Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II – compactele performate pentru creatorii de continut amatori sau profesionisti

Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II este un scurt test realizat cu cele doua aparate foto compacte dotate cu senzor de 1 inch. Canon PowerShot G7 X Mark II și Sony Cyber-shot ZV-1 au fost lansate în februarie 2016, respectiv mai 2020. Așadar o diferență de 4 ani între cele două modele, dar cum este transpusă în practică această diferență tehnologică? Citește în continuare și vei afla.

Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II test review
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II

În timpul testului Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II vremea nu a fost tocmai prielnică fotografiatului / filmatului, iar calitatea luminii nu fost cea mai potrivită, dar cu toate acestea m-am străduit să obțin aceleași imagini, ca să ne formăm o idee cât mai bună despre cele două compacte.

Principalele specificații tehnice – Sony ZV-1 și Canon G7 X Mark II

specificatii tehnice aparate foto compacte performante
compacte performante

Construcţie şi utilizare – Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II

constuctie aparat foto compact test Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II
Canon G7 X Mark II – Sony ZV-1

După cum se vede și în specificații, Sony ZV-1 este puțin mai mic și mai ușor în comparație cu Canon G7 X Mark II, dar când țineți ambele camere în mână unul lângă altul, practic nu există nicio diferență în ceea ce privește dimensiunea sa. Doar la greutate se simte o diferență, G7X Mark II fiind nițel mai greu, datorită constucției metalice.
La Sony ZV-1 corpul este contruit din altfel de material, tot solid, dar cumva G7 X Mark II se simte ca un produs premium.

butoate aparat foto compact performant vlogging video Canon G7 X Mark II Sony ZV-1
butoane

Butoanele celor două aparate compacte fac și ele o diferență importantă. Sony ZV-1 se adresează în primul rând vloggerilor sau creatorilor de conținut video, astfel butoanele și ergonomia modelului ZV-1 sunt clar îndreptate către respectiva categorie.
Canon G7X Mark II este mai mult adaptat fotografilor, celor care doresc să schimbe rapid anumite setări fără să intre în meniuri.

ecran lcd rabatabil mobil aparat foto compact sony canon
Canon G7 X Mark II -Sony ZV-1 – LCD

Inclusiv ecranele LCD respectă cele două idei diferite, dar ambele se văd bine. La Sony ZV-1 ecranul este rabatabil în laterală, sus și jos, iar la Canon G7 X Mark II în sus și în jos. La G7 X Mark II lcd-ul este 100% tactil, la ZV-1 funcția touchscreen vă permite doar să schimbați punctul de focus, să faceți zoom pe imaginea salvată pe cardul de memorie.

Citește și: ADATA HD710 Pro 4TB – review hdd extern USB 3.1

Că tot am adus vorba de card de memorie, ambele modele folosesc carduri SD, SDHX de tip UHS-I, au conexiuni micro-USB, micro HDMI, Bluetooth, Wi-Fi. Ambele compacte pot fi încărcate cu încărcătoare livrate/cumpărate sau de la PC/laptop sau de la acumulatori externi.

Nu trebuie uitat nici faptul că Sony ZV-1 poate fi folosit ca webcam. Din păcate G7X Mark II nu este compatibil cu EOS Webcam Utility

Revenind la ecranele LCD, din câte am observat, dacă vrei să te filmezi sau să-ți faci un selfie cu Sony ZV-1 trebuie să te obișnuiești să te uiți în obiectivul camerei, nu în LCD-ul din laterală. De asemenea, LCD-ul fiind pe laterala aparatului ZV-1, îl face mai lat, pe când G7 X Mark II este mai compact chiar și cu ecranul rabatat în poziție selfie.

În funcție de ce anume doriți să realizați și de stilul de utilizare, Sony ZV-1 și Canon G7 X Mark II au propriele avantaje și dezavantaje ca ergonomie. Eu tind să înclin către ergonomia Canon G7 X Mark II și nu doar pentru că-l folosesc de câțiva ani, ci și pentru că nu fac vlogging, doar filmez cu el din când în când.
Dar cei care doresc să facă vlogging sau să filmeze mult mai des, Sony ZV-1 le oferă ergonomie și funcții mult mai bine adaptate.

