Creators’ Cloud de la Sony devine disponibil persoanelor fizice din intreaga lume

Creators’ Cloud de la Sony devine disponibil pentru persoanele fizice și reunește într-o singură platformă puterea fotografiei și cloud-ul, accesibile utilizatorilor din întreaga lume

Creators’ Cloud Sony disponibil utilizatorilor din intreaga lume
Creators’ Cloud de la Sony devine disponibil persoanelor fizice din intreaga lume

Sony anunță următoarea generație a platformei Creators’ Cloud, ce oferă o serie de aplicații și caracteristici pentru creatorii individuali de conținut, ce își doresc să profite de eficiența și oportunitățile oferite de cloud.

Creators’ Cloud Sony – următoarea generație a platformei

Prin valorificarea capabilităților sale unice în materie de dispozitive hardware și experiența cloud, Sony introduce un ecosistem de aplicații care pune împreună camerele și cloud-ul, conceput pentru a satisface nevoile creatorilor individuali de conținut, de la preeditare la conectarea cu alți creatori.

Sony își dorește ca utilizatorii să considere aplicațiile cloud ca fiind unul dintre instrumentele lor fundamentale, la fel cum aparatul foto este esențial în munca lor. Granițele dintre hardware și software, dintre online și offline sunt din ce în ce mai estompate datorită posibilităților oferite de cloud. Creators’ Cloud oferă un spațiu unic în care toate aspectele muncii unui creator se pot reuni cu ușurință, iar dispozitivul acestuia este parte integrantă a ecosistemului.

Sony a introdus Creators’ Cloud, o suită de aplicații și servicii bazate pe cloud pentru utilizatorii profesioniști și pentru întreprinderi, în septembrie 2022. Următoarea generație de Creators’ Cloud, destinată creatorilor de conținut individuali sau echipelor mici de creatori de conținut, are la bază aceeași filosofie, dar cu aplicații și servicii personalizate. Este o suită de aplicații menită să îmbunătățească capabilitățile de înregistrare ale camerei în cloud, prin încărcarea instantanee a imaginilor video și a fotografiilor, permițând editarea rapidă și colaborarea cu alți colegi, de pe dispozitive multiple.

Creatorii de conținut sunt din ce în ce mai mult interesați de o platformă universală, care să integreze instrumentele creative, să le permită să împărtășească și să învețe de la alți profesioniști din întreaga lume și, mai ales, să le ofere oportunități de dezvoltare a afacerilor. Creators’ Cloud, realizat pe bază de AI, este răspunsul Sony la aceste nevoi.

Platforma Creators’ Cloud pentru creatorii individuali de conținut integrează stocarea în cloud, disponibilă oricând și de oriunde sub numele Discover, o comunitate pentru creatori care le permite acestora să își posteze propriul conținut, să descopere și să se conecteze cu alți profesioniști și Master Cut (Beta) – un serviciu de editare video online. Această platformă Creators’ Cloud, destinată profesioniștilor independenți, include și Creators’ App, o aplicație de transfer de conținut din cameră direct în cloud[i].

Conținut disponibil rapid pe mai multe dispozitive

Întrucât creatorii își doresc să-și vizualizeze și să-și partajeze conținutul în mod eficient și sigur, Creators’ Cloud va permite transferul imaginilor și videoclipurilor filmate folosind camerele Sony direct în cloud, pentru vizualizare și distribuire imediată în comunitatea lor.

soundhouse.ro/

Aplicația Creators’ App[ii] este succesorul Imaging Edge Mobile și va acționa ca o extensie camerei, pentru a încărca, vizualiza și gestiona conținutul (video și foto) stocat în cloud[iii]. Principalele caracteristici sunt:

➤Transfer de fișiere către mobil și Cloud.
➤Controlul de la distanță al camerei
➤Stocare în cloud – 25 GB de stocare gratuită în cloud pentru posesorii de camere Sony[iv] (funcție disponibilă pentru anumite modele) și 5 GB gratuit pentru orice utilizator cu un cont Sony.

La momentul lansării, încărcarea fișierelor în cloud cu ajutorul aplicației Creators’ App va fi disponibilă doar pentru camerele α7 IV și ZV-1F. Încărcarea directă din cameră în cloud va fi disponibilă la o dată ulterioară. Odată cu lansarea aplicației Creators’ App pentru persoane fizice, „C3Portal App”, o aplicație de gateway în cloud disponibilă în prezent pentru întreprinderi, va fi redenumită „Creators’ App for enterprise”.

