Vernisajul Salonului BD – “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”

Marți, 7 iulie 2015, la Palatul Suțu, sediul Muzeului Municipiului București a avut loc vernisajul Salonului BD – “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”.

Poveşti din Bucureşti în benzi desenate
Poveşti din Bucureşti în benzi desenate

Ajuns la a doua ediţie, Salonul BD – “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, reuneşte o colecţie de benzi desenate dedicate Bucureştiului, realizate pe o perioadă de trei secole: secolul XIX, până în prezent, început de secol XXI.

banda desenata paltul sutu bucuresti
banda desenata

Peste 60 de imagini de arhivă, unele expuse pentru prima dată, iau viaţă pe simezele salonului; de la personaje clasice la cele imaginare, de la întâmplări cu haz, la cele politice, precum şi subiecte abordate în premieră în banda desenată romănească.

salon banda desenata paltul sutu bucuresti
vernisaj salon banda desenata

Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Anul acesta, invitaţi apeciali sunt Muzeul Benzii Desenate, reprezentat de Alexandru Ciubotariu, şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor.

jucarii palatul sutu bucuresti
jucarii

Salonul BD – „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate” va fi deschis până la 31 august 2015, la Palatul Suţu, sediul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Vezi si: Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti

Alte câteva poze realizate cu Sony HX90, la vernisajul expoziţiei de bandă desenată, pot fi văzute şi la Galeria Foto

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.