Terje Abusdal castiga concursul foto Leica Oskar Barnack 2017

Marel premi Leica Oskar Barnack din 2017 revine fotografului norvegian Terje Abusdal.

poza femeie norvegiana iarna norvegia zapada
©Terje Abusdal

Terje Abusdal este onorat cu acest prestigios premiu de fotografie pentru proiectul foto “Slash & Burn” și primește 25.000 de euro și un aparat de fotografiat Leica M plus obiectivele aferente.

poza foc iarna padure norvegia zapada
©Terje Abusdal – “Slash & Burn” – Leica Oskar Barnack Award 2017

Tradiția și misticismul, proveniența și apartenența, faptele și ficțiunea: proiectul “Slash & Burn” al lui Terje Abusdal, desenează o imagine pe cât de misterioasă, pe atât de impresionantă a Forest Finns, un grup etnic din Norvegia, care trăiesc în strânsă legătură cu natura.

poza barbata topor iarna zapada norvegia taietor lemne Terje Abusdal
©Terje Abusdal – “Slash & Burn”

Terje Abusdal a început să lucreze la “Slash & Burn” pentru examenul de absolvire la Școala daneză de jurnalism – și a evoluat într-un proiect pe termen lung. În cei trei ani petrecuți în cercetarea sa, el s-a scufundat din ce în ce mai mult în tradițiile păgânilor – care au fost recunoscuți oficial ca fiind o minoritate națională în Norvegia.
Alte fotografii și detalii despre “Slash & Burn” pot fi aflate de pe această pagină

Sergey Melnitchenko a fost desemnat câștigător al categoriei Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2017 cu seria de fotografii „Behind the Scenes“.

poza fete mascate dansatoare club china
©Sergey Melnitchenko – „Behind the Scenes“ – Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2017

Sergey Melnitchenko a primit 10.000 de euro , un aparat foto Leica M și obiectivele aferente.

poza fata machiaj chinezoaica dansatoare club china
©Sergey Melnitchenko – „Behind the Scenes“

Ucrainianul Sergey Melnitchenko se numără printre puținii fotografi care au reușit să surprindă în imagini viața dansatorilor din cluburile din China. El a fost cu ei în culise, oferind o perspectivă rară asupra vieții în afacerea de divertisment. Experiența sa în calitate de dansator l-a ajutat să realizeze această serie de fotografii. Cu o mare sensibilitate, imaginile dezvăluie realitatea unei profesii dure, în ciuda faptului că în lumina reflectoarelor pare o meserie ușoară.

poza dansatoare chineza club china  Sergey Melnitchenko
©Sergey Melnitchenko – Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2017

Născut în Mykolaiv, Ucraina în 1991, Melnikenko a fotografiat timp de opt ani. Este membru al Alternativei fotografice ucrainene, un colectiv care promovează fotografie contemporană în Ucraina. În ultimii doi ani Melnitchenko trăiește și lucrează în China.

Detalii și fotografiile finaliștilor pot fi văzute pe site-ul http://www.leica-oskar-barnack-award.com/en/information/finalists-2017.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.