Transforma un aparat foto Canon in webcam cu programul gratuit Canon EOS Webcam Utility

Vei putea transforma un aparat foto Canon in webcam cu ajutorul programului gratuit Canon EOS Webcam Utility. Softul este în stadiu beta și este compatibil cu anumite aparate foto DSLR, mirrorless și compacte Canon.

Transforma aparat foto webcam Canon EOS Webcam Utility
Transforma aparat foto webcam – Canon EOS Webcam Utility

Dacă până mai decurând posesorii de aparate foto DSLR, mirrorless dar și compacte aveau nevoie de placă de captură (ca de exemplu Elgato Cam Link) dacă doreau să le transforme în webcam, lucrurile se vor schimba, deoarece Canon a anunțat programul EOS Webcam Utility.

Software-ul Canon EOS Webcam Utility beta este o opțiune ușor de utilizat, plug-and-play pentru utilizatorii care fie nu au o cameră Canon cu ieșire HDMI performantă, fie nu au nevoie de funcționalitate suplimentară, rezoluție sau asistență în streaming oferite de plăcile de captură video dedicate și software de streaming.

EOS Webcam Utility transforma un aparat foto Canon in webcam folosind portul USB. Lista aparatelor compatibile:

Canon EOS Webcam Utility lista aparate foto dslr mirrorless webcam
lista aparate foto compatibile Canon EOS Webcam Utility

Din câte am înțeles noile dslr-urile EOS 250D, EOS 850D, EOS 7D Mark II sau EOS 90D au port HDMI performant, care poate fi folosit pentru video, astfel că softul îl poate utiliza pentru webcam.

Citește și: Canon Connected noul site cu tutoriale gratuite pentru creatorii de imagine

Tatsuro Kano, Executive VP Canon USA, afirmă: „Scopul nostru este ca software-ul EOS Webcam Utility Beta să poată ajuta la reducerea stresului din ziua de muncă la distanță pentru angajații care trebuie să participe la conferințe video și întâlniri virtuale.”

evomag.ro

Canon EOS Webcam Utility Beta este, deocamdată, disponibil pentru Windows 10, dar în viitor vor fi diponibile versiuni și pentru alte sisteme de operare. Programul gratuit poate fi descărcat de pe site-ul oficial EOS Webcam Utility

Dacă folosiți programul pentru a transforma un aparat Canon in webcam pentru conferințe video, puteți lăsa sugestii și impresii pe forumul Canon Support

Probabil după ce se domolește situația creată de coronavirus COVID-19 placa de captură video 4K Elgato Cam Link va revenii în stocurile de la f64 sau cel.ro sau pcgarage.ro sau emag
Placa de captură video 4K Elgato Cam Link are avantajul că este compatibilă cu mai multe mărci de aparate foto, sisteme de operare și oferă mai multe opțiuni software.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

One thought on “Transforma un aparat foto Canon in webcam cu programul gratuit Canon EOS Webcam Utility”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.