Vernisajul expozitiei multimedia interactiva autori Noper si Saint Machine: “Feed Me!”

Vineri, 23 mai, de Noaptea Alba a Galeriilor (NAG#8) am iesit si eu prin Bucuresti si a doua oprire a fost la Galateca, care a gazduit expozitia “FEED ME!”, primul proiect interactiv de arta multimedia al artistilor Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper).

feed me galateca bucuresti
expozitia feed me!

Din cite am aflat expozitia poate fi vizitata pana pe data de 6 iunie, apoi proiectul va parcurge un traseu itinerant mai intai in spatiul public din Bucuresti si apoi la Viena.

Vernisajul a fost anuntat pentru ora 19.30 dar acesta a avut loc cu o intirziere de aproape o ora din motive tehnice (au spalat pe jos si inca nu se
uscase), fapt ce nu i-a descurajat pe cei prezenti.

vizitatori galateca bucuresti
vizitatorii feed me

Intreaga expozitie “Feed Me!” este continuta de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, denumit “Womb of Tra”, cu o inaltime de 5.5 metri si o lungime de 9 metri, care isi inghite vizitatorii si se hraneste cu energia lor fizica pentru a exista.

cocon urias galateca
Womb of Tra
Womb of Tra cocon galateca
cocon

Odata inghititi de pantecele “monstruoasei si vesnic nesatulei “Tra”, vizitatorii sunt inconjurati de sapte picturi fermecate: “The Secret
Memories of Noper”. Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalatie video interactiva compusa din sapte animatii high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este captusit la interior coconul “Womb of Tra”

Radu Pop a.k.a. Noper
animatie
expozitie multimedia interactiva galateca
personajele

fotografi expozitie multimedia galateca
multimedia

In centrul acestei lumi stranii este o instalatie interactiva creata de Marilena Oprescu Singer, a.k.a. Saint Machine: “The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo” este un ou gigantic in care vizitatorul isi poate introduce capul pentru a se “conecta”. Oul se hraneste cu energie prin capul vizitatorului pentru a putea respira lasand in urma doar un corp decapitat care atarna golit de vointa proprie.

la expozitie
la expozitie

expozitie interactiva feed me

expozitie interactiva feed me

Despre “Feed Me!” am mai aflat ca este un proiect ARTMIX organizat in colaborare cu GALATECA, ARCUB, NEOART ROMANIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMAN (ICR).
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

feed me Womb of Tra
feed me

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.