Sony Xperia 1 II noul smartphone 5G cu fotografiere in rafala si tracking AF/AE

Sony a anunțat astăzi consolidarea gamei Xperia, prin lansarea primului său flagship compatibil 5G. Sony Xperia 1 II dispune de un Display CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5”, cu un raport de 21:9, ce oferă o acuratețe a culorilor fără precedent, datorită funcției Creator mode, de la CineAlta.

Sony Xperia 1 II smartphone 5G 3 camere foto fotografiere rafala
Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II este proiectat să ofere performanță, pentru a-i ajuta pe utilizatori să creeze conținut și să se bucure de el fără efort, prin încorporarea de tehnologii de top din portofoliul Sony, precum:

•Fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă2, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE3 pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile
•Creator mode și funcția de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluție profesională Sony dedicată diviziei de business
•Procesor de tip X1™ dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăsește pe gama de televizoare BRAVIA®

„Sony are o poziționare unică în era 5G, datorită portofoliului nostru variat. Xperia compatibil 5G duce experiența mobilă la nivelul următor”, a declarat Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications.

telefon mobil performant conectivitate 5g gaming display mare
Xperia 1 II – negru

Imortalizarea momentului decisiv și fotografiere la viteze ridicate

Noul sistem cu trei camere foto, dotat cu tehnologia de top AF Sony Alpha, oferă tehnologii foto avansate, datorită opticii ZEISS, calibrată special pentru Xperia 1 II, iar coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate și contrastante, reducând reflexiile.

poza camere foto smartphone Sony Xperia 1 II
camere foto Xperia 1 II – optică ZEISS calibrată special pentru Xperia cu 3D iToF

Folosind tehnologia lentilelor interschimbabile dezvoltată de Alpha™, Xperia 1 II oferă fotografiere AF continuă cu 60 de calcule de tracking AF/AE3 pe secundă4.

Astfel, modelul este primul dispozitiv din lume1 cu tracking continuu AF/AE3 pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă2, extrem de util mai ales în fotografierea de mare precizie a subiecților aflați în mișcare și în imortalizarea momentelor decisive.

Mai mult, funcția Real-time Eye AF4, care stabilizează focalizarea pe ochii subiectului și ajută la realizare de portrete uimitoare, este acum disponibilă și pentru oameni, și pentru animale.

Focalizarea rapidă a noului Xperia 1 II este eficientă și în condiții de luminozitate scăzută, fiind capabilă să ofere imagini de calitate în contexte dificile, datorită celor patru tehnologii care funcționează în tandem: senzorul Dual photo diode[viii], un sistem de autofocus care acoperă aproximativ 70% din senzor[ix], senzorul 3D iToF10 și un nou senzor pentru mobil Exmor RS™ 1/1.7”, cu o sensibilitate de 1,5 ori mai mare decât cel din generația anterioară, oferind un tracking AF mai rapid și mai precis la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută.

smartphone camere foto performante conectivitate 5G
camere foto performante

Sistemul cu trei camere foto oferă o versatilitate uimitoare, datorită lentilelor cu trei distanțe focale diferite: 16mm/24mm/70mm. Noua tehnologie Alpha Photography Pro aduce o interfață dedicată utilizatorului aliniată cu cea obișnuită pentru fotografii Alpha, asigurând control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni.

Funcția Imaging Edge pentru Mobile conectează Xperia 1 II și camerele Sony Alpha11 – permițându-le utilizatorilor să folosească telefonul ca pe o telecomandă, să controleze compoziția, modul de focalizare și sensibilitatea ISO, dar și alte setări. Această funcție le permite utilizatorilor și transferarea fotografiilor realizate cu ajutorul camerelor Alpha direct pe Xperia 1 II, pentru analizarea culorilor și nuanțelor cu acuratețe profesională.

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică12 HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps13, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

Inteligent și Puternic

Xperia 1 II este alimentat de o baterie cu o capacitate ridicată, de 4.000 mAh, cu funcția de încărcare rapidă, care oferă o alimentare de 50% în doar 30 de minute14, dar și cu încărcare rapidă wireless Qi, pentru putere suplimentară în timpul deplasării. Sony continuă să dezvolte tehnologii dedicate bateriei care să îmbunătățească autonomia și să-i mențină eficența pentru mai mult timp, inclusiv funcția Battery Care cu algoritmi de inteligență artificială care se adaptează rutinei personale a fiecărui utilizator.

