Sony ZV-E10 camera mirrorless dedicata vloggerilor

Sony ZV-E10 este prima cameră din seria Alpha realizată de producătorul japonez pentru vlogging cu obiective interschimbabile. Proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile vloggerilor din zilele noastre, noua cameră combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video.

Sony ZV-E10 aparat foto mirrorless vlogger vlogging
Sony ZV-E10 – mirrorless dedicat creatorilor de continut video

Camera APS-C ZV-E10 oferă performanțe audio și video de înaltă calitate, funcții optimizate pentru vlogging și conectivitate versatilă – ideale pentru creatorii de conținut video.

poza mirrorless vlogging vlogger
Sony ZV-E10 – mirrorless dedicat vloggerilor

Camera ZV-E10 dispune de un senzor Exmor™ APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X, oferind astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural. În plus, ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus”[i] care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase”[ii] (prezentare produs), care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

poza aparat foto mirrorless Sony ZV-E10 vlogging video
vlogging

„Suntem foarte încântați să venim în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale creatorilor de conținut din zilele noastre, prin lansarea primei camere de vlogging cu obiective interschimbabile de la Sony, modelul ZV-E10”, a declarat Yang Cheng, Vice President, Imaging Solutions, Sony Electronics Inc. „Noua cameră ZV-E10 combină versatilitatea și calitatea excelentă a imaginii oferită de o cameră foto cu obiective interschimbabile cu senzor mare și o serie de caracteristici ușor de utilizat, concepute special pentru vlogging, fiind astfel un instrument ideal pentru creatorii de conținut video care doresc să treacă la o configurație mai avansată.”

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame[iii] și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei. Acest aspect simplifică mult setup-ul necesar pentru realizarea de vloguri și permite, în același timp, utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar și să filmeze din poziții dificile.

Citește și: Sony ZV-1 review compactul pentru vlogging si nu numai

În plus față de ecran, ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging, inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei, care le permite creatorilor să comute cu ușurință de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.

poza aparat foto mirrorless selfie vlogging
selfie

Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate, precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p)[iv]. Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode[v], care oferă înregistrare video stabilă chiar și în timpul mersului, atunci când filmarea se realizează direct din mână. În plus, tehnologia avansată AF (autofocalizare) a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă și precisă, cu performanțe excelente de urmărire a subiectului, precum și sunet de înaltă calitate pentru înregistrarea sonoră foarte clară.

Concursul Sony Vlog Challenge

Împreună cu această lansare, Sony anunță că va organiza cea de-a doua ediție a concursului Sony Vlog Challenge, ce îi încurajează pe participanți să creeze un vlog pe un subiect care îi pasionează și îi entuziasmează. Perioada de înscriere este 27 iulie – 27 septembrie 2021, iar competiția se adresează creatorilor de conținut video, din întreaga Europă. Regulamentul oficial al concursului poate fi consultat aici.

Versatilitate creativă

Sony ZV-E10 camera mirrorless dedicata vloggerilor
Sony ZV-10 mirrorless creatori de continut video

O cameră cu obiective interschimbabile pentru și mai multe posibilități de exprimare creativă

Camera ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă, utilizând obiectivul ideal pentru fiecare cadru pe care doresc să-l fotografieze. Gama largă de obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică.

Autofocalizare avansată

Tehnologia de top Sony AF (autofocalizare) le permite utilizatorilor să lase această grijă în seama camerei, astfel încât să se poată concentra asupra compoziției cadrului perfect. ZV-E10 oferă Fast Hybrid AF și Real-time Eye AF (AF pe ochi în timp real) pentru video[vi], cu Real-time Tracking[vii] (urmărire în timp real), care permite camerei să păstreze în cadru chipul și ochii subiectului, pentru autofocalizare rapidă și precisă, chiar și în cazul filmărilor în mișcare sau în condiții de mediu nefavorabile.

