Sony NEX-6: o cameră foto pentru cei mai exigenţi fotografi

Astazi, 3 octombrie 2012, Sony a lansat oficial în România noua cameră cu obiective inteschimbabile NEX-6

sonz mirrorless
Sony NEX-6

Fiind compatibilă cu o serie de obiective cu montură E, NEX-6 este potrivită pentru utilizatorii de DSLR care au nevoie de o cameră uşoară. Cu un senzor de imagine mare într-o carcasă compactă, noua cameră este ideală pentru fotografii care vor să îşi extindă opţiunile creative.

Senzorul de imagine mare Exmor APS HD CMOS de care beneficiază NEX-6 oferă 16,1 megapixeli efectivi pentru obţinerea unor imagini cu o calitate la nivel de DSLR şi unor clipuri Full-HD bogate în detalii. De asemenea, procesorul de imagine BIONZ asigură fotografii cu zgomot de imagine redus, chiar şi în condiţii de lumină scăzută cu ISO până la 25.600.

aparat foto sony
Sony NEX-6

În modul “Speed Priority Continuous”, NEX-6 comută automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similară cu cea a DSLR-urilor se observă în momentul în care utilizatorul foloseşte aparatul pentru subiecţi în mişcare, fotografiind cu până la 10 cadre pe secundă.

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe următoarele obiective:
E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4.5-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8 ZA Sonnar T*; E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei funcţii şi pe alte obiective.

ishoot.ro

NEX-6 beneficiază de vizor XGA OLED Tru-Finder™ pentru încadrare şi focalizare precisă. Acest vizor oferă luminozitatea cu o acoperire a cadrului de 100% şi un câmp de vizualizare larg care concurează cu vizoarele optice profesioniste.

Alături de vizorul OLED Tru-Finder™, camera dispune de ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm care se poate roti până la 90° vertical şi 45° spre bază pentru a fotografia din orice poziţie. Ecranul LCD oferă detalii şi contrast, observându-se reducerea reflexiilor atunci când se fotografiază afară sau în lumină.

În ciuda dimensiunilor reduse, NEX-6 oferă utilizatorilor operabilitatea unui DSLR. Butonul “Mode” poziţionat strategic în partea superioară a aparatului permite setarea rapidă a modurilor de fotografiere – incluzând P/A/S/M şi “Sweep Panorama” – ca în cazul aparatelor foto cu obiective interschimbabile mult mai mari. De asemenea, sub butonul “Mode” sunt poziţionate un buton de control şi o rotiță pentru ajustări fine ale expunerii, ISO, balansul de alb şi alte setări.

Mai mult, NEX-6 beneficiază de interfaţa Quick Navi preluată de la vârfurile de gamă cu A-mount, care permite ajustarea fină a setărilor fără a îndepărta vizorul de la ochi.

Modul “Auto Slow Shutter” permite ca înregistrarea video Full-HD să fie mai luminoasă în condiţii de lumină scăzută. NEX-6 detectează interioarele cu lumină scăzută şi imaginile pe timp de noapte şi comută automat pe acest mod care reduce viteza de declanşare permiţând pătrunderea luminii.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Conectivitatea Wi-Fi permite transferul uşor al fotografiilor şi clipurilor video pe martphone-uri sau tablete. Imaginile pot fi transmise prin wireless, de asemenea, pe PC, sau vizualizate wireless pe orice TV cu compatibilitate DLNA

Prin PlayMemories Camera Apps, funcţiile camerei NEX-6 pot fi extinse odată cu nevoile de fotografiere ale utilizatorilor, prin conectarea acesteia la PC prin Wi-Fi sau USB.

Sony Nex 6 va fi lansat comercial în noiembrie, la un preț de 950 de euro.

One thought on “Sony NEX-6: o cameră foto pentru cei mai exigenţi fotografi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.