranul camerei în timpul redării 4K, delimitezi zona pe care o poți urmări la rezoluție Full HD.

Funcții creative ușor de utilizat
Camera video AX100E îți oferă un control sporit pentru editarea imaginilor. Încadrarea este o plăcere prin vizorul luminos și cu contrast ridicat OLED Tru-Finder, cu unghi larg de vizualizare.

Selectarea filtrelor Clear, 1/4 f, 1/16 sau 1/64 ND (Neutral Density) reglează nivelul de lumină care intră în obiectiv. Astfel, ai libertatea de a controla cu precizie viteza de declanșare și diafragma pentru posibilități creative mai mari. Împreună cu senzorul de imagine mare a camerei video, această opțiune îți permite să creezi cu ușurință efecte creative ca “bokeh”, fără a crește viteza de declanșare.

Un inel plasat pe obiectiv poate fi utilizat pentru controlul facil al setărilor de focalizare, zoom și expunere. De asemenea, entuziaștii video vor aprecia selectorul lateral pentru control, căruia îi pot atribui diverse funcții, precum controlul luminozității. Este ușor să faci ajustări ale setărlor, chiar și atunci când te uiți prin vizorul electronic cu ecranul LCD al camerei video închis.

Noua aplicație My Voice Cancelling reduce automat frecvențele vocale din spatele camerei, în timp ce vocea subiectului rămâne intactă. Astfel, comentariile accidentale sunt estompate pe coloană sonoră a clipului video, permițând persoanelor să vorbească.

Conexiune wireless cu telefonul, tableta sau televizorul
Funcțiile Wi-Fi și NFC încorporate permit transferul clipurilor video sau al fotografiilor din cameră direct pe smartphone sau pe tabletă, cu o singură atingere prin aplicația PlayMemories pentru dispozitivele iOS sau Android.

Funcția Wi-Fi permite, de asemenea, rularea conținutului de pe camera video pe televizor (sunt necesare un televizor cu acces la rețeaua DLNA: nu este compatibil cu formatul XAVC S).

Atingerea camerei video cu telefonul mobil și funcția NFC activează aplicația Smart Remote Control, ideală pentru scene de grup sau de spectacole solo atunci când nu dorești să rulezi imaginile după ce înregistrarea a început.

Noua cameră video 4K FDR-AX100E de la Sony va fi disponibilă, în Europa, din luna mai 2014.

One thought on “Sony AX100E – camera video compacta ce filmeaza la 4K”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.