“Vesnicia s-a nascut la sat” – expozitie de fotografie de Andrei Pandele la MNTR

Joi, 22 ianuarie, la Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), la Sala Foaier, a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie de Andrei Pandele, “Vesnicia s-a nascut la sat”.

expozitie foto andrei pandele mntr
vernisaj expozitie foto

Vesnicia s-a nascut la sat, scria Lucian Blaga, iar Andrei Pandele expune la Muzeul Taranului (MNTR), 50 de fotografii pe aceasta tema, facute pe film intre anii 1971-2006. Din cite am aflat majoritate nu au mai fost expuse niciodata.

expozitie foto andrei pandele mntr
la vernisaj

Andrei Pandele este arhitect. In 40 ani a parcurs scala profesiunii pana la Arhitect Sef-adjunct al Capitalei (1998-2001) si Director tehnic ANL (2001-2003).

andrei pandele mntr
Andrei Pandele

Fotografia a fost o pasiune si o ocupatie ocazionala. Fotograf de sport, legitimat din 1969, lucra in week-end pentru ziarul Sportul Popular si revista Sportul Ilustrat. Fotografiile sale cu viata la tara sunt practic necunoscute.

fotografiind fotografii la expozitie
foto

Expozitia poate fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 15 februarie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Intrarea este libera.

Alte poze de la vernisajul expozitie foto “Vesnicia s-a nascut la sat” in viziunea lui Andrei Pandele pot fi vazute la Galeria foto.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.