Sony ZV-E10 camera mirrorless dedicata vloggerilor
Sony ZV-E10 camera mirrorless dedicata vloggerilor

De asemenea, utilizatorii pot personaliza setările de autofocalizare ale camerei, cum ar fi viteza de tranziție AF (tranziția AF de la un subiect la altul) și sensibilitatea de comutare a subiectului pe care autofocalizează, pentru a alege felul în care camera trece de la un punct de focalizare la altul, în funcție de preferințele lor creative.

În plus, funcția de focalizare tactilă a camerei ZV-E10 le permite utilizatorilor să seteze în mod intuitiv punctul de focalizare în imagine, prin simpla atingere a ecranului. Astfel, cu o singură mișcare, utilizatorii pot schimba instantaneu zona de focalizare la un subiect la altul, în aproape orice punct al cadrului. Acest lucru este disponibil atât pentru captarea de imagini statice, cât și în modurile video.

Calitate audio de top

Tehnologia de top de la Sony cu un microfon direcțional cu trei capsule, permite camerei ZV-E10 să capteze sunetul în mod deosebit de clar, inclusiv vocea vorbitorului, reducând efectele nedorite ale vântului datorită paravântului inclus în pachet. Pentru opțiuni audio extinse, ZV-E10 include o interfață audio digitală în patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe, dar și o mufă jack pentru conectarea unui microfon extern. Includerea unei mufe jack pentru căști le permite utilizatorilor să conecteze căști pentru a monitoriza cu precizie înregistrările audio. Sincronizarea ieșirii audio poate fi setată, de asemenea, în mod Live sau Lip Sync.

Citește și: Sony A6600 review – mirrorless-ul versatil potrivit pentru fotografii si videografii exigenti

Subiectul, tot timpul pe primul plan

La fotografierea în diferite setări cu schimbări dramatice de lumină, utilizatorii pot fi siguri că ZV-10E va corecta automat expunerea, utilizând un algoritm original Face Priority AE (autoexpunere) capabil de tranziții AE rapide, în așa fel încât chipul subiectului să nu fie nici subexpus, nici supraexpus. Acest lucru permite camerei să detecteze fața acestuia și să regleze expunerea pentru a se asigura că trăsăturile sunt reproduse la luminozitate optimă, chiar și atunci când sunt realizate filmări cu modificări majore ale iluminării în modul Selfie, și chiar dacă fața subiectului se îndepărtează de cameră pentru câteva momente. În plus, ZV-E10 dispune de aceeași știință avansată a culorilor implementată odată cu popularul model ZV-1, și optimizează tonurile pielii indiferent de subiect, atât în modul de captare a imaginilor statice, cât și în modul de înregistrare video.

Funcționalități video de ultimă generație:

•Înregistrare video internă 4K, prin citirea completă a pixelilor fără pixel binning[viii]
•Codec[ix] XAVC S™ de înaltă frecvență la 100Mbps la înregistrarea 4K
•Slow & Quick Motion[x] (Filmare încetinită/accelerată)
•Înregistrare full HD High-speed la 120 fps[xi]
•Fotografiere cu temporizator de interval[xii] pentru clipuri video[xiii] time-lapse uimitoare
•Hybrid Log-Gamma (HDR) [xiv]/ S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

Concepută pentru creatorii de conținut video

Utilizatorii pot folosi foarte ușor și confortabil noua cameră ZV-E10, datorită grip-ului care o face plăcut de ținut în mână, dar și butonului MOVIE, amplasat convenabil pe partea superioară a camerei. Atunci când este folosită împreună cu grip-ul opțional cu funcție de control wireless de la distanță (GP-VPT2BT, vândut separat), operarea cu o singură mână este mult simplificată, determinând un acces mai facil la butonul de zoom, de înregistrare, dar și la un buton personalizabil. O lumină care indică statusul înregistrării este, de asemenea, implementată pe partea frontală a body-ului pentru a ști dintr-o privire atunci când camera înregistrează activ. De asemenea, ecranul este încadrat de o bandă roșie în timpul înregistrării, pentru ca utilizatorii să știe exact dacă filmarea este pornită, chiar și atunci când se află în spatele camerei.

aparat foto video vlogging vlogger
aparat foto mirrorless creatori de video

O caracteristică unică a camerei ZV-E10 este butonul de zoom care poate realiza un zoom optic folosind obiective zoom puternice, dar și un zoom clar al imaginii, atât cu obiective zoom, cât și obiective fixe. Datorită funcției Clear Image Zoom, utilizatorii pot realiza zoom-ul fără pierderea rezoluției video, pentru a menține calitatea 4K a clipului video. De asemenea, utilizatorii pot alege din opt setări pentru viteza de zoom, care le oferă flexibilitate creativă suplimentară.

