Spectacolul multimedia al fantanilor din piata Unirii Bucuresti

Fântânile arteziene din piața Unirii din București nu doar că au fost renovate, dar în weekend ele oferă un spectacol multimedia numit, cred, Simfonia Apei. În continuare puteți vedea câteva imagini foto-video din spectacolul de lumini și muzică #simfoniaapei.

fantani arteziene piata unirii bucuresti poze
fantani arteziene piata unirii bucuresti

Fântânile din Piaţa Unirii, din București, care au fost reabilitate şi modernizate, s-au redeschis pe 20 septembrie 2018. La eveniment au participat zeci de mii de spectatori curioși să vadă cum arată acum fântânile arteziene din centrul Capitalei, cum de altfel v-am arătat în această postare

fantani arteziene piata unirii bucuresti fotografii romania
fantani arteziene piata unirii bucuresti

Conform Primăriei Generale a Bucureștiului (PMB) ”Fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. ”

poze fotografii imagini fantani arteziene piata unirii bucuresti
fantani arteziene piata unirii bucuresti

Potrivit Primăriei Generale a Bucureștiului (PMB), toate echipamentele au fost instalate în bazinele şi structurile deja existente, elementul sculptural central fiind păstrat şi integrat în noul design.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că reabilitarea şi modernizarea celor 17 fântâni arteziene este o obligaţie prevăzută în contractul de concesiune încheiat între municipalitate şi Apa Nova Bucureşti, reabilitarea fântânilor făcând parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiţia iniţială estimată la 7 milioane de euro.

imagini fantani arteziene piata unirii bucuresti romania
fantani arteziene piata unirii bucuresti
fotografii fantani arteziene piata unirii bucuresti
fantani arteziene piata unirii bucuresti

În alte medii era vehiculată suma de 9 milioane de Euro. O fi mult, o fi bine? Nu știu, dar cu siguranță altele ar fi trebuit să fie prioritatea Primăriei Generale, nu renovarea fântânilor acum la începutul sezonului rece.

spectacol multimedia fantani arteziene piata unirii bucuresti fotografii
spectacol multimedia – fantani arteziene piata unirii bucuresti

De altfel la inaugurarea fântânilor arteziene au fost și câteva persoane care au protestat

Fântâna centrală din Piata Unirii are integrate patru “ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa.

Din păcate aceste ecrane nu sunt ușor de văzut dacă la spectacol sunt multe persoane și nu prindeți un loc în față. Totuși cât timp mai este vreme plăcută, în weekend, merită să treceți prin zonă, spre seara, să vedeți spectacolul multimedia.

spectatori fantani arteziene piata unirii bucuresti
spectatori – fantani arteziene piata unirii bucuresti

Acum, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din intregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe o distanţă de 1,4 kilometri, de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei.

fantani unirii bucuresti fotografii spectacol multimedia lumini
spectacol fantani unirii bucuresti

The Final Countdown (Europe) – Time to say Goodbye (Sarah Brightman & Andreea Bocelli) – Its now or never

Gheorghe Zamfir – The lonely shepherd

Ciuleandra

Hora staccato si Romanian Rhapsody:

ottobroker.ro

Belive – Cher – Billie Jean Michael Jackson – I will always love you Whitney Houston – The show must go on Queen

În spatele coregrafiei de lumini se află 26 de roboţi care controlează mişcările apei. Cele 800 de pompe pot proiecta apa la 40 de metri, mai mult decât înălţimea blocurilor din zonă!

fotografii jeturi apa fantani unirii bucuresti romania
jeturi apa – fantani unirii bucuresti
fotografii spectacol fantani unirii bucuresti romania
Spectacolul multimedia al fantanilor din piata Unirii Bucuresti

Dacă totul va funcționa cum trebuie, pe facebook deja au apărut niște poze cu ceva defecțiuni la fântânile renovate, spectacolul multimedia din weekend ar putea devenii noua atracție a Capitalei României.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

În seara redeschiderii fântânilor de la Unirea, pe Dâmbovița, zona din fața Bibliotecii Naționale, erau și canotcile care alcătuiesc flotila ”România Centenar”, cea care a participat de curând la competiția ‘The Great River Race’, de pe Tamisa.

poza fotografie canorca dambovita bucuresti romania barca
Flotila Romania Centenar, cea care a participat de curand la competitia ‘The Great River Race’, de pe Tamisa, participa la evenimentul ‘Tara, tara, vrem vaslasi!’, organizat de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23

În București evenimentul s-a numit ‘Țară, țară, vrem vaslasi!’, fiind organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Vă recomand să citiți: 10 destinatii pentru vacanta de 1 decembrie recomandate pasionatilor de fotografie

Chiar dacă fântânile Bucureștiului nu sunt ca cele din Barcelona, Dubai ori Las Vegas, eu cred că ele merită atenția noastră, cel puțin până la următoare reabilitare!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alte fotografii cu fântânile arteziene renovate din Piața Unirii pot fi văzute la Galeria Foto

fotostefan

One thought on “Spectacolul multimedia al fantanilor din piata Unirii Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.