Sony FE 50mm F1.4 ZA Prime – noul obiectiv pentru montura E

Sony a lansat noul obiectiv full-frame Planar T* FE 50mm F1.4 ZA (model SEL50F14Z), pentru camerele cu montură E.

poza sony Planar T* FE 50mm F1.4 ZA
Sony Planar T* FE 50mm F1.4 ZA

Obiectivul fix de 50mm dispune de o diafragmă cu o apertură mare F1.4, care asigură un contrast impresionant și o rezoluție remarcabilă, elemente distinctive ale brandului ZEISS®.

poza obiectivSony 50mm f/1.4 Carl Zeiss Planar T* ZA FE
Sony 50mm f/1.4 Carl Zeiss Planar T* ZA FE

Aceste caracteristici ale imaginii sunt furnizate de-a lungul întregului cadru – de la centru către colț – și la toate setările diafragmei, chiar și atunci când fotografiați cu deschiderea maximă la F1.4. Structura optică de ultimă generație include elemente din sticlă AA (Advanced Aspherical) și ED (Extra-low Dispersion) pentru precizie sporită, care reduc aberațiile sferice și cromatice, precum și coating ZEISS® T*, care minimizează defecte precum lumina difuză și reflexiile (flare și ghosting), oferind claritatea specifică brandului ZEISS®. În plus, design-ul Planar garantează o distorsiune minimă.

poza obiectiv FE 50mm F1.4 ZA
FE 50mm F1.4 ZA

Diafragma F1.4 a obiectivului FE 50mm F1.4ZA oferă un nivel de luminozitate și o viteză potrivite pentru fotografia de interior în lumină slabă, pe timp de noapte și pentru portrete, iar diafragma circulară cu 11 lamele oferă un efect bokeh uimitoar sau defocalizarea fundalului în imagini. De asemenea, obiectivul este dotat cu un inel cu buton ON/OFF și un comutator AF/MF și este rezistent la praf și umezeală , sporindu-i astfel funcționalitatea.

În plus, obiectivul dispune de un motor de focalizare SSM, care permite fixarea rapidă a punctului de focus. Motorul silențios recomandă obiectivul în special pentru filmări.

Noul obiectiv FE 50mm F1.4 ZA lens va fi disponibil în Europa din luna iulie, la prețul recomandat de 6.600lei .

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.