Vaio Duo 13 – ultrabook-ul hibrid de la Sony

Astazi, miercuri 12 iunie 2013, Sony a lansat ultrabook-ul hibrid Vaio Duo 13.

ultrabook hibrid sony
sony vaio duo 13

Design-ul Surf Slider facilitează trecerea de la touch screen (tableta pc) la tastatură.

VAIO Duo 13, ultrabook-ul hibrid subțire și ușor de la Sony, cu un ecran ce măsoară 13.3” (33,7cm), permite dezvoltarea ideilor noi, oriunde și oricând.
Vrei să scrii, să tastezi sau ambele? Tu alegi! VAIO Duo 13 dispune de designul unic Surf Slider, care facilitează trecerea rapidă de la modul tabletă la cel cu tastatură, în funcție de stilul de lucru preferat. Folosește touch screen-ul și stylus-ul digital sensibil la presiune pentru a desena, pentru a scrie de mână notițe sau schițe.

stylus sony vaio duo 13
vaio duo alb
scriere cu stylus tableta sony
scriere

Pentru a-ți crește productivitatea, e suficient să detașezi stylus-ul digital din locul său și să pornești astfel automat aplicația ”Note Anytime for VAIO” pentru a lua rapid notițe. În plus, funcția de recunoaștere facială a camerei frontale elimină timpul necesar introducerii unei parole clasice.
Design-ul hibrid permite trecerea rapidă la modul clasic de lucru cu tastatură, pentru a crea documente și prezentări personalizate.

tableta sony vaio alba
tableta vaiou duo 13

O cameră foto de 8 megapixeli, cu auto-focus și senzor Exmor RS pentru PC, este așezată pe spatele ecranului VAIO Duo 13. Aplicația ”CamScanner” te ajută să fotografiezi ușor documente printate, notițe de pe tablă sau chiar prezentări proiectate pe perete. Această aplicație corectează automat imaginea înregistrată pentru o încadrare corectă, îndreptând colțurile și corectând perspectiva. Opțiunea ”Optical Character Recognition” ajută apoi la recunoașterea cuvintelor din imaginile textelor scanate, făcând imaginea indexabilă pentru căutări ulterioare (Valabil doar pentru următoarele limbi străine: engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană, italiană, olandeză, suedeză, finlandeză, daneză, norvegiană și maghiară). Exportă imaginea către ‘Note Anytime for VAIO’ și adaugă notițe și comentarii pentru a le putea edita cu ajutorul stylus-ului digital.

vaio duo negru
vaio duo

Tehnologiile TRILUMINOS Display for mobile și X-Reality redau imagini și videoclipuri mai clare și mai bune pe ecranul luminos cu unghi larg de redare, Full HD LED. Ecranul TRILUMINOS® Display for mobile extinde paleta de culori vii, realiste, în nuanțe naturale, indiferent de scena surprinsă. Tehnologia X-Reality™ analizează fiecare imagine și înlocuiește pixelii absenți, optimizând claritatea videoclipurilor.

Cele două tehnologii fuzionează perfect cu modul ClearAudio+, oferind experiență audio-vizuală completă. ClearAudio+, tehnologia dezvoltată de Sony, redă un sunet clar și precis, pentru o gamă largă de scenarii.

ultrabook hibrid sony
ultrabook

VAIO Duo 13 are o durată de viață a bateriei de până la 15 ore, cea mai mare autonomie comparativ cu orice alt ultrabook. Cu tehnologia inovatoare de standby care se activează printr-o simplă apăsare de buton și dispozitivul intră în modul “Sleep”, rămânând însă conectat la Internet astfel încât să poți primi în continuare notificări din social media sau email-uri noi. În mai puțin de o secundă, VAIO Duo 13 revine la modul “Active”.

Dacă îți dorești o conexiune wireless în timp ce te afli în camera de hotel sau când lucrezi în afara biroului, VAIO Duo 13 vine la pachet cu un router wireless cu alimentare de la încărcător, care îți permite stabilirea unei conexiuni WiFi oriunde. Astfel îți creezi instantaneu propria rețea Wi-Fi la care poți conecta simultan până la cinci smartphone-uri sau tablete.

router wi-fi sony
router wi-fi

Vor fi disponibile doua modele, cu preturi de 7500 Lei si 10.000 Lei. Acestea au procesoare Intel Core i5 si i7, stocare pe SSD-uri de 128/256GB, 4/8GB memorie RAM, rezolutie full HD, placa video Intel HD4400.

Date tehnice
Modele: SVD1321Z9E și SVD1321L2E
Procesor: Intel® Core™ i7-4500U pentru SVD1321Z9E
Intel® Core™ i5-4200U pentru SVD1321L2E
Sistem de operare: Windows 8 Pro pentru SVD1321Z9E
Windows 8 pentru SVD1321L2E
Memorie: 8GB LPDDR3 1600MHz SDRAM pentru SVD1321Z9E
4GB LPDDR3 1600MHz SDRAM pentru SVD1321L2E
Capacitate de stocare: 256GB SSD pentru SVD1321Z9E
128GB SSD pentru SVD1321L2E
Ecran (ambele modele): 33.7cm (13.3”) TRILUMINOS Display;
Full HD (1920×1080) cu format larg (16:9) touchscreen capacitiv
Grafică (ambele modele): Intel® HD Graphics 4400
Altele (ambele modele): WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 3.0 (x1), USB 3.0 cu încărcare prin USB (x1); HDMI out; Memory Stick Duo/SD slot memorie ; boxe;Cameră foto spate de 8 Megapixeli și Auto-Focus asigurat de senzorul ‘ExmorRS pentru PC’; Camera frontală Full-HD cu senzor ‘Exmor R pentru PC’ (2.07 megapixeli); Mobile Broadband Module (LTE or HSPA+, UMTS, EDGE/GPRS); Senzori (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass); stylus digital; adaptor HDMI și VGA; adaptor AC cu funcție Ethernet pentru router Wi-Fi
Dimensiuni DxHxW: Aprox. 330 mm x 19.5 mm x 210 mm
Greutate (ambele modele): Aprox. 1,35kg (cu bateria standard)

One thought on “Vaio Duo 13 – ultrabook-ul hibrid de la Sony”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.