Spotlight 2018 – lucrarile inscrise la concursul de video mapping

În exclusivitate pentru ediția cu numărul patru a Spotlight – Bucharest International Light Festival, șase artiști internaționali au transformat fațada Palatului CEC prin proiecții video mapping selectate în urma unui open call lansat la începutul anului 2018.

Spotlight 2018 lucrarile inscrise la concursul de video mapping
Spotlight 2018 – lucrarile inscrise la concursul de video mapping

Cele 6 lucrări au fost realizate de Darklight Studio (Spania), Hermes Mangialardo (Italia), KEDR Visuals (Rusia), Mindscape Studio (România), Multiscalar (Germania), Skgmedia (China) și vi le prezint în această postare.

Lucrările au fost inspirate de tema ediției Spotlight din acest an, United We Shine, și au pus accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii, fațade și artă, lumină și întuneric.

Spotlight Bucharest International Light Festival video mapping contest
Video Mapping – Spotlight 2018 – Bucharest International Light Festival

De asemenea, tema ediției din acest an „United We Shine”, a fost corelată cu sărbătorirea a celor 100 de ani de la Marea Unire a României, fapt ce s-a observat și pe fațada Palatului CEC, de pe Calea Victorie, care a servit drept ”canvas” pentru cele mai creative proiecte de 3D video mapping înscrise în concurs.

festivalul luminii spotlight bucuresti video mapping palatul cec
Spotlight 2018 – video mapping – Palatul Cec – Bucuresti, Calea Victoriei
video mapping festivalul luminii Spotlight Bucuresti palatul CEC
concurs video mapping – festivalul luminii Spotlight Bucuresti, palatul CEC

books-express.ro

Darklight Studio (Spania):

Hermes Mangialardo (Italia):

KEDR Visuals (Rusia):

Mindscape Studio (România):

Cum, probabil, era de așteptat cei de la Mindscape Studio au fost singurii care au speculat la maxim tema din acest an ”United We Shine” și faptul că este comemorat Centenarul Marii Uniri, astfel nu a fost o surprinză când am văzut rezultatele votului publicului (vi le prezint mai jos în postare).

Mindscape Studio video mapping palatul CEC Bucuresti festivalul luminii spotlight
Mindscape Studio – video mapping – Spotlight 2018

Proiecția 3D realizată de Mindscape Studio a fost interesantă, dar mie mi-au plăcut mai mult lucrările realizate de Multiscalar și Skgmedia.

Multiscalar (Germania):

Skgmedia (China):

Vă recomand să citiți: iMapp Bucharest 2017 – castigatorii concursului international de video mapping

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Marele câștigător al Concursului de video mapping Spotlight este ales de public, din cele șase lucrări finaliste, prin vot online. La momentul publicării acestui articol, favorită era lucrarea realizată de Mindscape Studio cu 35.22% , iar pe locul doi era Hermes Mangialardo (Italia) cu 20.70%. Favoriții mei au fost Skgmedia (China), care au obținut 15.59% și Multiscalar (Germania), care a strâns 10.48% din voturile publicului.

Pe voi, care proiecție 3D video mapping de la #spotlightfestival v-a încântat cel mai mult?

Peste câteva zile voi revenii și cu alte fotografii și clipuri video de la a 4-a ediție a Spotlight. Aici găsiți fotografiile menționate.

PS: pentru filmarea proiecțiilor de video mapping înscrise la concurs, am folosit un Nikon D5300 (prezentat aici) cu obiectivul Nikon AF-S DX 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR (review-ul este aici) și trepiedul Giottos YTL9254 ( review).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.