Crearea unei comunități de creatori din întreaga lume

Discover este o altă caracteristică importantă a Creators’ Cloud[v] care se lansează astăzi. Profilul utilizatorilor și portofoliul selectat de ei vor putea fi partajate cu alți profesioniști, multiplicând oportunitățile de colaborare și de conectare la nivel global. În Discover, imaginile și videoclipurile vor include informații despre locația operatorului, modelele de camere și obiective, setările, genul și multe altele, pentru a construi un mediu de învățare și schimb informațional între utilizatori. Discover va putea fi accesat prin intermediul aplicației Creators’ App și al browser-ului web.

Citește și: Recomandari laptop pentru editare foto video digital

Cu Discover, creatorii vor avea un spațiu dedicat în care își vor putea prezenta lucrările, găsi inspirație și vor interacționa cu conținutul celorlalți utilizatori. Sony își propune să pună bazele celei mai mari comunități de utilizatori de camere și de conținut dedicat din lume.

Producție și colaborare mai ușoare

Ca parte a viziunii sale Creators’ Cloud, Sony introduce Master Cut (Beta)[vi], o aplicație bazată pe cloud, generată de AI, care accelerează pre-editarea prin utilizarea metadatelor camerei. În ziua lansării, Master Cut (Beta) va fi disponibilă în zona europeană doar în Marea Britanie. Master Cut le va oferi utilizatorilor un process de pre-editare rapid, ușor și de înaltă calitate a conținutului video înainte de transferul către un instrument NLE (Non-linear Editing Software). La momentul lansării, Master Cut (Beta) va fi oferit ca versiune beta gratuită, accesibilă prin intermediul unui browser web, și va fi îmbunătățită pe baza feedback-ului utilizatorilor.

Printre altele, caracteristicile Master Cut (Beta) sunt:

➤Stabilizare foarte precisă a imaginii cu ajutorul metadatelor.
➤Reducerea zgomotului și optimizarea nivelului audio prin separarea surselor de sunet.
➤Acces de pe mai multe dispozitive prin sincronizare în cloud.
➤Gruparea automată a clipurilor similare prin analiza imaginilor

Creators’ Cloud va continua să se extindă în viitor, cu noi servicii și funcționalități adăugate în mod regulat pe baza feedback-ului utilizatorilor.

Pentru mai multe informații despre Creators’ Cloud, accesați: https://www.sony.net/cc/

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

[1] Sony va lansa gradual aplicația Creators’ App, Cloud Storage, Master Cut (Beta), Ci Media Cloud și Discover în Europa și în restul lumii, astfel că momentul în care serviciul va deveni disponibil va varia în funcție de regiune și țară.

[1] Creators’ App va fi lansată începând cu sfârșitul lunii februarie 2023. Calendarul va varia în funcție de regiuni și țări

[1] La momentul lansării, transmisia video și de imagini de la camere la cloud prin intermediul smartphone-urilor cu „Creators’ App” și funcțiile de control de la distanță ale camerei vor fi compatibile cu α7 IV, ZV-1F. Primăvara anului 2023: α7R V, FX3, FX30. α7 IV, α7R V, α7R V, FX3, FX30 vor avea nevoie de actualizări de software

[1] Lista completă a camerelor foto Sony care oferă acces la cei 25 GB de stocare gratuită în Creators’ Cloud poate fi regăsită în meniul „Add Cameras” din Creators’ App. Pentru mai multe detalii, accesați: https://www.sony.net/cca/

[1] Calendarul de lansare va varia în funcție de regiuni și țări

[1] La momentul lansării, camerele FX3, FX30, α1, α7R V, α7S III, α7 IV, α7C, ZV-E10, ZV-1, ZV-1F, RX100 VII și RX0 II vor fi compatibile cu Master Cut (Beta). Master Cut Beta va fi disponibil la momentul lansării în Marea Britanie va fi implementat ulterior în Europa și la nivel global

fotostefan

One thought on “Creators’ Cloud de la Sony devine disponibil persoanelor fizice din intreaga lume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.