Sony lansează în România noile televizoare BRAVIA Triluminos Display, Xperia Tablet Z și noile sisteme cu NFC

Cum spuneam într-un post anterior am mers la un eveniment organizat de Sony, în cadrul căruia au fost prezentate o gamă largă de produse: televizorul Bravia 4K cu „TRILUMINOS Display” (cu diagonale de 65 si 60 de inchi), tableta Xperia Tablet Z, smartphone-ul Xperia Z, sistemul audio BDV N9100W cu tehnologie Magnetic Fluid Speakers

lansare aparate foto sony
sony

Într-un eveniment de anvergură, în prezenta a peste 150 de ziarişiti, bloggeri şi parteneri, reprezentanţii Sony România au dezvăluit cele mai noi tendinţe şi tehnologii care stau la baza noilor produse Sony pregătite pentru această primavară ce se lasă aşteptată.În ziua evenimentului în Bucureşti ningea serios; acesta fiind şi motivul pentru care am folosit voucherul pentru taxi pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului. Şi uite aşa am ajuns la Biavati – fostul cinematograf Floreasca:

biavati
fostul cinema floreasca

Cum spuneam în cadrul acestui eveniment au fost prezentate mai multe produse; să le luăm pe rând:

Sony Bravia cu Triluminos Display

sony bravia TRILUMINOS Display
sony bravia

Noua gamă de televizoare Sony dispune de display-ul „TRILUMINOS” care îți îmbogățește experiența de vizionare cu o paletă largă de culori reale (cu 60% mai mult decât tehnologia de redare convențională), inclusiv nuanțe de roșu și verde smarald, greu de reprodus.

Noua gamă BRAVIA include noile modele 55W905 și 40W905, precum și noul model 4k Ultra HD 55X9005 de 55 inci cu sistem de sunet Magnetic Fluid Speakers încorporat.

tv sony bravia Triluminos Display
bravia

Puternicul procesor de imagine X – Reality PRO face posibilă vizionarea de imagini 4K (adică la o rezoluție de 4 ori mai mare decât cea Full HD) indiferent dacă sursa imaginii este un Blu-ray disc, transmisie TV sau internetul.

Împreună cu sistemul home theatre BDV N9100W cu Magnetic Fluid Speakers, noul televizor 4k cu Triluminos Display reprezintă cel mai avansat sistem de home cinema pentru acasă, disponibil pe piață. Utilizând tehnologia Magnetic Fluid Speakers dezvoltată iniţial de NASA, Sony a creat primele boxe fără membrană ce reduc distorsiunea pentru un sunet considerabil mai clar. Designul futuristic sporeşte eficienţa, mărind nivelurile volumului comparativ cu boxele normale la aceeaşi putere.

În plus, noile televizoare sunt dotate cu tehnologia NFC, care îți permite să vizionezi conținutul disponibil pe smartphone sau tableta direct pe ecranul telelvizorului.

Sony Xperia Tablet Z

tablet pc sony experia z
xperia tablet z

Xperia Tablet Z este cea mai performantă tabletă Android premium, de 10,1” cu LTE (Long Term Evolution), din lume. Tableta este incredibil de subțire și ușoară, având o grosime de 6,9 mm și cântărind 495 g.

6,9 mm grosime sony tablet experia z
tablet z

Disponibilă în versiunile LTE și Wi-Fi, Xperia Tablet Z este prima tabletă care funcționează cu un procesor quad core asincronic Qualcomm®Snapdragon™ S4 Pro și dispune de cea mai mare rezistență subacvatică, fiind imună la accidentele cu lichide vărsate peste ea sau la stropire.
Pe ecranul său HD WUXGA, vei putea distinge culori puternice şi strălucitoare, datorită procesorului de imagine Mobile BRAVIA Engine 2. Cu Xperia Tablet Z ai la dispoziție o cameră de 8 mp cu senzor „Exmor R pentru telefoane mobile”, precum şi o cameră frontală HD de 2 mp.

