Vessel si plimbare pe High Line din New York

Vessel este cea mai nouă realizare în materie de artă urbană din New York, devenit destul de rapid o atracție turistică importantă. Câteva imagini de la fața locului puteți vedea citind mai departe acest articol.

poza the vessel atractie turistica new york america
The Vessel – New York

Construcția structurii The Vessel a început în aprilie 2017 și s-a terminat în Martie 2019. Eu am vizitat zona Hudson Yards, locul noii atracții turistice, la finalul lunii iunie 2019.
Noua structură, parte a Hudson Yards Redevelopment Project din Manhattan, este alcătuită din 154 de pasaje de scări, adică 2.500 de trepte ce se ridică cât etajul 16 al unui bloc, aproximativ 46 m.

poza the vessel new york Hudson Yards SUA
The Vessel – New York

Designerul britanic Thomas Heatherwick a câștigat concursul pentru realizarea acestei lucrări de artă urbană. Ea este înconjurată de patru noii zgârie nori, parte a unui ambițios proiect imobiliar aflat aproape de șantierul Hudson.
Proiectul imobiliar Hudson Yards Redevelopment Project mai include un mall, un centru cultural (numit The Shed) și un parc.

fotografii new york america Hudson Yards
Hudson Yards – New York
fotografii calatorie america new york Hudson Yards
Hudson Yards – New York – SUA

The Vessel este denumirea temporară a stucturii, se caută un nume mai potrivit, și din câte am înțeles new yorkezii numesc această stuctură: The Shawarma, beehive (stupul de albine), rib cage (cutie toracică) sau doner kebab!

Noile scări au stârnit controverse printre newyorkezi, dar să ne amintim că și Turnul Eiffel a provocat discuții în Paris. Dacă nu mă înșel Turnul Eiffel trebuia demontat după un timp, dar pentru că a atras mulți vizitatori a devenit un simbol al Parisului dar recunoscut pe mapamond.

poza cladiri new york america
vedere Hudson Yards New York

Componentele stucturii Vessel, oțel și bronz, au fost fabricate în Italia și aduse în New York cu feribotul, costul total ajugând la 200 milioane $ (USD) !

detaliu vessel new york Hudson Yards fotografii
detaliu the vessel
fotografie calatorie new york Hudson Yards Vessel
printre zgarie nori

Biletele pentru Vessel sunt gratuite, dar recomandat să le rezervați de pe pagina oficială cu 14 zile înaitea vizitei.
Eu am mers la fața locui cu speranța că poate mai sunt bilete care pot fi obținute pe loc, dar coada mare și căldura m-au descurajat, astfel, după ce am realizat câteva poze, am mers prin parcul High Line.

vessel new york Hudson Yards poze
Vessel – Hudson Yards – New York

Vedere panoramică the Vessel (click pe imagine):

poza panoramica vessel new york Hudson Yards SUA
panorama

Programul de vizitare este de la 10 la 21 (în funcție de condițiile meteo) iar stuctura poate găzdui până la 1.000 de persoane și este dotată cu lift, fiind accesibilă și persoanele cu probleme de deplasare.

Vă recomand să vedeți: Artificii de 4 iulie la New York

Amplasare – cum să ajungi la The Vessel
La Vas/Navă/Recipent se poate ajunge și cu metroul, stația 34th Street-Hudson Yards (harta) fiind aproape.

the vessel new york summer travel photo
cladiri New York

Din câte am înțeles aceste scări au rolul de a înfrumuseța ambițiosul proiect imobiliar Hudson Yards Redevelopment Project, cu un cost final estimat de 25 miliarde USD și care va găzdui 125.000 de persoane.
Cartierul Hudson Yards este amplasat între 30th și 33rd Streets, și între Tenth Avenue și West Side Highway.

techstar.ro

Dacă ajungeți la New York și timpul vă permite, eu cred merită să vizitați scările, poate chiar să le urcați, dacă obțineți biletul gratuit. Și zic că se merită pentru că de acolo puteți merge spre Intrepid Sea, Air & Space Museum (un port-avion transformat în muzeu) sau într-o crozieră de-a lungul Manhattan-ului cu unul din vapoarele turistice, sau să vă plimbați prin parcul High Line, pe care vi-l prezint mai departe.