Camera ZV-E10 dispune de baterie cu o autonomie mare, suficientă pentru a capta până la 125 de minute[xv] sau 440 de imagini[xvi] cu o încărcare completă, astfel încât utilizatorii să poată înregistra perioade lungi de timp, fără griji. La fotografierea în interior, sursele de curent alternativ precum AC-PW20AM (opțional) pot furniza energie, astfel încât utilizatorii să poată continua să înregistreze fără să se îngrijoreze în ceea ce privește consumul bateriei. Alimentarea poate fi realizată și printr-un conector de tip USB-C®, permițând bateriilor externe să alimenteze camera pentru o durată de folosire mai mare atunci când utilizatorii filmează în continuă mișcare. Pentru a economisi bateria camerei, ajunge sa închideți LCD-ul rabatabil al ZV-E10 pentru a pune camera în modul[xvii] de economisire a energiei sau să îl deschideți pentru a o porni instantaneu.

evomag.ro

Rămâneți conectați

Streaming live

Camera ZV-E10 poate fi utilizată, de asemenea, ca o cameră web de înaltă calitate sau drept cameră dedicată pentru streaming live, prin simpla conectare la un PC sau la un smartphone[xviii], pentru mobilitate crescută fără software suplimentar. Funcționalitatea le permite utilizatorilor să profite la maximum de calitatea extraordinară a imaginii și de sunetul clar oferite de camera ZV-E10, dar și de funcțiile Face Priority AE și Soft Skin Effect în timp ce fac livestreaming sau în timpul apelurilor video. Camera ZV-E10 suportă standardele utilizate pentru camerele USB precum UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). ZV-E10 permite utilizatorilor să o conecteze și la o sursă de alimentare prin cablu USB în timp ce transmit în direct, pentru o perioadă mai lungă de folosire. Pentru mai multă comoditate, utilizatorii pot atribui această funcție unui buton personalizat pentru a începe streaming-ul instantaneu.

Transfer ușor de date și fișiere

Utilizând aplicația[xix] Imaging Edge Mobile de la Sony, utilizatorii pot transfera imaginile și fișierele video selectate pe un dispozitiv mobil, prin Wi-Fi, inclusiv fișiere de imagine RAW. După ce camera a fost asociată cu aplicația Imaging Edge Mobile, datele privind locația în care s-a realizat imaginea pot fi preluate din telefonul mobil și înregistrate. Utilizatorii pot transfera de pe cardul SD din camera pe un smartphone (dispozitiv mobil) prin Bluetooth chiar dacă aparatul este oprit[xx].

Preț și Disponibilitate

Noua cameră ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.699 de lei.

Pentru preț actualizat verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag

Un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 și obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS va fi, de asemenea, disponibil în a doua parte a lunii august 2021, la un preț aproximativ de 4.199 de lei, la dealerii autorizați Sony din Europa.

Un video de produs dedicat noului obiectiv este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=iUkHhlVYO8k

Mai multe detalii despre Sony Vlog Challenge pot fi descoperite aici.

O gamă largă de povești exclusive, clipuri video și conținut nou înregistrat cu cele mai noi camere Sony, dar și cu alte produse ale companiei, poate fi descoperită aici. Hub-ul european de fotografie al Sony este disponibil în 22 de limbi și conține știri despre produse, competiții și lista actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

*NU ESTE NECESARĂ NICIO ACHIZIȚIE SAU PLATĂ. Competiția Sony Vlog Challenge („Concurs”) este promovată în Europa de Sony Europe B.V., cu sediul în Țările de Jos, înregistrat în The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, United Kingdom (“Sony”). 21/07/21 – 21/09/21. Concursul nu este, sub niciun aspect, sponsorizat, susținut, administrat sau asociat cu YouTube sau Instagram. Este deschis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care au un cont personal de Instagram și care sunt rezidenți ai regiunilor în care se desfășoară competiția. Pentru a revizui regulamentul oficial, inclusiv premiile, instrucțiunile de înscriere și criteriile de jurizare, vă rugăm să accesați https://www.sony.net/united/sonyvlogchallenge/europe/en/

