Workshop de fotografie documentara “Hidden Reality”

Asociatia Euroarte organizeaza in perioada 17-19 februarie 2012, in Bucuresti, primul eveniment foto in cadrul proiectului Hidden Reality: workshop de fotografie documentara.

workshop photo
curs

“Hidden Reality” este un demers international de fotografie documentara cu o durata de 2 ani, concentrat pe identificarea si crearea unui stoc de imagini puternice, cu scopul de a prezenta publicului larg elemente noi, nerevelate pana acum, interesante, legate de problemele sociale de actualitate din Romania, Letonia si Portugalia. Proiectul este coordonat de Asociatia Maquina de Somar din Portugalia, in parteneriat cu Asociatia Euroarte din Romania si ReFoto din Letonia, fiind finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului de invatare pe tot parcursul vietii, Parteneriate Grundtvig.

Workshopul national programat pentru februarie 2012 la Bucuresti va fi sustinut de Andrea Blaga si se adreseaza nu atat fotografilor profesionisti sau amatorilor avansati, cat persoanelor ce se simt atrase de arta fotografica si sunt in acelasi timp interesate de realitatile sociale si problemele de actualitate ale comunitatii in care traiesc. Participantii vor avea ocazia sa isi insuseasca notiuni de baza legate de tehnica si arta fotografica, sa isi dezvolte creativitatea si sa aplice practic noile abilitati dobandite in contextul unor exercitii personale de fotografie documentara.

Dintre cei 15 participanti la Workshopul national Hidden Reality, 6 persoane (cele mai motivate, mai implicate si mai responsabil creative) vor fi selectate pentru a participa la workshopurile internationale din Letonia si Portugalia. Toti participantii vor avea ocazia sa isi expuna rezultatele muncii in evenimentele foto (expozitii nationale si internationale) ale proiectului Hidden Reality.

Conditii de inscriere:

Varsta minima 21 de ani;
Aparat foto digital care sa aiba modul manual ca posibilitate de utilizare tehnica;
Interes pentru arta fotografica;
Sunt preferati participantii din Bucuresti, intrucat nu se deconteaza transport si cazare.
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita, pana in data de 4 februarie 2012 inclusiv, un email la hiddenrealityro@gmail.com, in care sa specifice/detalieze motivatia de a participa la workshop, atasand si o selectie de 10 fotografii personale.

Rezultatele concursului vor fi anuntate nu mai tarziu de 8 februarie 2012 prin anunt public pe siteul www.fotografa.ro.

Va rugam sa urmariti paginile noastre web si blog-ul proiectului, daca doriti sa fiti la curent cu ultimele noutati si progresele inregistrate de “Hidden reality”: www.fotografa.ro, www.euroarte.ro, www.hiddenrealityproject.blogspot.com.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.