High Line – parcul suspendat

poze parcul high line new york manhattan america
High Line – New York

Parcul High Line este o altă atracție turistică care nu ar trebui ratată dacă ajungeți la New York. Acest parc liniar a fost construit pe locul liniei feroviare suspendate West Side Line care travera partea vestică a Manhattan-ului din New York.

poze turisti high line new york Hudson Yards america
turisti

Inițial traseul suspendat deasupra străzilor din Manhattan cu o lungime de 2.33 km trebuia demolat dar new yorkezii, conduși de Joshua David și Robert Hammond, au propus transformarea lui într-un parc deschis publicului. Lucrările au început în 1999.

fotografii high line parc suspendat new york america
parcul High Line – New York

High Line a fost deschis în 2009 și este un spațiu unde vizitatorii au ocazia să se plimbe în natură, dar și să observe lucrări de artă și design.

poza statuie Brick House high line new york
Brick House – Simone Leigh

cel.ro

fotografie arta parc new york manhattan
forma
poza usi desenate new york parc manhattan
Conversations – Lubaina Himid

Fiind un parc liniar, aleile nu sunt foarte late, așa că pentru o plimbare mai liniștită ar trebui să mergeți dimineața sau poate seara. De asemenea trebuie să știți că new-yorkezii sunt foarte grăbiți, așadar să nu vă mirați dacă vă mai ciocniți cu ei! Fumatul, inclusiv țigările electronice, este interzis în parc.

vizitatori parc high line new york poze calatorie
vizitatori
obiectiv turistic new york america poze
plimbare in natura inconjurata de cladiri

Vă recomand să vedeți: Google Maps si Facebook Messenger permit utilizatorilor sa arate prietenilor harta cu locatia unde se afla

poze calatorie new york america
parc suspendat – New York

Mi s-a părut interesant să te plimbi printr-un parc suspendat deasupra străzilor New York-ului și să vezi diverse lucrări de artă urbană dar și clădiri interesante.

poze cladiri new york manhattan
Love
fotografii cladiri new york manhattan america
parcul dintre zgarie nori

High Line a fost gazda/decorul diverselor filme, mai cunoscut fiind I am Legend

poza cladire veche new york caramizi rosii
arhitectura – New York

La Gansevoort Overlook veți găsii scaune în spatele unui geam mare de sticlă, toată stuctura fiind cumva deasupra străzii, oferindu-vă o vedere interesantă asupra traficului și a clădirilor din jur. Gansevoort Overlook se află cam pe la 10th Avenue Square (harta)

De pe pagina oficială a parcului puteți află când se oragnizeaza evenimente acolo.

poze cladiri new york america calatorie
graffiti

Principalul punct de acces în parcul liniar se află în apropierea Vessel (harta) și nu cred că este o pură coincindență că Vessel a fost construit acolo. La finalul lunii iunie 2019 când am vizitat New York-ul, în zonă erau șantiere, se construiau clădiri, dar și intrarea în parcul High Line este destul de discretă, așa că trebuie să vă uitați cu atenție.

harta parc high line new york america
harta High Line – New York

Celălat capăt al acestui parc liniar se află în apropierea Whitney Museum of American Art sau pentru orientare în teren click pe harta.

obiectiv turistic new york america poze
plimbare pe deasupra strazilor

Parcul High Line nu are doar aceste două intrări, de-a lungul lui sunt alte intrăti/ieșiri. Toaletele sunt situate la Gansevoort St., 16th St., și 30th St, iar țâșnitori de apă sunt amplasate în apropiere de Gansevoort St., 16th St., 17th St., 23rd St., și 30th St.

fotografii calatorie new york manhattan america
natura si cladiri

High Line are și o zonă pentru picnic în dreptul 23rd St., accesibilă de miercuri până duminică, dacă nu se efectuează lucrări de întreținere. Accesul pe celalalte spații verzi este interzis, de asemenea nu este permis accesul cu animale de companie.
Persoanele cu probleme de deplasare au la dispoziție lifturile de la Gansevoort Street, 14th Street, 16th Street, 23rd Street și 30th Street sau rampa de pe 34th Street.

poza fotograf zid high line new york america
la fotografiat

Accesul cu biciclete sau altfel de vehicule este interzis. De asemnea este interzis ruperea florilor, dacă vreți suveniruri le cumpărați de la punctele de vânzare înșirate de-a lungul parcului.

Program de vizitare High Line
Orarul varianză în funcție de sezon:
• Primăvara (1 aprilie – 31 mai): 7am – 10pm
• Vara (1 iunie – 30 septembrie): 7am – 11pm
• Toamna (1 octombrie – 30 noiembrie): 7am – 10pm
• Iarna (1 decembrie – 31 martie): 7am – 7pm

De la High Line puteți ajunge în diverse locuri ale Manhattan-ului, unul dintre ele fiind Chelsea Market (harta) unde puteți mânca diverse preparate din diverse țări, iar dacă shopping-ul este o activitate importantă pentru voi, acesta este unul din loculurile ce merită vizitat.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Parcul High Line este diferit de orice altă atracție pe care o veți găsi în New York! Mergând pe alee înconjurat de vegetație veți vedea instalații de artă în aer liber, veți avea o panoramă de ansamblu a orizontului Manhattan și a râului Hudson și veți găsi colțuri relaxante, unde puteți lua un loc și viziona vizitatorii parcului, unii dintre ei adevărate caractere!
Eu nu am ajuns acolo la apus, dar am înțeles că este frumos, așa că acum ați mai aflat un pont!

fotostefan

5 thoughts on “Vessel si plimbare pe High Line din New York”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.