Citește și: Sony A6600 si A6100 – noile aparate foto mirrorless

Divertisment imersiv pentru fiecare utilizator

Xperia 1 II oferă o experiență uimitoare de entertainment, fie că vorbim despre audiție muzicală sau despre vizionare de filme. Tehnologia de reducere a blur-ului în timpul mișcării este echivalentă cu cea a unui display de 90Hz și reduce lag-ul pentru imagini mai clare, de calitate superioară, iar cu sunetul Dolby Atmos®, realizat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, telefonul oferă o experiență auditivă surround multidimensională.

display Sony Xperia 1 II smartphone 5g
Display CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5”, cu un raport de 21:9, ce oferă o acuratețe a culorilor fără precedent, datorită funcției Creator mode, de la CineAlta.

Pe baza expertizei Sony atât în ceea ce privește hardware-ul audio, cât și divertismentul muzical, modelul Xperia 1 II a fost conceput pentru a o experiență de audiție autentică, în colaborare cu Sony Music Entertainment.

Experiența auditivă este dusă la următorul nivel, cu primul smartphone15 cu funcția 360 Reality Audio cu decodare hardware pentru optimizarea calității sunetului în timpul audiției în cadrul platformei audio TIDAL16. Muzica de înaltă calitate poate fi savurată prin intermediul difuzoarelor stereo frontale sau în combinație cu o pereche de căști wireless sau pe fir, cu o mufă de 3,5mm. Îmbunătățirile audio semnificative au redus bruiajele la o valoare de 20dB, cu 90% mai puțin decât căștile conectate prin USB-C.

Sony Xperia 1 II smartphone 5g display performant gaming camere foto
Xperia 1 II

În plus, pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio17, Xperia 1 II prezintă și DSEE Ultimate, o nouă tehnologie ce utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți automat frecvența audio și bit rate-ul, în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă rezoluție. Aceasta este disponibilă atât pentru căștile wireless, cât și pentru cele pe fir, cu un flux audio local sau pe o platformă de streaming.

Gaming în mișcare

Utilizatorii pot vizualiza fără restricții acțiunea jocurilor lor favorite, datorită display-ului în format 21:9. Acest tip de experiență de gaming, combinat cu posibilitatea de a se conecta direct la controlerul wireless DUALSHOCK®418 de la PlayStation®4, transformă gamingul în mișcare într-o experiență mai realistă și mai distractivă, compatibilă acum și cu titlul Call of Duty®: Mobile al celor de la Activision. În plus, aceștia au parte de o experiență optimizată Call of Duty®: Mobile datorită colaborării Sony cu Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Citește și: Sony Xperia L4 smartphone cu display compact de 6.2 inch si baterie puternica

Game Enhancer, o funcționalitate introdusă odată cu Xperia 1 și destinată să îmbunătățească experiența de gaming mobil, a fost îmbunătățită și a primit funcționalitate extinsă pentru modelul Xperia 1 II. Acum, aceasta suportă Competition Set, care prioritizează aplicația de gaming și transformă Xperia într-un dispozitiv dedicat acestei activități, potrivit chiar și pentru competiții de E-sports. În plus, performanța timpului de răspuns al ecranului a fost îmbunătățită, comparativ cu Xperia 1, pentru a oferi o experiență de top în gamingul pe mobil.

Conectivitatea 5G, la cel mai înalt nivel

Proiectat pentru funcționare rapidă, Xperia 1 II compatibil 5G a fost creat având în minte fluxul de lucru al profesioniștilor. Beneficiind de suport de rețea Sub-6GHz, Xperia 1 II oferă access neîngrădit la conținut de înaltă calitate.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform Mobile Platform și sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF îi încurajează pe utilizatori să se joace, să fotografieze, să realizeze mai multe sarcini în același timp și să se conecteze într-un mod în care nu credeau până acum că ar fi posibil, cu viteze 5G multi-gigabit și o performanță îmbunătățită, cu o unitate grafică și o unitate centrală de procesare cu 25% mai rapidă decât cea a generației anterioare.

flip.ro

Xperia 1 II are rezistență la umezeală19, conform standardului IP65/68 și este învăluit în Corning® Gorilla® Glass 6, calități ce fac din acest model un telefon rezistent, păstrând totodată un design frumos.

Accesorii

Pentru completarea experienței de utilizare a Xperia 1 II, utilizatorii pot achiziționa și una dintre husele moderne dedicate. Modelele Xperia 1 II Style Cover View nu oferă doar protecție pentru utilizarea zilnică, dar permite și vizualizarea facilă a datei, orei și notificărilor, chiar și atunci când este închisă. Modelul Xperia 1 II Style Cover with Stand este o carcasă suplă, cu un stativ încorporat, care permite vizualizarea confortabilă a ecranului, a filmelor și rularea jocurilor. Ambele variante sunt disponibile pe negru și violet, pentru armonizarea cu nuanțele din gama Xperia 1 II.

