Targuri de Craciun din Bucuresti 2018

În luna decembrie în București se deschid mai multe târguri/piețe de Crăciun. În continuare eu vă prezint câteva fotografii și informatii despre Târgul de Căciun din piața Constituției (Bucharest Christmas Market), piața de Crăciun de la Universitate și Târgul de Crăciun Vine Moșu’ în Obor.

poze targuri de craciun bucuresti globulete fotografii
targuri de craciun bucuresti – Bucharest Christmas Market 2018

Bucharest Christmas Market – Târgul de Crăciun București 2018

targuri de craciun bucuresti poze photos bucharest christmas fair 2018
targuri de craciun bucuresti – Bucharest Christmas Fair 2018

Târgul de Crăciun din București și-a deschis porțile în seara de Sfântul Andrei, atunci când au fost aprinse și luminițele din oraș.
Până pe 26 decembrie, Piața Constituției va fi un punct de atracție pentru toți iubitorii sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii se pot bucura de un târg tradițional format din 129 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice, de un patinoar în aer liber și o iesle care redă scena nașterii Mântuitorului.

fotografii targuri de craciun bucuresti iesle nastere isus
targuri de craciun bucuresti – iesle nasterea Isus

Copiii sunt așteptați în Casa lui Moș Crăciun, un loc magic unde vor fi întâmpinați de elfi, cărora cei mici le pot înmâna scrisorile cu ceea ce își doresc să primească de la cel mai simpatic și popular bătrânel.

poze casuta lui mos craciun fotografii targuri de craciun bucuresti 2018
targuri de craciun bucuresti – casuta lui mos craciun

La intrare în Casa Moşului este amplasat cufărul campaniei „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, pentru toţi cei care vor să ofere o bucurie copiilor defavorizaţi. Campania umanitară este susţinută anual de Moş Crăciun, care îi încurajează pe vizitatori să doneze cărţi şi jucării şi să încheie anul 2018 cu o faptă bună, la Târgul de Crăciun 2018 din Piața Constituției.
Copiii se pot bucura, de asemenea, de spectacole, ateliere de creație, un carusel.
Nu în ultimul rând, trebuie amintit de bradul de Crăciun, înalt de 30 de metri și împodobit cu 4.000 de globulețe.

Un scurt videoclip de la Bucharest Christmas Fair:

Concerte la Târgul de Crăciun 2018 din Piața Constituției

Scena Târgului de Crăciun 2018 Bucureşti găzduieşte şi în acest an coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, ansambluri de datini şi obiceiuri, cântăreţi folk, până la trupe rock şi pop: Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Bănică, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Direcţia 5, Viţa de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Drăghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Leşe, Gheorghe Turda şi mulţi alţii.

Vă recomand să vedeți: Foto-video cu luminitele de Craciun din Malta 2017

Târg de Crăciun București 2018, program

30 noiembrie – 26 decembrie 2018
PROGRAM ACTIVITĂȚI
TÂRG: 10:00 – 22:00
PATINOAR: 10:00 – 22:00
CARUSEL: 10:00 – 22:00
CASA LUI MOȘ CRĂCIUN: 30 noiembrie – 24 decembrie
CAMPANIE UMANITARĂ: 30 noiembrie – 26 decembrie, 10:00 – 22:00

Piața de Crăciun Universitate

În piața Universității din București se află piața de Crăciun. Aici sunt mai puține căsuțe, ochiometric aș zice că nu mai multe de 50.

poze targuri de craciun bucuresti 2018 piata universitatii fotografii
targuri de craciun bucuresti 2018 – piata universitatii

Târgul de Crăciun ”Vine Moșu’ în Obor”

fotografii parcul obor targuri de craciun bucuresti 2018
targuri de craciun bucuresti 2018 – parcul obor

Anul acesta Moş Crăciun poposeşte și în Parcul Obor, aflat în fața primăriei sectorului 2. Astfel, până de Crăciun, cei interesați sunt așteptați în parc, zilnic, între orele 10.00 și 22.00.
La cele 35 de căsuțele de pe alei, veți găsii vin fiert, covrigi, vată de zahăr, turtă dulce, dar și cadouri speciale. Nu lipsesc mâncăruri specifice sărbătorilor, bunătăţi la grătar, sărmăluţe, produse şi preparate din carne de vânat, prăjituri tradiţionale şi dulciuri orientale, gogoşi, cozonaci şi poale-n brâu, pastrame, caltaboşi, brânzeturi şi afumături.

poze casute targuri de craciun bucuresti parcul obor
targuri de craciun bucuresti 2018 – casute parcul obor

La târgul de la Obor, copiii au parte de atelierul lui Moş Crăciun, carusele, trenuleţe, o mulţime de jucării şi dulciuri.

Cu ocazia vizitei târgului de Crăciun din parcul Obor am văzut și noua statuie a lui Ștefan cel Mare. Aceasta ar fi prima statuie din Bucureşti a domnitorului Ştefan cel Mare și a costat 300.000 Euro. Autorul lucrării este sculptorul George Tănase.

poza statuie stefan cel mare parcul oboro bucuresti 2018
statuie stefan cel mare – targuri de craciun bucuresti 2018 – parcul obor

Sculptorul George Tănase a spus că pentru realizarea lucrării a avut nevoie de aproximativ un an şi jumătate. Ansamblul are o greutate de aproximativ opt tone, statuia are 3,10 metri, iar soclul 2,15 metri.
Statuia este realizată din bronz iar soclul este din granit negru adus de la Măgura Ilvei, Bistriţa. El a adăugat că “raportat la dimensiunile lucrării şi calitatea materialelor folosite, este una dintre cele mai ieftine lucrări pe care le-a făcut primăria”.

Vă recomand să vedeți: Sony Xperia XA2 si Xperia XA2 Ultra – noile smartphone-uri perfecte pentru selfie-uri

Festival de Crăciun în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

În parcul Alexandru Ioan Cuza din cartierul Titan, pe platoul de la biserica maramureșeană, se desfășoară până la 31 decembrie festivalul ”Crăciun în parcul Alexandru Ioan Cuza”.
Timp de o luna în cele 14 căsuțe și 3 rulote, bucureștenii și nu numai sunt așteptați cu ”De toate pentru toate gusturile” și anume: mezeluri felurite din țara Bârsei, pâine ardelenească, cascaval, turtă dulce tradițională, dulciuri de casă, cozonaci de casă, dulciuri orientale,scovergi ardelenești,poale’n brâu,clătite uriașe, halvite,baclavale, ciocolată de casă, prăjituri de casă, porumb fiert,covrigi, miere de albine ,kurtos kalaks asezonate cu vin fiert cu multă scorțișoară,bere fiartă , ciocolată caldă, băuturi calde.

photosetup.ro

În zona de food se va putea degusta fasole cu ciolan, sarmale boierești,tochitură ardelenească,varză cu cârnați,pomană porcului, burgeri de mai multe feluri,hot- dog,hamsie și multe alte bunătăți.
Vizitatorii vor mai regăși cadouri de crăciun, căciuli și fulare croșetate manual,jucării din lemn,articole din piele, produse handmade, sticlărie, produse din lavandă,ceramică.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

În perioada 22-23 decembrie la Căsuța Moșului copii instituționalizați din sectorul 3 vor primi cadouri de Crăciun.
Lângă căsuțele încărcate cu cetină și luminițe multicolore,se va regăși si un patinoar de 800 mp luminat feeric.
Decorul de poveste al festivalului se va completă cu un brad de 5 metri împodobit cu beteală si globuri festive.

Mai multe fotografii de la Târgurile de Crăciun din București 2018 pot fi văzute la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.