Calitatea imaginilor, ISO şi sistemul autofocus – Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II

Sony ZV-1 și Canon G7X Mark II folosesc senzori de 1 inch, la o rezoluție de 20 Megapixeli, cu aspect 3:2. Referitor la fotografii, nu mi se par că sunt diferențe foarte mari între cele două camere, chiar dacă sunt 4 ani distanță între cele două modele.

poza test canon g7 x mark ii seara lumini
Canon G7X Mark II
poza test sony zv-1 seara dambovita lumini
Sony ZV-1

canon g7x mark ii poza seara cladire arhitectura bucuresti
G7 X Mark II
sony zv-1 poza seara cladire piata revolutiei fostul sediu al securitatii
ZV-1

Desigur mă refer la zgomotul de imagine, claritate, contrast. La Canon G7 X Mark II funcția pentru reducerea zgomotului de imagine la ISO cu valori mari nu poate fi dezactivată de tot, cum este posibil la Sony ZV-1, ci setată pe minim.
Altfel, culorile sunt ceva mai diferite, cum era și de așteptat. Cele două firme japoneze își produc proprii senzori și folosesc propriile tehnologii ale culorilor.

canon g7 x mark ii test iso 3200
G7 X Mark II – ISO3200
sony zv-1 test iso 3200 culori zgomot imagine
ZV-1 ISO3200
test iso3200 detalii poza aparat foto compact canon
G7 X Mark II – ISO3200 crop
test iso 3200 aparat foto compact senzor 2 inch
ZV-1 – ISO3200 crop
iso1600 detalii aparat foto compact canon g7x mk2
G7 X Mark II – ISO1600 crop
test iso 6400 poza detalii canon g7x mark ii
G7 X Mark II – ISO6400 crop
test iso sony zv-1 culori
ZV-1 – ISO1600 crop
iso 6400 sony zv-1 test review poza
ZV-1 – ISO6400 crop

ishoot.ro

poza seara fundatia carol bucuresti
Canon G7 X Mark II
sony zv-1 fotografie seara fundatia carol bucuresti
Sony ZV-1
poza statuie eminescu ateneu seara
Canon G7 X Mark II – ISO6400
sony zv-1 test iso seara afara
Sony ZV-1 – ISO4000
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II seara iso1250
G7x Mark II – ISO1250
poza cladire ministerul de interne seara
ZV-1 – ISO1250
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II
G7 X Mk 2 – ISO1600
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II centrul istoric seara bucuresti
ZV-1 – ISO1000

Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II iarna ninsoare
G7X Mark II
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II ninsoare herastrau bucuresti
ZV-1
poza apus lac titan bucuresti Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II
Canon G7 X Mark II – apus si ceata
Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II sunset fog lake winter
Sony ZV-1 – lacul Titan

Sony ZV-1 și Canon G7 X Mark II folosesc obiectiv luminos f/1.8-2.8, dar zoom-ul optic de la Sony este 2,7x (o focală echivalentă 35mm de 24-70mm) pe când la Canon ajunge la 4,2x (o focală echivalentă 35mm de 24-100mm).

Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II test aparate foto compacte
obiective – aparate foto compacte

Pe partea de video, Canon G7 X Mark II nu filmează 4K, dar calitatea clipurile Full HD (1920 x 1080) ale celor două modele sunt destul de apropiate. Totuși Sony ZV-1 are avantaje pe partea de video, nu doar datorită rezoluției 4K cât mai ales autofocusului ceva mai rapid și mai precis, microfon încorporat mai bun și conexiune pentru microfon extern.

De asemenea stabilizare imaginii, în modul video, mi se pare mai reușită la Sony Zv-1.

Sony ZV-1 se livrează împreună cu un filtru pentru microfonul încoporat, care poate atenua zgomotul produs de vânt.

Sony ZV-1 vs Canon G7 X Mark II poza aparate foto compacte
dotari – accesorii

Dacă video este ceea ce vă interesează, Sony ZV-1 are avantajul folosirii acelor profile S-Log, care, la rândul lor, pot fi modificate.
Cu Sony ZV-1, în funcție de setările camerei, puteți realiza și fotografii în timpul filmării, fără să opriți filmarea.

ishoot.ro

Preț
La data publicării acestui test, Sony ZV-1 costa 3.845 lei, iar Canon PowerShot G7 X Mark II costa 2.349 lei. Pentru preț actualizat sau promoții la:

•Sony ZV-1 verifică la Photosetup sau la F64 sau la eMag

•Canon PowerShot G7 X Mark II verifică la eMag sau la F64

Concluzii
Deși Sony ZV-1 și Canon G7 X Mark II sunt camere compacte, ambele sunt performante, putând să mulțumească chiar și un utilizator pro.
Dacă pur și simplu căutați o cameră pe care o puteți lua cu dvs. în călătorie pentru a surprinde fotografii și videoclipuri, G7 X Mark II vă va face în continuare fericit. Dacă vreți video 4K verificați și modelul G7 X Mark III

Dar dacă sunteți creator de conținut care trebuie să facă videoclipuri, caracteristici precum Product Showcase, modul de defocus, suportul pentru microfon extern fac ca Sony ZV-1 să fie opțiunea mai bună, chiar și la un preț mai mare.

Mai multe informații puteți afla în Review Sony ZV-1 iar pentru Canon G7 X Mark II aici

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.