[i] Camera foto Xperia 1 II oferă o fotografiere în rafală până la 20 fps AF/AE cu tracking AF/AE. Xperia 1 II realizează fotografii focalizate până la 20fps într-un sistem de 60 de calcule AF/AE pe secundă. Certificat de Strategy Analytics’ SpecTRAX Service comparativ cu specificațiile camerelor foto a peste 16.000 de smartphone-uri. Corect începând cu 23 februarie 2020.

2 Fotografierea în rafală până la 20 de cadre pe secundă cu AF/AE este disponibilă pentru camera de 24mm. Senzorii de 16mm și 70mm pot fotografia AF/AE până la 10 cadre pe secundă. Această funcție poate fi activată în modul „Photography Pro”. Eficiență maximă atunci când este activată setarea „Hi”. Eficientă atunci când viteza de fotografiere este de 1/100 secunde sau mai mare. Poate varia în funcție de mediul de fotografiere. Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de condițiile de fotografiere și de setări.

3 AF:Auto Focus, AE: Auto Expunere

4 Eficientă cu un senzor versatil de 26mm. Această funcție poate fi activată în modul „Photography Pro”.Eficiență maximă atunci când viteza de fotografiere este de 1/60 secunde sau mai mare. Poate varia în funcție de mediul de fotografiere.

5 Focalizarea precisă ar putea să lipsească pentru unii subiecți, în anumite situații, și nu este disponibilă pentru orice tip de animale.

6 Display ratios pot varia în funcție de formatarea conținutului

7 360 Reality Audio necesită un abonament la un serviciu de streaming online compatibil și se pot aplica termeni, condiții și taxe ale unor terțe părți

8 Dual Photo Diode disponibil pentru camerele de 16mm și 24mm

9 Disponibil pe camera de 24mm

10 Până la 5mm distanță. Pentru clipuri senzorul 3D iToF funcționează pe 70mm.

11 Vizitați site-ul Sony pentru lista de camere compatibile

12 Clip video înregistrat la o rată de cadre de 120fps va fi înregistrat și redat în slow motion. Efectul slow motion variază în funcție de rata de cadre a proiectului, precum x2 x4 x4.8 x5.

13 Se aplică restricții referitoare la tipul de înregistrare. Calitatea redării subiectului depinde de platformă și de capabilitățile ecranului dispozitivului

14 Se încarcă până la 50% în doar 30 de minute (folosind încărcătorul USB PD 21W, accesoriu vândut separat)

15 Xperia 1 II suportă funcția 360 Reality Audio cu decodare hardware. Decodarea hardware funcționează alături de TIDAL. Se pot aplica termeni, condiții, conturi și taxe ale unor terțe părți. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață. Verficat de Strategy Analytics’ SpecTRAX Service comparativ cu specificațiile audio curente ale 16.000 de smartphone-uri. Corect începând cu 23 februarie 2020.

†360 Reality Audio necesită un abonament compatibil cu un serviciu online de streaming și se pot aplica termeni, condiții, conturi și taxe ale unor terțe părți

††360 Reality Audio cu decodare hardware funcționează cu TIDAL. Se pot aplica termeni, condiții, conturi și taxe ale unor terțe părți. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață.

16 Se pot aplica termeni, condiții, conturi sau taxe ale unor terțe părți. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață.

17 High-resolution Audio și High-Resolution Audio Wireless necesită un set compatibil de căști

18 DUALSHOCK®4 și montura XD mount se vând separat. Compatibilitatea cu jocurile poate varia

19 XPERIA 1 II este rezistent la apă și are protecție împotriva prafului, așadar utilizatorii nu trebuie să se îngrijoreze dacă vor fi surprinși de ploaie sau dacă vor să curețe telefonul sub jetul de la robinet, însă trebuie să țină cont de faptul că toate porturile și capacele trebuie să fie bine închise. Dispozitivul nu trebuie scufundat în apă și nici expus la apă de mare, apă sărată, apă cu clor sau alte lichide precum băuturi. Abuzul sau folosirea improprie vor invalida garanția. Dispozitivul a fost testat conform Ingress Protection standardul IP65/68. Pentru mai multe informații, accesați https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Xperia 1 II are un port USB expus pentru încărcare și conectivitate. Portul USB trebuie să fie complet uscat înainte de încărcare.

20 Data și disponibilitatea vor varia în funcție de țară.

floria.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.