Sony ILCE-QX1 si DSC-QX30

Cele mai noi camere foto Sony QX cu design de obiectiv oferă tot ce se poate imagina mai bun în această gamă, unificând spontaneitatea sau conectivitatea smartphone-ului cu impactul imaginii și cu opțiunile creative proprii aparatelor avansate.

camera foto sony ILCE-QX1
sony ILCE-QX1

Sony ILCE-QX1 cu senzor mare APS-C Exmor, procesor BIONZ X, funcții avansate; este compatibilă cu obiective interschimbabile cu montură E / A. ILCE-QX1 este livrat cu sistemul Free Angle Shooting Kit ca dotare standard, perfect pentru autoportrete ”selfie” și pentru unghiuri de fotografiere coborâte sau înalte.

Nu trebuie decât să conectezi camera la smartphone prin Wi-Fi. Toate aparatele Lens-style dispun de conectivitate NFC ce asigură o viteză mult superioară celor de până acum, grație actualizărilor de firmware disponibile pentru QX100 și QX10 , precum și îmbunătățirilor aduse aplicației PlayMemories Mobile. Dacă folosești un smartphone Xperia vitezele de conectare sunt încă și mai mari!

Aplicația gratuită PlayMemories Mobile v.5.0 de la Sony, disponibilă pentru Android și iOS, oferă un control simplu al oricărui aparat QX. O nouă interfață grafică simplifică experiența fotografierii făcând aparatul mult mai accesibil manevrării cu o singură mână. Fotografierea a devenit mai intuitivă grație liniilor de ghidaj vizibile pe ecran în noua versiune a aplicației. Sistemul GPS stabilește poziția geografică a imaginilor transferate către smartphone . Declanșarea se poate face acum prin atingerea ecranului, iar imaginile sunt transferate automat în telefon, putând fi difuzate online instantaneu.

ILCE-QX1

ILCE-QX1 sone smartphone
ILCE-QX1

Dacă ești pasionat de fotografie, aparatul ILCE-QX1 îți permite să valorifici propria colecție de obiective cu montură E. Trebuie numai să alegi obiectivul favorit – zoom, grand-angular, teleobiectiv sau obiectiv macro – pentru și mai multe opțiuni creative, folosind controlul de expunere și modurile de fotografiere.

Senzorul APS-C Exmor CMOS de 20,1 megapixeli captează detalii uluitoare, așa cum te aștepți în cazul unor aparate de fotografiat mai mari. Senzorul face pereche cu procesorul de imagine BIONZ X, capabil să opereze reduceri locale de zgomot în imagine, pentru fotografii cu un zgomot extrem de scăzut, chiar și când acestea au fost făcute în lumină foarte slabă.

Senzorul mare din QX1 te ajută să realizezi cu ușurință efecte fine de neclaritate a fundalului, cu pete de difuzie – ”bokeh” – de calitate profesională. Aparatul răsfață utilizatorii cu o mulțime de funcții dintre cele mai importante, fie că e vorba de fotografi pasionați sau doar ocazionali. Modul Superior Auto recunoaște zeci de tipuri de scene – cum ar fi peisaje sau portrete în contra-lumină – reglând parametrii aparatului pentru rezultate de cea mai bună calitate.

Fotografii care preferă post-procesarea fotografiilor se pot bucura de un aparat care captează și imagini RAW. O premieră în lumea Lens-style o constituie blitz-ul retractabil din QX1, cu ajutorul căruia poți ilumina mai bine portretele, interioarele întunecate sau scenele de noapte. Carcasa și cureaua LCS-QXA adaugă un confort suplimentar, protejând cu delicatețe aparatul QX1 și oferind posibilitatea ca acesta să fie purtat pe umăr sau la centură.

DSC-QX30

camera foto DSC-QX30
sony DSC-QX30

Posesorii de smartphone știu că fotografiile realizate cu zoom-ul întins la maximum pot da multe bătăi de cap, cel mai adesea obținându-se imagini granulate sau cu neclarități de mișcare. Aparatul compact DSC-QX30 reușește să mențină clare fotografiile făcute cu puternicul său zoom de 30x, datorită sistemului de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot. Poți transfoca de la un grand-angular de 24mm la echivalentul unui formidabil teleobiectiv de 720mm , pentru a realiza fotografii până la 40m distanță.

conectori DSC-QX30
DSC-QX30

Dacă vrei o apropiere mai mare, sistemul Clear Image Zoom crește magnitudinea până la 60x, fără a scădea din numărul de pixeli. Puterea zoom-ului vine însoțită de sistemul de blocare Lock-on AF, precum și de posibilitatea de a fotografia în rafală cu până la 10 imagini pe secundă, pentru fotografii clare chiar și atunci când subiectul este în mișcare rapidă. Aparatul este de asemenea, un adevărat magician al filmului, având posibilitatea de a înregistra cursiv, cu 60 de imagini pe secundă, la simpla atingere a unui buton .

Ambele aparate Lens-style sunt compatibile cu sistemele portabile de telecomandă de la Sony: RM-LVR1 și RM-LVR2V Live View . Telecomenzile se pot purta aidoma unui de ceas de mână și permit controlul imaginii, precum și declanșarea a până la cinci aparate simultan – o bună opțiune pentru înregistrări deosebite, din mai multe unghiuri.

ADP-FSK1
Toate aparatele Sony QX sunt instrumente extrem de adaptabile, dar sistemul opțional ADP-FSK1 poate extinde și mai mult gama stilurilor de fotografiere. Inclus ca standard pentru ILCE-QX1, acest sistem este livrat ca accesoriu opțional pentru celelalte modele QX. Dispozitivul Free Angle Shooting Kit include un adaptor de înclinare a corpului aparatului și un grip, oferindu-ți posibilitatea să fotografiezi la unghiuri de poză joase sau ridicate sau să realizezi fără efort autoportrete ”selfie”.

Noile camera QX1 și QX30 împreună cu modelele colorate QX10 sunt disponibile pentru precomandă. QX30 (costa 1.299lei) și QX10 (cost 699lei) vor fi disponibile în Europa la jumătatea lunii septembrie, iar modelul QX1 (la un pret de 1999lei) va fi disponibil în luna octombrie a acestui an.

fotostefan

2 thoughts on “Sony ILCE-QX1 si DSC-QX30”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.