Cum a fost la Flugtag Bucuresti 2023

Probabil ați auzit de Flugtag, ziua zborului mașinăriilor neconvenționale. Pățania de la ediția din 2010 nu a descurajat Red Bull să mai încerce o dată Flugtag în București și bine a făcut. Lacul Morii a fost gazda Flugtag 2023.

Cum a fost la Flugtag Bucuresti 2023 lacul morii
Cum a fost la Flugtag Bucuresti 2023

Red Bull Flugtag București 2023 – Echipamente Zburătoare și 38 de piloți curajoși

Începem cu vedetele show-ului: echipamentele zburătoare. Și nu, nu vorbim despre avioane comerciale sau elicoptere, ci despre mașinării zburătoare handmade, construite din materiale ușoare și multă creativitate.

anunt filmare fotografiere red bull flugtag bucuresti lacul morii
zambiti la camera!

38 de piloți curajoși/trăsniți au sfidat gravitația la Red Bull Flugtag cu mașinăriile lor zburătoare. Echipajele au încercat să planeze peste lacul Morii, dar majoritatea au plonjat în apă, spre amuzamentul celor prezenți la eveniment. Unul, doi piloți nu au reușit să ”decoleze” de pe pista Flugtag lacul Morii.

poza smurd pompieri lacul morii bucuresti flugtag
nelipsite de la eveminete: pompierii, ambulanta si toaletele
poza evniment red bull flugtag lacul morii
mancare

Echipajele, în costume colorate și cu chipuri zâmbitoare, au condus aceste aparate ciudate către rampa de lansare. 6 metri deasupra lacului Morii, dar ei cântau, dansau și făceau glume în timp ce se pregăteau să își testeze creațiile. Nume pe măsură: Mic-21 (MiciMotorsport), Red Rull F1 Team, Decolarea din Serai, Air-docs cu Izoleta Nino Nino (Timisoara), etc.

paza eveniment lacul morii crangasi bucuresti flugtag
paza
poza hidroavion Cessna 208 Amphiboan Caravan lacul morii flying bulls
Cessna 208 Amphiboan Caravan – lacul Morii – Bucuresti

Momentul Adevărului: Zbor sau Scufundare?

Au venit, apoi, momentul adevărului. Cu o adiere de vânt și un val de încurajări, aparatele de zbor au fost lansate de pe rampă. Unii au planat grațios… pentru câteva secunde, în timp ce alții s-au scufundat imediat în apele lacului Morii.

Cum a fost la Flugtag Bucuresti 2023 fotografii
Cum a fost la Flugtag Bucuresti 2023
Cum a fost la Red Bull Flugtag Bucuresti 2023
concurent Flugtag Bucuresti

sportmaniac.ro

zbor aparat construit acasa
pregatire de zbor sau plonjon?
poze red bull flugtag lacul morii bucuresti romania
lansare

Citește și: Ramai in forma si iarna cu sport acasa

poza aparat zbor red bull flugtag lacul morii
picaj
photos Red Bull Flugtag Romania 2023 bucharest
innot

Se pare că la Flugtag București 2023, a fost vorba mai mult despre curaj, creativitate și distracție decât despre distanța zburată. Deși s-a ajuns și la 24 metri. Poate la editția următoare vor fi mai multe echipaje hotarâte să zboare cât mai mult.
După o vară întreagă de proiectat, meșteșugit și construit, de Ziua Zborului (Flugtag) piloții au avut ocazia să-și testeze cu adevărat invenția și au făcut-o într-un mod unic.

Oricum toate cele 38 de echipaje (un pilot și trei sau patru membri) au fost încurajate de pe mal de miile de spectatori prezenți pe digul renovat al lacului Morii din cartierul Crângași.

Primii concurenți la Flugtag București 2023:

La finalul zilei, echipa Pegasus 27 a obținut victoria. Aparatul lor zburător, „Zvăpăiatu’”, a impresionat prin design, a reușit să rămână în aer pentru 24 metri și le-a adus 115 puncte.

Locul II a revenit Air-docs cu Izoleta Nino Nino (Timisoara)

Locul III ocupat de 2Space cu Peli-Plane (Bucuresti)

Citește și: Lowepro Runabout rucsacul pliabil pentru pasionatii de tehnologie

Premiul de popularitate a revenit The Flying Keyboard cu tastatura ”zburătoare” Qwerty (Baia Mare) 18m, iar pilotul și-a pierdut iPhone 13 în lac!

Red Bull Flugtag București 2023 a fost prezentat de Mihai Bobonete, Mihai Rait și Maria Popovici. Nici juriul, format din Emil Rengle, Cătălin Preda, Marilu Dobrescu, Shurubel și Alex Nicolau, nu a fost mai prejos și a avut o apariție „la înălțime”, cu hidroavionul The Flying Bulls, Cessna 208 Amphiboan Caravan, direct pe Lacul Morii.

La fel de interesant a fost și publicul. Oamenii s-au adunat în număr mare, aplaudând, râzând și susținând echipajele. Ei au făcut o atmosferă, aproape la fel de colorată ca aparatele de zbor însăși.

spectatori flughtag bucuresti lacul morii fotoreportaj
spectatori – ecran

The Flying Bulls, Hawks of Romania și Aeroclubul României au făcut spectacol în aer, la propriu, de data aceasta. Aeronavele (elicopterul BO 105 C, Zlin 242L și Extra 330SC) lor au zburat deasupra Lacului Morii și au încântat privirile tuturor celor prezenți cu măiestria acrobațiilor realizate.

BO 105 C Flying Bulls lacul Morii Flugtag 2023:

Aeroclubul României – Marian Paun și Andrei Ionut – Zlin 242:

Hawks Of Romania – Vlad Popescu:

Flugtag București 2023 a fost o zi amuzantă, plină de culoare și energie, lipsită de accidente. Se poate spune că a fost un prilej excelent de a ne aminti că, uneori, nu contează dacă zbori sau te scufunzi. Important este să te distrezi și să îți încerci aripile, chiar și atunci când acestea sunt făcute din carton și bandă adezivă. Până la urmă, nu despre asta este vorba în Flugtag?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.