Western Digital HGST UltraStar Hs14 -hard diskul de 14TB

Western Digital a anunțat un hard disk, modelul HGST UltraStar Hs14, cu o capacitate de 14TB! Dacă nu greșesc, acest HGST UltraStar Hs14 , s-ar putea să fie primul HDD de 14TB din lume.

poza hard disk hdd 14TB Western Digital HGST UltraStar Hs14
Western Digital HGST UltraStar Hs14

Chiar dacă spațiul în cloud a devenit semnificativ mai accesibil pentru majoritatea utilizatorilor, totuși asta nu i-a oprit pe cei de la WD, care dețin și SanDisk, să continue dezvoltarea hard disk-urilor de mare capacitate.

HGST UltraStar Hs14 este numele primului HDD de 14TB. Acest model de top este menit să înlocuiască vârful de gamă anunțat în urmă cu aproximativ un an și în plus Western Digital Hs14 pare să fie mai rapid și mai eficient energetic față de modelul de 12TB pe care îl înlocuiește.

poza hdd hard disk 14TB Western Digital HGST UltraStar Hs14
hard disk 14TB

Noul HDD de la Western Digital este plin în interior cu heliu. Comparativ cu clasicul oxigen, heliu are rolul de a micșora semnificativ forța de frecare întâmpinată de platanele care trebuie să se rotească cu viteză foarte mare. Apropop de viteză, HGST Ultrastar HS14 este realizat în conformitate cu viteza standard de 7200RPM.

Consumul specificat pentru noua unitate de stocare este de 5,2W în standby și 6,2W în timpul utilizării. Ca anduranță, este menit să funcționeze fără oprire timp de 2,5 milioane de ore.

Momentan, nu sunt informații legate prețul său de achiziție și se pare că este destinat utilizatorilor speciali cum ar fi centrele de date, dar sper că prețurile celorlalte modele de hard disk-uri WD vor scădea considerabil!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.