Ziua Frantei in Bucuresti – artificii in parcul Carol

Ziua Națională a Franței a fost sărbătorită pe 14 iulie 2019 și în București. Parcul Carol a fost gazda unui concert, meserii uitate ale Parisului cu statui vivante şi un spectaculos foc de artificii. Imagini foto-video cu spectacolul de artificii vă prezint și eu.

Ziua Frantei Bucuresti imagini artificii parcul carol
Ziua Frantei Bucuresti – artificii parcul Carol

Ziua de 14 iulie 2019 s-a încheiat în București cu un foc de artificii în coregrafia companiei franceze Groupe F, una dintre cele mai mari companii pirotehnice din lume, care a semnat show-urile pentru închiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Barcelona (1992), ale Campionatului Mondial de Fotbal (1998), deschiderea și închiderea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Atena (2004) și de la Rio (2016) sau pe cele de la inaugurarea clădirii zgârie-nori Burj Khalifa din Dubai, în 2010.

Ziua Frantei Bucuresti imagini poze artificii parcul Carol
Ziua Frantei Bucuresti parcul Carol

Artificii in parcul Carol – aproximativ 14 minute de spectacol de lumini:

Groupe F, companie franceză specializată în show-uri live și evenimente pirotehnice, a umplut cerul Capitalei de artificii. Fondată în 1990, compania s-a lansat pe plan internațional în anul 1992, iar în prezent activează pe cinci continente. De-a lungul timpului a organizat numeroase evenimente pirotehnice de talie mondială, precum și focul de artificii de la Turnul Eiffel cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

poze artificii acrobatie aeriana parcul carol bucuresti ziua frantei
acrobatie aeriana printre artificii – Ziua Frantei – Bucuresti

Interesant spectacolul pregătit de compania franceză, deoarece a inclus și 3-4 persoane care au făcut scurte demonstrații de acrobație aerină printre artificii. Poate vor fi chemați în București și de Revelion!

ishoot.ro

Chiar dacă a fost o seară mai mult de toamnă, cu vreme rece și umezeală, aleea centrală a parcului Carol a fost aproape plină de spectatori.

Vă recomand să vedeți: Artificii de 4 iulie la New York

14 iulie 2019 a marcat și închiderea Sezonului România-Franța 2019, ocazie ce a reunit artiștii români (Delia, Vunk, Teatrul Masca, grupul de samba Barbarossa) și artiști francezi (Cali, Hyphen Hyphen), DJ (Nipple’s Delight, Romansoff, Zaltan Antinote), gastronomie franceză reinterpretată (alături de trei chefi: Nico Lontraș, Johnny Șusală, Camille Savoye) și o expoziție de pictură digitală (semnată de Miguel Chevalier).

ziua frantei bucuresti imagini artificii parcul carol
Ziua Frantei – 14 iulie – Bucuresti, parcul Carol

Sezonul România-Franța 2019 a fost cel mai amplu proiect de diplomație publică și culturală româno-francez care a inclus, timp de 8 luni, sute de evenimente, inclusiv expozitia Eli Lotar de la Muzeul Colectiilor de Arta

fotografii artificii bucuresti parcul carol ziua frantei
spectacol – acrobatie aeriana – artificii – Ziua Frantei Bucuresti

În paralel cu evenimentele din Parcul Carol, la Club Expirat (Strada Doctor Constantin Istrati 1) au putut fi admirate lucrări de pictură digitală. Invitat să expună a fost artistul Miguel Chevalier, cunoscut pe plan internațional drept unul dintre pionierii artei digitale și virtuale. Munca lui Chevalier, care încă din anul 1978 s-a concentrat exclusiv pe folosirea computerului ca mijloc artistic de exprimare, este complexă și multidisciplinară.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Alte imagini cu artificiile de Ziua Franței, care au luminat parcul Carol, pot fi văzute la Galeria Foto.

Fotografiile sunt realizate cu Nikon D5300 iar filmare cu Canon G7 X Mark II.

#14Juillet #BastilleDay

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.