Xperia Tablet Z include mai multe opţiuni de conectivitate decât oricare altă tabletă existentă în prezent. Include totodată şi funcţia One-Touch de la Sony, care îți permite să transferi conţinut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singură atingere între device-uri. Funcţia Universal IR Remote îți permite să controlezi televizorul sau alte device-uri Sony – precum şi produse de la alţi producători – direct de pe tabletă.

Smartphone-ul Sony Xperia Z

sony xperia z
tableta si smartphone sony

Sony Xperia Z, noul vârf de gamă pe acest segment, îți transformă experienţa de utilizare a unui smartphone prin noi tehnologii de imagine şi primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range). Modelul dispune de noul ecran “Reality Display” Full HD 1080p de 5” şi de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2 pentru imagini clare şi realiste. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon™ S4 Pro pentru multitasking, o cameră de 13 mp şi conectivitate 4G LTE pentru a accesa rapid conţinut de divertisment.

Modelul Xperia Z împrumută performanţele recunoscute ale camerelor digitale Sony şi beneficiază de senzorul de imagine Exmor RS, primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range) pentru smartphone-uri, cu ajutorul căruia poți înregistra clipuri video şi surprinde fotografii memorabile, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Mai mult, noul telefon este rezistent la praf şi rezistă în apă la o adâncime de un metru până la 30 de minute.

elena gheorghe sony Xperia Z
lucian radulescu elena gheorghe

Din câte am inţeles, în cel mai recent videoclip al Elenei Gheorghe este prezentat rezistenţa la apă a smartphone-ului Xperia Z

Sisteme de sunet cu NFC şi conexiune wireless “One-touch”

Noile BTX500 şi BTX300 subţiri şi cu design uluitor fac mult mai simplă redarea muzicii de pe un dispozitiv mobil.
Folosind tehnologia NFC (Near Field Communication), boxa se conectează instantaneu la telefon sau la tebletă, fără a necesita cabluri sau coduri de acces Bluetooth®. De asemenea, ambele boxe pot reda muzică wireless via Bluetooth® de la iPhone/iPad sau alte mobile şi tablete Android în modul standard de împerechere.
Liniile subţiri, moderne ale celor două boxe le fac uşor de transportat într-o valiză sau geantă de voiaj. Bateria reîncărcabilă oferă o autonomie de până la 8 ore (BTX300) / 6 ore (BTX500) de muzică în timp ce călătoreşti.

Căştile premium MDR-1

casti sony mdr-1
mdr-1

Rezultatul a peste 50 de ani de inovație în design-ul Sony, gama premium de căști dezvoltate în parteneriat cu Sony Music Entertainment conțin o diafragmă specială de 40 mm realizată din „Polimeri cu cristale lichide”. Această structură inovativă oferă rigiditatea și ușurința esențiale pentru reproducerea fidelă a sunetelor moderne. Căștile premium MDR-1R includ difuzoare HD concepute special pentru obținerea unei perfomanțe audio largi, de la 4Hz la 80 Hz. Le poți conecta foarte ușor la smartphone sau alte dispozitive care au Bluetooth®, iar autonomia acestora este de 30 de ore.

Funcţia One-touch îți oferă posibilitatea de a te bucura de muzică sau fotografii pe aparatele cu tehnologie NFC de la Sony. Legătura între acestea poate fi făcută doar prin atingere, fără a mai fi nevoie de Bluetooth sau Wi-Fi.

“Marele absent” a fost noul Sony SLT A58, lansat la sfârşitul lunii Februarie. Poate cu altă ocazie!
Nu pot să închei fără a felicita echipa care a făcut acest eveniment posibil. Respect pentru munca depusă! Cât despre produsele lansate, le aştept la testare ca să vedem ce şi cum!

fotostefan

5 thoughts on “Sony lansează în România noile televizoare BRAVIA Triluminos Display, Xperia Tablet Z și noile sisteme cu NFC”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.