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

f64.ro

[i] Background Defocus este denumirea funcției configurate la nivel standard pentru butonul C1. Valorile de deschidere a diafragmei în modurile Bokeh Switch Defocus / Clear sunt următoarele. Filme: [Background Defocus: Defocus] cea mai mare deschidere a diafragmei de care este capabil obiectivul; [Background Defocus: Clear] F8-11, controlată automat între F8 și F11, în funcție de mediu. Imagini statice: [Background Defocus: Defocus] cea mai mare deschidere a diafragmei de care este capabil obiectivul; [Background Defocus: Clear] F11. Valorile F nu sunt afișate pentru Filme sau Imagini statice. Funcția din meniu asociată cu opțiunea Bokeh Switch se numește „Background Defocus”.

[ii] Atunci când setarea Product Showcase este activată, stabilizarea imaginii pe acest model rămâne activă.

[iii] Inclusiv bateria și cardul de memorie.

[iv] Un card de memorie SDHC/SDXC clasa 10 sau superioară este necesar pentru a înregistra filme în format XAVC S. Pentru 100Mbps este necesar un card UHS-I (U3) SDHC/SDXC.

[v] Se face un ușor crop în imagine în Active Mode. Active Mode nu este disponibil pentru înregistrările la 120 de cadre pe secundă (fps), inclusiv S&Q.

[vi] Real-time Eye AF pentru animale nu este disponibil în timpul înregistrării videoclipurilor.

[vii] Tracking” în meniu.

[viii] Când înregistrați la 24p. Cu stabilizarea imaginii Oprit/Standard Mode.

[ix] Un card de memorie SDHC/SDXC clasa 10 sau superioară este necesar pentru a înregistra filme în format XAVC S. Pentru 100Mbps este necesar un card UHS-I (U3) SDHC/SDXC.

[x] Înregistrarea sunetului nu este disponibilă. O clasă 10 sau superioară a cardului SDHC/SDXC este necesară.

[xi] Pentru înregistrarea videoclipurilor în XAVC S este necesar un card SDHC/SDXC de clasă 10 sau superioară. UHS clasa de viteză 3 sau mai mare este necesară pentru înregistrarea 100 Mbps. Frecvențele de cadre sunt 1-120fps (NTSC) sau 1-100fps (PAL).

[xii] Conexiunea Wi-Fi nu este operațională în timpul fotografierii cu temporizator de interval.

[xiii] Crearea unui videoclip time-lapse este posibilă pe un PC.

[xiv] Conectați acest produs la un televizor Sony compatibil HDR (HLG) printr-un cablu USB pentru a afișa filme (HLG).

[xv] Durată de înregistrare continuă pentru filme.

[xvi] Standarde CIPA.

[xvii] Pe acest model, indiferent de orientarea ecranului (spre interior sau spre exterior), utilizatorul poate fotografia/înregistra imediat ce deschide ecranul.

[xviii] Sistemul de operare al PC-ului sau al smartphone-ului trebuie s[ fie compatibil cu UVC/UAC pentru a utiliza această funcționalitate. Pentru smartphone-uri, operarea a fost testate cu Xperia 1 II și Xperia 5 II (este necesar cel mai recent firmware) pentru Android™ 11 sau mai recent (din mai 2021). Compatibilitatea cu alte smartphone-uri depinde de specificațiile producătorilor. Un cablu USB disponibil în comerț și/sau un adaptor poate fi utilizat pentru conectarea la echipament cu un port USB tip C.

[xix] Este necesară versiunea 7.5.1 sau mai recentă a aplicației Imaging Edge Mobile version.

[xx] Este necesară activarea funcției „Power off connection” din setările camerei, iar camera și smartphone-ul trebuie să fi fost deja asociate prin Bluetooth.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.